۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۶:۲۸

جزئیات توافق ۲۵ بندی گمرکات ایران و ترکیه

جزئیات توافق ۲۵ بندی گمرکات ایران و ترکیه

روسای گمرک ایران و ترکیه درباره ۲۵ موضوع مربوط به رفع موانع گمركی موجود بر سر راه توسعه و تسهیل تجارت میان دو كشور و ارائه راهكارها توافق کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، گمرک ایران و تركیه برای همكاری در ۲۵ موضوع مانند اجرای مرحله دوم تیرالكترونیكی، پویایی فعالان اقتصادی مجاز، ۲۴ ساعته و دو برابر شدن ظرفیت مرز بازرگان- گوربلاغ و اجرای برنامه مشترك مبارزه با قاچاق كالا و مواد مخدر با استفاده از اشعه ایكس توافق كردند.

صورتجلسه این توافق به امضای «مسعود كرباسیان» رئیس‌كل گمرک جمهوری اسلامی ایران و «جیناپ آشجی» رئیس‌كل گمرک تركیه، رسید. با توجه به تصویب موافقتنامه «ایجاد دروازه مشترك مرز زمینی سرو - اسن‌دره» در مجلس های دو كشور و اعلام آن از سوی مجاری دیپلماتیک، دو طرف اعلام كردند این موافقتنامه از بیست و هفتم خرداد امسال (شانزدهم ژوئن ۲۰۱۶) لازم‌الاجراست. همچنین دو طرف در مورد اجرای مرحله دوم تیر الكترونیكی از آگوست ۲۰۱۶ (مهرماه ۱۳۹۵) توافق كردند.

نمایندگان دو كشور توافق كردند در مورد برنامه فعالان اقتصادی مجاز (AEO) همكاری و در یك نشست فنی تجربه های خود را در اختیار یكدیگر قرار دهند، همچنین دو طرف توافق كردند همه اقدام های لازم برای تسهیل عبور و افزایش شمار خودروهای ورودی و خروجی را به‌طور موثر با استفاده از مسیرهای دوگانه برای خودروهای تجاری در دروازه مرزی زمینی بازرگان - گوربلاغ انجام دهند.

طرف ایرانی از طرف تركیه ای خواست نیروی انسانی كافی را برای دستیابی به هدف های این بند تامین كند، فضای پاركینگ را توسعه و ساعت های كاری را به ۲۴ ساعت افزایش دهد و اختلال های سامانه های رایانه ای برای كامیون ها را رفع كند.

در این نشست نماینده تركیه به طرف ایرانی اعلام كرد: دروازه مشترك زمینی گوربلاغ را برای دو برابر كردن اندازه و ظرفیت آن بازسازی می كند. همچنین دو طرف توافق كردند فعالیت گمرك سرو- اسن‌دره را بر پایه ۲۴ساعت و هفت روز پس از افتتاح عملی كنند.

ایران و تركیه برای كنترل موثر موادمخدر و روانگردان‌ها توافق كردند در مورد كشفیات و چگونگی اختفا به همراه تصاویر و مستندات لازم با یكدیگر همكاری و به طرف مقابل گزارش كنند. به منظور خودداری از معطلی كامیون‌ها در دو طرف مرز و كاهش هزینه‌های تجارت، دو طرف پذیرفتند در یك نشست كارشناسی، عملیات یك‌بار اسكن كامیون‌های عبوری و تبادل الكترونیكی تصاویر ایكس‌ری را اجرا كنند.

برای مبارزه با تجارت كالاهای قاچاق، موادمخدر و پیش‌سازها دو طرف توافق كردند یك كمیته مشترك درباره انجام عملیات مشترك تا آگوست ۲۰۱۶ (مهرماه ۱۳۹۵) ایجاد شود. طرف تركیه ای از نماینده ایران برای پیوستن به ابتكار جاده ابریشم و پروژه كاروانسراها، درخواست پشتیبانی كرد كه با استقبال طرف ایرانی همراه شد.

موافقتنامه همكاری دوجانبه در امور گمركی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تركیه بیست و سوم نوامبر سال ۲۰۰۰ میلادی (سوم آذرماه ۱۳۷۹) و همچنین یادداشت تفاهم تبادل الكترونیكی اطلاعات درباره حمل‌ونقل بین‌المللی وسایل نقلیه، كالا و مسافر در هفتم آوریل ۲۰۱۵ میلادی (هجدهم فروردین ماه ۱۳۹۴) امضا شد.

کد خبر 3655323

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha