۳ بهمن ۱۳۹۴، ۱۵:۲۱

رئیس سازمان شیلات عنوان کرد:

تسهیل سرمایه گذاری‌های خارجی در دوران پساتحریم

تسهیل سرمایه گذاری‌های خارجی در دوران پساتحریم

معاون وزیر جهادکشاورزی گفت: لغو تحریم‌ها ، انجام سرمایه گذاری‌های خارجی در بخش شیلات ایران را تسهیل می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن صالحی اظهارداشت: با لغو تحریم‌ها و اجرای برجام، پیش‌بینی می‌کنیم در حوزه پرورش ماهیان خاویاری، پرورش ماهی در قفس، زنجیره‌های صنعت آبزی‌پروری میگو و صنایع شیلاتی، جاذبه‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری خارجی وجود داشته باشد.

وی اذعان داشت: لغو تحریم‌ها، انجام سرمایه گذاری‌های خارجی در بخش شیلات ایران را تسهیل می‌کند.

صالحی، امکان نقل و انتقالات منابع مالی سرمایه‌گذاران با اجرای برجام را بستر خوبی برای تولید و صادرات محصولات شیلاتی به کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی عنوان کرد.

وی با بیان این که از زمان توافق ایران با گروه ۱+۵ تا قبل از اعلام آغاز اجرای برجام، هیات‌های زیادی از کشورهای مختلف برای شناسایی ظرفیت‌های شیلاتی و سرمایه گذاری‌های مشترک به ایران سفر کرده‌اند، گفت: امسال بیش از ۱۰۰ میلیون یورو در زمینه تجهیزات قفس با کشورهایی مانند نروژ، ایتالیا، فرانسه و چین قرارداد منعقد کردیم که بخشی از آن مربوط به ساخت قفس از طریق مشارکت شرکت های ایرانی و خارجی است.

رئیس سازمان شیلات ایران در پاسخ به این پرسش که اولویت شیلات ایران در همکاری و انجام سرمایه گذاری مشترک با کدام کشورها است؟ تصریح کرد: ما با توجه به موضوع توسعه، کشورهای درجه اول را انتخاب کرده‌ایم و به طور مثال برای پرورش ماهی در قفس در حوزه زنجیره قفس‌ها به خصوص تجهیزات در دریا، نروژی‌ها برای ما در اولویت قرار دارند و سپس ایتالیایی‌ها، ترک‌ها و چینی‌ها را انتخاب کرده‌ایم.
وی افزود: در زمینه بی‌نیازی کشور از واردات تخم چشم‌زده قزل‌آلا نیز با کشورهایی مانند فرانسه، ایتالیا، انگلیس و نروژ که صاحب دانش، فناوری جدید و تجربه هستند، به دنبال همکاری و سرمایه‌گذاری مشترک هستیم.

صالحی پیش‌بینی کرد: از طریق سرمایه گذاری‌های مشترک ایران با کشورهای پیشرو در زمینه تولید تخم چشم زده قزل آلا، ۷۰ تا ۸۰ درصد نیاز ایران به واردات این نوع تخم کاهش می‌یابد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به صنعت دریانوردی و فعالیت ایران در اقیانوس هند، گفت: در این صنعت، کشور چین و کره تجربیات خوبی دارند و از این رو، در این حوزه با کشورهای آسیای شرقی تمایل به همکاری داریم.

وی در مورد صنایع شیلاتی اظهار داشت: کشورهایی که بتوانند ارزش افزوده در این صنایع ایجاد کنند برای ما در اولویت هستند و اخیرا کشورهای ایسلند، فنلاوند و دانمارک برای همکاری و سرمایه گذاری در این صنعت، ابراز تمایل کرده اند.

صالحی، میزان سرمایه گذاری‌های خارجی در بخش شیلات ایران را تا پیش از تشکیل دولت یازدهم، نزدیک به صفر عنوان کرد و گفت: خوشبختانه در دو سال اخیر، بستر لازم برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی در بخش شیلات فراهم شده که از جمله می‌توان به مشارکت شرکت‌های چینی در صید فانوس ماهیان و فرانسوی‌ها در پرورش ماهی در قفس در منطقه قشم اشاره کرد.

وی اذعان داشت: در سه ماهه گذشته نیز برداشت پرورش ماهی در قفس در بندر آفتاب استان هرمزگان را داشتیم که با سرمایه گذاری ایرانیان خارج از کشور انجام شده است.

کد خبر 3031583

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha