خبرگزاری مهر- گروه استان ها: این روزها همه شهر و دیارمان بوی نور و معنویت می دهد و روستاهای شهرستان شاهرود نیز از این قائله مستثنی نیستند ۲۷روستا و ۴۶مسجد تنها در روستاهای شاهرود، آماری بسیار درخور توجه و نشان دهنده میزان تدین و دینداری مردم روستاهای این شهرستان است.
اهمیت حضور بیش از دو هزار معتکف در ۴۶مسجد روستایی شهرستان شاهرود آنجا مشخص می شود که بدانیم در کل استان سمنان بالغ بر ۱۲۷مسجد اعم از شهری و روستایی میزبان اعتکاف هستند و تنها در ۲۷روستای شاهرود، یک پنجم تمام معتکفان استان سمنان جای دارند.
در میان این همه عشق و شور بودن حال و هوایی خاص دارد زمانی که پای به این محافل نورانی می گذاری و با چهره نوجوانان روبرو می شوی حس و حال دیگری دارد و در بین این همه عشق و شور، ماندن صفایی از جنس نور و دلی به رنگ خدا می طلبد.
نوجوانان حضور پرشوری در اعتکاف دارند
نکته قابل تامل در اعتکاف روستایی شهرستان شاهرود حضور دختران نوجوان است که شاید در کمتر نقطه ای این چنین شور حضور دیده شود و چقدر زیباست حضور این نوجوانان و بعضا نونهالان در آئینی به نورانیت اعتکاف که برای ما مژده پرورش مادرانی مومن و متدین را برای ایران اسلامی می دهد.
یکی از معتکفان بانوی روستای حسین آباد بخش بسطام دراین باره به خبرنگار مهر، می گوید: این روستا با قریب به ۳۰۰خانوار جمعیت ۶۰معتکف را در خود می بیند که بیش از ۳۷تن از آنها جوان و ۳۱ نفر از آنها زیر ۱۸سال هستند که قریب به پنج یا شش نفر از آنها زیر ده سال سن دارند و چهار نفر دیگر با وجود سن ۱۳سالگی، برای دفعه چهارم است که معتکف می شوند.
نازنین شمس آبادی همچنین می گوید: این همه شور و اشتیاق به ما که در سنین بالاتر هستیم نیز انگیزه می دهد چرا که دور و برمان پر است از نوجوانانی که مخلصانه الهی العفو را زمزمه می کنند.
اعتکاف روحم را جلا می دهد
با دیگر معتکف نوجوان حسین آبادی به گفتگو می نشینیم رضوانه نصرتی نام دارد و با وجود اینکه تنها ۱۲بهار از عمرش گذشته، چهار بار بیش از این نیز معتکف شده است یعنی از هشت سالگی... می گوید: نزدیکی با خدا را در اعتکاف دوست دارم چرا که این مراسم روحم را جلا می دهد.
رضوانه آنچنان از عفو و بخشش الهی سخن می گوید که گویا شصت سالی سن دارد و چه کسی است که به حال این دختر نوجوان غبطه نخورد، با حالتی جالب ادامه می دهد: یکسال اعتکاف در روستایمان برگزار نشد و به یاد دارم که سه روز تمام با دهان روزه اشک ریختم.
در حالی که مادر رضوانه نیز سخنان او را تائید می کند از او درباره دلیل این عشق به طاعات و عبادات می پرسم و می گوید: شاید در سایر زمان های سال اینگونه نباشد اما حیفم می آید از فرصت به دست آمده در ماه رجب و رمضان و محرم در راه قرب الهی استفاده نکنم.
وی می افزاید: اعتکاف آنچنان سبکی در انسان ایجاد می کند که با هیچ حسی قابل وصف نیست دوست دارم سخنانش را قطع کنم چرا که این همه درک را نمی توانم بپذیرم بلافاصله از او می پرسم چگونه نوجوان۱۴ساله به آرامش و سبکی روح نیازمند است و در پاسخی ادامه می دهد: روح هم نیازمند پاکیزه شدن است نیازمند استحمام، چه در ۹سالگی، چه در ۱۳سالگی و چه در ۶۰سالگی ...
خدمت به معتکفان علاقه و عشق من است
هنوز از صحبت های رضوانه بیرون نیامدم که خبر حضور یک مادر شهید و یک همسر جانباز شهید در اعتکاف به گوش می رسد به سراغش می روم حاجیه خانم ابراهیمی است، مادر شهید ابوالفضل ابراهیمی که همسر و برادر همسرش نیز به فیض شهادت نائل آمده اند در آشپزخانه مسجد با گرمای طاقت فرسا، کمر همت بسته و کار می کند با دهانی روزه می گوید: کار کردن برای معتکفان افتخار من است.
حاجیه خانم ابراهیمی می گوید: ۲۵سال است که پس از شهادت ابوالفضل نذر دارم و در مراسم مختلف برای نوکری آقا، امام حسین(ع) به مسجد می آیم دو روز پیش هم که فهمیدم اعتکاف برگزار می شود با سرعت خود را رساندم.
خشکی چهره و بی حالی اش نشان از روزه ماه رجب دارد آن هم برای پیرزنی که به سختی خود را حرکت می دهد، ادامه می دهد: اگر عمری باقی باشد بازهم می آیم.
فرزندش را در والفجر۸ داده آن هم زمانی که ۱۳ساله بود درباره شهیدش می گوید: شناسنامه اش را یکسال بزرگتر کردیم تا برود آن هم با رضایت فقط ۱۸ روز در جبهه بود انگار امده بود تا برود و برای رفتن نیز عجله داشت.
بغض راه گلویش را بست و چه مخلصانه اینجا به معتکفان خدمت می کند و چه مزه دل نشینی دارد دست پخت مادر شهیدی با این عظمت.
حضور بانوان ابری درخور توجه است
ابر دیگر روستای میزبان ما در اعتکاف۹۵ است، روحانی این روستا درباره شرایط برگزاری اعتکاف ویژه خواهران، می گوید: در این فصل اکثر مردان روستا برای ارتزاق خانواده از راه کشاورزی و دامداری در منزل حضور ندارند و یکسال حاصل دسترنجشان به این این ایام بستگی دارد لذا حضور معتکفان برادر در روستای ابر امکان پذیر نیست اما ۳۶بانوی معتکف که در میان آنها ۱۶دانش آموز وجود دارد، یکی از ویژگی های اعتکاف است.
حجت الاسلام علی قرغی ادامه می دهد: نکته جالب در اعتکاف بانوان این روستا این است که ما مجبور شدیم برای حضور دانش آموزان دختر مدرسه راهنمایی ابر، نزد مدیر مدرسه رفته و با او جلسه بگذاریم تا اجازه حضور تک تک این دانش آموزان در اعتکاف را اخذ کنیم که خوشبختانه با همراهی خوب مدیر این مجموعه آموزشی همراه شدیم.
وی با بیان اینکه اعمال اعتکاف تکلیف فردی است و اشخاص باید از خود در این ایام هزینه کنند، افزود: بانوان ابری استقبال نسبتا خوبی از اعتکاف داشتند اما مشکل عمده معتکفان در این روستا این است که تا هنگام برداشت محصولات کشاورزی و ابتدای تابستان، وضعیت مالی بسیاری از این مردم نا مناسب است و حتی توان پرداخت ورودی اعتکاف را نیز نداشتند هرچند یکی از خیران ابری حضور برخی از این بانوان را میسر ساخت اما بازهم افرادی بودند که نتوانستند معتکف شوند.
قرغی در ادامه گفت: امیدواریم در سال آینده بتوانیم شرایطی را فراهم آوریم تا افراد ناتوان این روستا نیز بتوانند از نعمت اعتکاف بهره مند شوند.
اعتکاف فرصت خوبی را نصیبمان کرده است
نوجوان ۱۲ ساله ابری دیگر کسی است که با او در مسجد جامع روستا به گفتگو می نشینیم، فاطمه غلامی درباره اعتکاف این روستا می گوید: چهارمین بار است که معتکف می شوم روز جشن تکلیفم نام اعتکاف را در بروشور نماز و عبادت دیدم و از مادر، درباره آن پرسیدم از آن سال است که به اعتکاف می آیم و به این فریضه علاقمند شدم.
فاطمه می گوید: ابر ۳۰۰خانوار جمعیت دارد اما ۶۰بانو در اعتکاف حضور دارند که این مرا ناراحت می کند هرچند می دانم که مردها باید کار کنند اما من به تنهایی دوست دارم تا در آستانه اعتکاف سال آینده در کوچه ها راه بیافتم و معتکفان جدیدی را به مسجد جامع ابر بیاروم.
وی درباره شرایط اعتکاف ابر، توضیح می دهد: خوشبختانه همه چیز مناسب است سه نفر از همین حضار در اعتکاف مسئولیت آشپزی را برعهده دارند و آشنایی با دوستان جدید و عبادت به درگاه خداوند منان، فرصتی بسیار خوب را نصیب مان کرده است.
نخستین اعتکاف جلوه ای ویژه دارد
قاسم آبادخانلر در بخش بسطام هم این روزها میزان اعتکاف۹۵ است روستایی با جمعیتی اندک اما مردمی مومن که نخستین بار اعتکاف را در مسجد امیرالمومنان(ع) خانلر، تجربه می کنند روحانی مستقر در این روستا ضمن اشاره به نحوه نسبتا مطلوب برگزاری اعتکاف، می گوید: برای معتکفان این روستا برنامه های مناسب فرهنگی، ادعیه، تلاوت قرآن، حدیث، روایات، مرثیه ثرایی و ... را در نظر گرفته ایم تا شرایط معنوی نسبتا مناسبی رابرای این عزیزان فراهم آوریم.
حجت الاسلام مهدی بلوکی درباره تعداد معتکفان این مسجد، می گوید: ۳۰ معتکف خواهر و هشت معتکف برادر در این روستا شرکت دارند که حضور پرشور بانوان این روستا برای خودمان نیز قابل تامل و در خور ستایش بود.
وی می افزاید: نخستین بار است که قاسم آباد خانلر میزبانی اعتکاف را برعهده دارد لذا امیدواریم بتوانیم در سال های آتی شرایط بهتری را با حضور پرشور تر مردم این روستا برای اعتکاف مهیا سازیم.
در نهایت اعتکاف با حضور بانوان روستاهای شهرستان شاهرود ادامه دارد، مراسمی پر از نور و که سایر فرایض دینی تفاوت هایی عمده دارد و آن هم دوری از امور دنیوی و زودگذر است همراهی معتکفان توسط نوجوانان از نکات قابل توجه در این مراسم معنوی محسوب می شود و در نهایت باید گفت خوشا به حال آنانی که در همین روزگار نوجوانی در صف مقربان درگاهت هستند.
نظر شما