۲۳ فروردین ۱۳۹۵، ۹:۲۰

در گفت‌وگو با مهر مطرح شد:

زیارت‌نامه جامعه کبیره امام هادی(ع) منشور ولایت و اسلام ناب است

زیارت‌نامه جامعه کبیره امام هادی(ع) منشور ولایت و اسلام ناب است

قم - جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران گفت: یکی از یادگارهای امام هادی(ع) زیارت جامعه کبیره است که منشور ولایت و اسلام ناب است و باید در زمینه ولایتمداری از آن درس بگیریم.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - مژگان فرهنگیان: امام هادی(ع) دهمین امام شیعیان نیمه ذی‌الحجه سال ۲۱۲ هجری قمری در مدینه دیده به جهان گشودند، پدر آن حضرت امام جواد(ع) و مادرشان سمانه از زنان درست‌کردار و پاک‌دامن بود.

این امام همام همچون پدر بزرگوارشان در سن ۸ سالگی به مقام امامت رسیدند و دوران امامت ایشان ۳۳ سال بود که در این مدت فعالیت‌های زیادی در راستای نشر معارف الهی و مکتب اهل بیت(ع) انجام دادند.

حکومت بنی عباس شرایط سختی را برای امام هادی(ع) ایجاد کرده بود و با حصر آن حضرت ارتباط شیعیان را با ایشان قطع کرد اما حضرت هادی(ع) برای نشر معارف ناب الهی از هیچ تلاشی دریغ نکردند و از کوچک‌ترین فرصت برای ارتباط با شیعیان استفاده می‌کردند.

حکومت عباسی شهر سامرا را پایتخت خود قرار داده بود و برای اینکه امام هادی(ع) را تحت نظر داشته باشند ایشان را به این شهر تبعید کردند که در نتیجه ارتباط امام علی النقی(ع) با شیعیان کنترل و محدود شد و با دشواری‌های زیادی همراه بود.

امام هادی(ع) با راهکارهای مختلفی که داشتند ارتباط خود با پیروان و علاقمندان را قطع نکردند، این امام همام برای تداوم ارتباط با علاقمندان به مکتب اهل بیت(ع) دستگاه وکالت را ایجاد کردند و وکلایی را برای رسیدگی به امور شیعیان انتخاب کردند.

زیارت‌نامه جامعه کبیره و زیارت‌نامه غدیر دو اثر به جای مانده از امام هادی(ع) برای شیعیان است که مهم‌ترین درس زیارت جامعه کبیره ولایت‌مداری است، ولایت مداری مهم‌ترین نیاز جامعه امروز است که شیعیان وظیفه دارند با تأسی از این امام همام در مسیر ولایت گام برداشته و زمینه سعادتمندی و عاقبت به خیری خود را فراهم کنند.

زیارت‌نامه جامعه کبیره منشور ولایت و اسلام ناب است

حجت الاسلام عبدالله حاجی صادقی جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، می‌گوید: امام هادی(ع) در دوران حساسی زندگی می‌کردند و از سوی حکومت بنی عباس تحت نظارت و محدودیت بودند؛ اما با همه این شرایط در راستای تبیین اسلام و دفاع از ولایت از هیچ تلاشی دریغ نکردند.

وی افزود: امام هادی(ع) از نظر ولایت و امامت در دوران بسیار سختی بودند و وظیفه داشتند مقدمات امامت فرزند خویش را فراهم کنند و در این زمینه نقش مهم و تعیین کننده‌ای داشتند.

ولایت محوری یگانه راه دست یافتن به حقیقت توحید و تبعیت از ولایتی است که تجلی توحید ربوبی است

حجت الاسلام حاجی صادقی با اشاره به محتوای غنی و با ارزش زیارت جامعه کبیره و لزوم توجه این زیارت‌نامه ماندگار دهمین پیشوای شیعیان، گفت: یکی از یادگارهای بسیار مهم امام هادی(ع) زیارت جامعه کبیره است که منشور ولایت و اسلام ناب است و حضرت در این زیارت با ارزش بسیاری از واقعیت‌ها را بیان کردند که ما باید در زمینه ولایت مداری از این زیارت با ارزش درس بگیریم.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه اهل بیت(ع) تأکید کردند بهترین زیارت برای ائمه(ع) زیارت جامعه کبیره است، ادامه داد: یکی از پیام‌های بزرگ این زیارت‌نامه ولایت محوری است، چون ولایت محوری یگانه راه دست یافتن به حقیقت توحید و تبعیت از ولایتی است که تجلی توحید ربوبی است.

ولایت مداری مهم‌ترین درس امام هادی(ع) برای مسئولان است

وی با اشاره به لزوم الگوگیری از امام هادی(ع) در زمینه ولایت مداری و آثار و برکات این موضوع عنوان کرد: اگر مسئولان درس ولایت محوری را از امام هادی(ع) فرا بگیرند و به تبعیت کامل از دستورات و منویات رهبر معظم انقلاب بپردازند در همه زمینه‌ها موفق می‌شوند، چرا که امروز نیازمند تبعیت کامل از ولایت هستیم.

‌حجت الاسلام حاجی صادقی با اشاره به اقدامات امام هادی(ع) در راستای نشر مکتب اهل بیت(ع)، تصریح کرد: ائمه(ع) در همه زمان‌ها تلاش می‌کردند تا شئون ولایت را عملی کنند و اگر برای آن‌ها امکان اجرای کامل حاکمیت مقدور نبود، در راستای تبیین معارف دینی که یکی از شئون امامت است از همه فرصت‌ها استفاده می‌کردند.

وی گفت: امام علی النقی(ع) در قالب برنامه‌های مختلفی که یکی از آن‌ها زیارت جامعه کبیره است در تبیین معارف دینی نقش تعیین کننده‌ای داشتند و شیعیان وظیفه دارند در کنار محبت و عشقی که به ائمه(ع) دارند، در زمینه تبعیت و توجه به دستوراتی که اهل بیت(ع) به ما دادند اهتمام داشته باشند.

امام علی النقی(ع) با ایجاد دستگاه وکالت اندیشه‌های دینی را به جامعه منتقل کردند

حجت الاسلام محمود رجبی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: امام هادی(ع) در سن ۸ سالگی به امامت رسیدند که خداوند این‌گونه مقدر کرده بود که امامان نزدیک غیبت در سنین کم به امامت برسند تا زمینه فکری برای امامت امام زمان(عج) در سنین پایین فراهم شود و شبهات دشمن در این زمینه که امام نمی‌تواند در سن کودکی به امامت برسد از بین برود.

وی افزود: امام هادی(ع) در محدودیت و محاصره شدیدی قرار داشتند و شیعیان ارتباط کمی با ایشان داشتند و این موضوع برای این بود که در دوران غیبت که دست شیعیان از امام زمان(عج) کوتاه است، جامعه به مرحله‌ای از رشد برسد که در زمان غیبت مسیر ولایت را طی کند.

زیارت جامعه کبیره جایگاه رفیع امامت را معرفی می‌کند و همچنین به بیان آموزه‌های اسلام در قالب زیارت می‌پردازد

حجت الاسلام رجبی با بیان اینکه امام هادی(ع) جامعه دینی را با اندیشه‌های ناب سیراب کرد، ادامه داد: در زمان امام صادق(ع) تشکیلاتی به نام دستگاه وکالت تأسیس شد که متشکل از وکلایی بود که آموزه‌های امام را به مردم می‌رسانند و واسطه بین امام و اقشار مردم بودند، در دورانی که امام علی النقی(ع) در حصر بودند به وسیله دستگاه وکالت اندیشه‌های اسلام ناب محمدی را به جامعه منتقل می‌کردند و جامعه را در مسیر درست اسلامی هدایت کردند.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه امام هادی(ع) در همه حال به یاد مردم بودند و در راستای رفع مشکلات جامعه از هیچ تلاشی دریغ نکردند، بیان کرد: امام علی النقی(ع) جایگاه و محبوبیت بسیار بالایی میان امت اسلامی داشتند و علت این موضوع سبک زندگی آن حضرت میان مردم بود.

قائم مقام موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به لزوم توجه به ابعاد شخصیتی امام هادی(ع) و الگوگیری از این امام همام، تصریح کرد: دانشمندان شیعه و اهل سنت در طول تاریخ از امام هادی(ع) به عنوان شخصیت دانشمند و الگو برای جامعه اسلامی یاد کردند و فضائل آن حضرت را مورد تأکید قرار دادند.

زیارت جامعه کبیره به بیان آموزه‌های اسلام در قالب زیارت می‌پردازد

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه اظهار داشت: زیارت‌نامه جامعه کبیره و زیارت‌نامه غدیر از امام هادی(ع) به جای مانده که زیارت‌نامه‌های ممتاز و ماندگاری هستند که در زیارت‌نامه غدیر فضائل امام علی(ع) توسط امام هادی(ع) نقل شده است.

حجت الاسلام رجبی با بیان اینکه زیارت جامعه جایگاه رفیع امامت را معرفی می‌کند و همچنین به بیان آموزه‌های اسلام در قالب زیارت می‌پردازد، ادامه داد: اگر کسی بخواهد سبک زندگی اسلامی را بر اساس مبانی دینی ترسیم کند جامعه کبیره دارای چنین ظرفیتی است و اگر بخواهد منشور عقایدی از اسلام عرضه کند جامعه کبیره چنین ویژگی را دارد.

حوزه‌های علمیه به تبیین و ترویج محتوای زیارت جامعه کبیره بپردازند

قائم مقام موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: زیارت جامعه کبیره ظرفیت بسیار بالایی دارد و علمای اسلام بر این موضوع تأکید کردند و متن جامعه کبیره نشان دهنده این است که غیر از امام معصوم کسی نمی‌تواند آن را صادر کند و از نظر سند نیز سند بسیار معتبری دارد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به وظیفه حوزه‌های علمیه در راستای نشر محتوای زیارت جامعه کبیره برای جامعه گفت: حوزه‌های علمیه وظیفه دارند تا به تبیین و ترویج و شرح جامعه کبیره بپردازند و رسانه‌ها نیز باید به نشر و ترویج محتوای این زیارت‌نامه با ارزش بپردازند.

کد خبر 3595406

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha