۹ اسفند ۱۳۹۴، ۱۰:۴۰

با حضور دبيركل نهاد كتابخانه‌ها؛

نخستين جلسه شورای برنامه‌ريزی جشنواره كتابخوانی رضوی برگزار شد

نخستين جلسه شورای برنامه‌ريزی جشنواره كتابخوانی رضوی برگزار شد

معاون توسعه كتابخانه‌ها و كتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از تشكيل نخستين شورای برنامه‌ريزی با حضور مديران ارشد نهاد كتابخانه‌ها و صاحبنظران حوزه كتاب و كتابخوانی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومي نهاد كتابخانه‌های عمومی كشور، نخستين جلسه شورای برنامه‌ريزی (اتاق فكر) جشنواره ملی كتابخوانی رضوی به منظور هم‌انديشی و بهره مندی از نقطه‌نظرات مديران ارشد و صاحبنظران حوزه كتاب و كتابخوانی، با حضور عليرضا مختارپور دبيركل نهاد کتابخانه ها، محمد اللهیاری معاون توسعه كتابخانه‌ها وكتابخوانی، امين متوليان معاون برنامه‌ريزی، پژوهش و نوآوری، اسماعيل شفاعی سرپرست معاونت اداری و مالی، علی رمضانی مديركل منابع، محمدهادی ناصری مديركل روابط‌عمومی و امور بين‌الملل، علی نيكنام مديركل كتابخانه‌های عمومی تهران، اسماعيل جانعلی پور مديركل فرهنگی، سكينه‌خاتون مهديان‌‎پور مشاور معاونت توسعه كتابخانه‌ها و كتابخواني نهاد كتابخانه‌های عمومی كشور و همراهی محسن پرويز، محمد سرشار و عليرضا برازش از صاحبنظران حوزه فرهنگ و كتاب و كتابخوانی تشكيل شد.

اللهیاری فومني معاون توسعه كتابخانه‌ها و كتابخوانی نهاد در ابتدای اين جلسه با اشاره به پيشينه برگزاری پنج دوره گذشته جشنواره كتابخوانی رضوي توسط اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان البرز، گفت: اين جشنواره با توجه به جايگاه نهاد كتابخانه‌های عمومي كشور در توسعه و ترويج فرهنگ كتاب و كتابخوانی و همچنين داشتن زيرساخت‌های لازم، پس از پيشنهاد دبيرخانه جشنواره بين‌المللي فرهنگی هنری امام رضا(ع) به نهاد، پس از بررسی توسط دبيركل نهاد، در جلسه شورای سياستگذاری جشنواره مطرح شد و در نهايت نيز نهاد كتابخانه‌های عمومی كشور بر اساس مصوبه شورای سياستگذاری جشنواره بين‌المللی امام رضا(ع) به عنوان متولی ششمين دوره اين جشنواره اعلام شد.

وي در ادامه افزود: در سال‌هاي گذشته، براي برگزاري مسابقه يك كتاب معرفي مي‌شد و تمامي افراد (بالاي ۱۰ سال به بعد) مي‌توانستند در آن شركت كنند، اما امسال، پس از بررسي و تهيه فهرست؛ كتاب‌هاي «اعترافات غلامان»، «دوست مهربانِ كبوترها» و «امام علي‌ين موسي‌الرضا(ع)» براي مسابقه ويژه اعضاي خانواده و اعضاي كتابخانه‌ها انتخاب شدند.

اللهیاری با اشاره به انتشار فراخوان شركت در مسابقه در ايام‌الله دهه مبارك فجر انقلاب اسلامي، خاطرنشان كرد: تمام تلاشمان را مي‌كنيم تا در سال ۹۵ كه به «سال خواندن» در نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور نامگذاري شده است، جشنواره‌اي در شان آن امام رئوف و ترويج فرهنگ منور رضوي اجرا كنيم.

دبيركل نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور نيز در اين جلسه ضمن تاكيد بر زيرساخت‌هاي موجود و استفاده از ظرفيت‌هاي نهاد شامل: ۳۲۵۰ كتابخانه و ۵/۲ ميليون عضو اظهار داشت: بايد موج كتابخواني را به كمك جشنواره رضوي در كشور ايجاد كنيم. بايد از ظرفيت‌هاي دستگاه‌ها، نهادها و سازمان‌هاي ديگر نيز در برگزاري جشنواره‌اي در شان حضرت علي‌بن موسي‌الرضا(ع) و ترويج فرهنگ منور رضوي استفاده كرد.

وی ضمن بيان اينكه مي‌توانيم علاوه بركتاب‌هاي معرفي شده براي مسابقه، فعاليت‌هاي ديگري نيز درحوزه كتابخواني داشته باشيم، گفت: معرفي كتاب‌هايي با موضوع امام رضا(ع)، خوانش كتاب توسط هنرمندان و ورزشكاران در كتابخانه‌ها نيز بايد براي ترويج كتابخواني و آشنايي بيشتر نسل جوان با امام هشتم شيعيان در برنامه‌هاي جشنواره كتابخواني گنجانده شود.

دبيركل نهاد همچنين تصريح كرد: بايد ضمن بررسي گزارش‌هاي سال‌هاي گذشته در موضوعاتي مانند: خاطره‌نويسي، نامه‌اي به امام رضا(ع)، اگر تداخلي با اين برنامه‌ها در استان‌هاي ديگر پيش نمي‌آيد، يكي از برنامه‌هاي جنبي نهاد در اين جشنواره «خاطره نويسي كتابداران سراسر كشور» با موضوع كتابخواني رضوي باشد.

امين متوليان معاون برنامه‌ريزي و پژوهش و نوآوري نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور نيز در بخش ديگري از اين جلسه با اشاره به توجه ويژه اين جشنواره به خانواده‌ها، گفت: رويكرد برگزاري مسابقه براي خانواده‌ها ايده بسيار خوبي است كه همراهي و همدلي را در خانواده‌ها بيشتر مي‌كند.

محسن پرويز نيز در اين جلسه ضمن تاكيد بر انتخاب كتاب‍‌هاي مناسب براي مسابقه كتابخواني رضوي اظهار داشت: بايد برنامه‌ريزي پنج ساله‌اي براي اجراي اين جشنواره انجام شود.

محمد سرشار از ديگر حاضران اين جلسه نيز با تاكيد بر استفاده از ظرفيت‌هاي تبليغاتي موجود، خاطرنشان كرد: در حوزه كودك و نوجوان مي‌توان از ظرفيت‌هاي رسانه ملي استفاده كرد تا مخاطبان حوزه كودك براي شركت در اين مسابقه ترغيب شوند.

در بخش ديگري از اين برنامه، ضمن ارائه ديدگاه‌هاي ساير اعضاء در اين خصوص، مقرر شد؛ فعاليت‌هاي جشنواره در قالب تشكيل ۴ كارگروه «طراحي و شيوه‌هاي توليد اثر»، «شيوه‌هاي معرفي و ارتباط موثر با مخاطب»، «برگزاري مسابقه» و «كار گروه فعاليت‌هاي جنبي» ساماندهي شود.

در این نشست همچنين مصوب شد يك نسخه از كتاب‌هاي منتشر شده طي سه سال اخير در موضوعات مرتبط با حضرت امام‌ رضا(ع) اعم از چاپ اول و تجديد چاپ شده با در نظر گرفتن شاخص‌هاي زبان فارسي و متناسب با يكي از گروه‌هاي سني و همچنين عدم تخصصي بودن آن، طي اطلاعيه‌اي از ناشران خريداري شود. در پايان نيز احكام شوراي برنامه‌ريزي (اتاق فكر) جشنواره به حاضرين در اين جلسه ارائه شد.

نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور متولي برگزاري ششمين جشنواره كتابخواني رضوي در سطح ملي است. پنج دوره پیشین اين جشنواره توسط اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان البرز برگزار شده است.

کد خبر 3568190

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha