۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۵:۴۶

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران:

شیب مرگ و میرهای ناشی از بیماریهای غیرواگیر در کشور زیاد نیست

شیب مرگ و میرهای ناشی از بیماریهای غیرواگیر در کشور زیاد نیست

ساری - رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: مرگ‌ومیرهای ناشی از بیماری‌های غیر واگیر در کشور ما نسبت به کشورهای غربی شیب زیادتری ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم جان بابایی بعدازظهر پنجشنبه در همایش پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت با محورهای سیاست‌های جمعیتی و پویایی، بالندگی و جوانی اظهار داشت: داشتن فرزند یکی از اهداف زندگی مشترک است و اکثر زوجین داشتن فرزند را به‌عنوان یکی از خواسته‌ها و هدف‌های خود در زندگی مشترک مدنظر دارند.

وی افزود: سلامت بحث مهمی در ازدواج و فرزند آوری است زیرا باروری سالم و فرزند آوری نیز محصول ازدواج و تشکیل خانواده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با اشاره به آمار بالای مرگ‌های زودهنگام ناشی از تصادفات جاده‌ای، بیماری‌های غیر واگیر (قلبی - عروقی، سرطان‌ها، بیماری‌های مزمن تنفسی و دیابت)، بیان کرد: برای کاهش مرگ‌ومیرهای این‌چنینی بایستی زیرساخت‌ها فراهم شود.

دکتر جان بابایی، ادامه داد: مرگ‌ومیرهای ناشی از بیماری‌های غیر واگیر (قلبی - عروقی، سرطان‌ها، بیماری‌های مزمن تنفسی و دیابت) در کشور ما نسبت به کشورهای غربی شیب زیادتری ندارد و می‌توان با تلاش این شیب را کاهش داد.

وی استرس را یکی از علت‌های بیماری غیر واگیر عنوان کرد و گفت: با توجه به کاهش جمعیت و فرزند آوری، اگر بتوانیم آمار مرگ‌های زودهنگام و طلاق را کاهش دهیم، می‌توان قدم‌های مثبتی در حوزه اجرای سیاست‌های جمعیتی برداشت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به منویات مقام معظم رهبری درباره ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیت اظهار داشت: ارتقاء پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی یکی از بندهای این ابلاغیه است که امروز یکی از محورهای این همایش است که با مشارکت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و ثبت‌احوال استان برگزار شد.

دکتر جان بابایی، بابیان اینکه در اجرای بخشی‌هایی از سیاست‌های کلی جمعیتی ابلاغی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت باید ایفاء نقش کند، گفت: هرچند با توجه به همه بندهای ابلاغ رهبری، تمامی وزارتخانه باید پای‌کار باشند گفت: وزارت بهداشت و درمان و به‌تبع آن دانشگاه علوم پزشکی نیز تاکنون در این راستا قدم‌های خوبی برداشته است.

وی ادامه داد: تلاش برای کاهش مرگ‌ومیر مادر و نوزاد، ترویج زایمان طبیعی و رایگان کردن آن ازجمله اقداماتی است که باهدف باروری بدون ترس و ترویج فرزند آوری در حال انجام است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، افزایش مرگ‌ومیر جوانان در اثر حوادث رانندگی و بیماری‌های غیر واگیر (بیماری‌های قلبی- عروقی، سرطان‌ها و ...) و نیز طلاق را تهدیدی درروند فرزند آوری و موالید دانست و بر توجه به کاهش این آمار تأکید کرد.

جان بابایی، متذکر شد: افزایش سن ازدواج و هرگونه تأخیر در بارداری اول، از دست دادن فرصت‌های زمانی باروری سالم را به دنبال خواهد داشت و این در حالی است که با این تأخیرها هرگونه نازایی احتمالی ازنظر پوشیده مانده و فرصت تشخیص زودرس نازایی از دست می‌رود.

 وی در پایان سخنان خود، تأکید کرد: این همایش با محوریت ازدواج سالم، آموزش روش‌های زندگی سالم و فرزند آوری برای زوجین، آموزش و ترویج رفتارهای سالم، تغذیه سالم، تحرک سالم، دوری از خشونت و رفتارهای پرخطر هم‌زمان با سراسر کشور در دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در حال برگزاری است.

کد خبر 3663217

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha