۲۸ خرداد ۱۳۹۵، ۱۰:۱۱

در گفتگو با مهر اعلام شد؛

ردکاهش صادرات نفت ایران به ژاپن/ژاپنی‌ها بیش از قرارداد نفت بردند

ردکاهش صادرات نفت ایران به ژاپن/ژاپنی‌ها بیش از قرارداد نفت بردند

یک مقام مسئول با رد کاهش شدید صادرات نفت ایران به ژاپن، اعلام کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون شرکت های ژاپنی بیش از سقف قراردادی نفت خریداری کرده اند.

سیدمحسن قمصری در گفتگو با مهر درباره ادعای برخی از رسانه‌های غربی مبنی بر سقوط آزاد صادرات نفت ایران به پالایشگاه‌های ژاپنی، گفت: حجم صادرات نفت خام ایران از ابتدای سال جاری میلادی در مقایسه با سال ۲۰۱۵ نه تنها کاهش نداشته که حتی افزایش هم پیدا کرده است.

مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت با بیان اینکه از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون شرکت‌های ژاپنی بیش از سقف قرارداد نسبت به واردات نفت خام از ایران اقدام کرده اند، تصریح کرد: در شرایط فعلی مشکلی برای صادرات و فروش نفت خام به پالایشگرهای ژاپنی وجود ندارد.

این عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت از ژاپن به عنوان یکی از بازارهای سنتی نفت خام ایران یاد کرد و خاطرنشان ساخت: در یک دوره به دلیل انجام تعمیرات پالایشگاه‌ها امکان کاهش فروش نفت به هر خریداری وجود دارد اما به طور متوسط از ابتدای سال ۲۰۱۶ میلادی تاکنون روند فروش نفت خام نسبت به سال گذشته روندی افزایشی داشته است.

قمصری مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت اخیرا در گفتگو با مهر از تمدید یکساله تمامی قراردادهای فروش نفت ایران به ژاپن خبر داده و گفته است: صادرات نفت ایران به ژاپن بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار بشکه در روز است.

به گزارش مهر، هم اکنون حدود ۳۲ درصد بازار نفت ژاپن در اختیار عربستان سعودی بوده و سهم کشورهای امارات ۲۲.۴ درصد، کویت ۹.۱ درصد، قطر ۸.۳ درصد، روسیه هشت درصد و مکزیک ۲.۷۳ درصد بوده این در حالی است که هم اکنون ایران از سهمی حدود ۵ درصدی در این بازار برخوردار است.

یکی از برنامه‌های کلان شرکت ملی نفت ایران در اختیار گرفتن سهمی حدود ۱۰ درصدی و معادل ۳۵۰ هزار بشکه نفت خام در روز بوده که در صورت تحقق این برنامه، ایران به سومین کشور بزرگ تامین کننده نفت خام ژاپنی‌ها تبدیل خواهد شد.

مهمترین چالش‌ پیش روی به منظور افزایش صادرات نفت ایران به پالایشگاه‌های ژاپنی، کاهش ظرفیت پالایش نفت در این کشور آسیایی است. ظرفیت پالایش نفت ژاپن از حدود پنج میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز در چند سال اخیر به روزانه حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه کاهش یافته که محدود شدن ظرفیت پالایش نفت، رقابت در بین کشورها به منظور گرفتن سهم بیشتر در این بازار استراتژیک نفتی را دو چندان کرده است.

در همین حال شرکت نفت از هدف گذاری کسب سهمی ۱۰ درصدی در بازار نفتی ژاپن در دوران پساتحریم خبر داده و تاکید می‌کند: پس از لغو تحریم‌ها حجم صادرات نفت خام ایران به ژاپن باید به ٣٥٠ هزار بشکه در روز افزایش یابد.

«شرکت جی ایکس اویل اند انرژی» ژاپن به عنوان یکی از بزرگ‌ترین خریداران نفت ایران پیشتر از تمدید قرارداد سالانه خرید نفت از تهران برای سال ۲۰۱۶ میلادی خبر داده و اعلام کرده بود: حجم قرارداد این شرکت در سال ۲۰۱۵ میلادی برابر با ۵۳ هزار بشکه نفت در روز است.

از سوی دیگر، «هیساشی کوبایاشی» رئیس پالایشگاه نفت «کازمو» ژاپن هم با تاکید بر اینکه با لغو تحریم‌ها به دنبال افزایش واردات نفت خام از ایران هستیم، گفته است: البته شرایط اقتصادی عامل کلیدی برای ما به منظور افزایش صادرات نفت از ایران خواهد بود اما این احتمال وجود دارد که در سال‌جاری میلادی با رفع تحریم‌ها واردات نفت خود را از ایران افزایش دهیم.

در کنار پالایشگاه‌های «کازمو»، «شرکت جی ایکس اویل اند انرژی»، «ایده میتسو» و «شواشل» از دیگر پالایشگاه‌های خریدار سنتی نفت خام ایران به شمار می روند که هم اکنون مراحل ادغام خود را پشت سر می‌گذارند.

کد خبر 3687088

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha