۳ بهمن ۱۳۹۴، ۱۳:۰۹

سلطانی‌فر خبر داد؛

سند ملی اشتغال صنایع دستی تدوین می‌شود

سند ملی اشتغال صنایع دستی تدوین می‌شود

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: با توجه به اشتغالزا بودن صنایع دستی، قرار است که از سال ۹۵ امکاناتی را به روستاها برای اشتغال ارزان در این حوزه اختصاص دهیم.

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود سلطانی‌فر رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری صبح امروز شنبه سوم بهمن ماه در مراسم تجلیل از صادرکنندگان و فروشندگان برتر صنایع دستی که در اتاق بازرگانی برگزار شد، با بیان اینکه ملت ایران چند سال سخت را در دوره تحریم پشت سر گذاشته و امیدواریم در روزگار پساتحریم شاهد سرمایه‌گذاری‌های جدید و ایجاد اشتغال برای جوانان باشیم، گفت: ما در بخش صنایع دستی با مشکلات بسیاری روبرو هستیم؛ یکی از مهمترین معضلات ما در این زمینه به فروش و بخش بازرگانی برمی‌گردد. آنچه تولید می‌شود باید در معرض فروش قرار بگیرد و ما باید شرایطی را فراهم کنیم که تولیدات ما چه در داخل و چه در خارج در اختیار علاقه‌مندان قرار بگیرد.

معاون رئیس‌جمهور توسعه بخش بازرگانی را عمده‌ترین هدف در ارتباط با صنایع دستی دانست و افزود: امروز آمارها نشان می‌دهد که ۱۷۰ مجموعه در ارتباط با فروش اینترنتی فعالیت می‌کنند؛ در حالی که دو سال پیش خبری از فروشگاه‌های اینترنتی صنایع دستی نبود. ما این رشد را غنیمت می‌دانیم و بر آن هستیم تا در اقتصاد مقاومتی از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم و توجه ویژه‌ای به بخش صنایع دستی داشته باشیم. برای مثال در برنامه ارتقای تولید ملی، هفت پروژه‌ در نظر گرفته شده که جایگاه صنایع دستی در این برنامه‌ها جایگاه ویژه‌ای است.

سلطانی‌فر با اشاره به اینکه جایگاه صنایع دستی در برنامه ششم توسعه کاملاً شفاف و تعریف ‌شده است، گفت: در برنامه ششم توسعه بر آن شدیم که بخش‌های اجرایی کشور، چارچوب‌های خود را مشخص کنند و مهمترین چالش‌های خود را در نظر بگیرند. برای مثال سازمان میراث فرهنگی باید اهداف و برنامه‌های خود را در بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشخص می‌کرد. ما در بخش صنایع دستی به تصویر یک برنامه کامل دست پیدا کردیم که ۱۷ هدف کمی، ۷ راهبرد اساسی و ۲۸ محور کلی را شامل می‌شود.

وی از تدوین سند راهبردی صنایع دستی تا پایان سال اول برنامه ششم خبر داد و گفت: ما باید تا پایان سال اول برنامه ششم، سند راهبردی صنایع دستی را تدوین کنیم. همچنین باید سند ملی اشتغال صنایع دستی هم تنظیم و تدوین شود؛ چرا که صنایع دستی جایگاه مهم و ویژه‌ای در ارتباط با اشتغالزایی دارد و ما از سال ۹۵ به بعد برآنیم تا امکاناتی را به روستاها و مناطق مختلف ایران برای اشتغال ارزان اختصاص دهیم؛ آن هم در شرایطی که با توجه به کمبود آب، روستاییان با مشکلات معیشتی بسیاری روبرو هستند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به رشد میزان صادرات در زمینه صنایع دستی اشاره کرد و گفت: چشم‌انداز ما در برنامه ششم توسعه این است که تا پایان سال ۹۹ میزان صادرات صنایع دستی به یک میلیارد دلار برسد.

کد خبر 3031312

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha