خبرگزاري مهر - گروه دين و انديشه : در سالهاي اخير توجه بسياري به امر تعليم و تربيت كودكان در سراسر جهان شده است. اين علاقه با درجات گوناگون در ديدگاه ها و نقطه نظرات كارشناسان به چشم مي خورد. آموزش و پرورش كودكان يكي از مهمترين و بحث برانگيزترين مقولات در دهه هاي اخير بوده و توجه به استقلال فكري، تفكر انتقادي و تفكر خلاق در كودكان رو به افزايش است و در اين راستا طرح معروف به " فلسفه براي كودكان " توانسته است راهگشاي بسياري از مشكلات و مسائل آموزش و پرورش باشد.
كارشناسان تعليم و تربيت بر اين باورند كه آشنا سازي كودك به مفاهيم فلسفي مي تواند علاوه بر تاثيرات مثبت گفتاري و شنيداري بر كودكان، اجتماعي شدن آنها را نيز تسريع كند و مهمتر از همه تفكر كودكان را تقويت نمايد.
مفاهيم فلسفي خصوصا در قالب داستان كه داراي تاثير بيشتري است مي تواند جرقه هايي در ذهن كودكان ايجاد كند كه روشني آن تا سالها در زندگي آينده آنها باقي بماند.
در اين ويژه نامه مصاحبه اي با رياست بنياد صدرا و آنچه كه اين بنياد تا كنون درباره فلسفه براي كودكان انجام داده است صورت گرفته است.
از مقالات اين نشريه مي توان به آموزش فلسفه به كودكان، فلسفه براي كودكان از تفكر منطقي تا تجارب فلسفي، فلسفه با كودكان در ايران، اصول داستانهاي فكري و مفاهيم موجود در آنها، ديدگاه هاي فلسفه با كودكان، آموزش از طريق بحث و گفتگو اشاره كرد.
نظر شما