۲۰ تیر ۱۳۹۵، ۸:۳۳

انتشار ابعاد جدید حادثه پتروشیمی؛

غیبت معاون زنگنه دردسرساز شد/ آتش‌نشانان جور مدیرعامل را کشیدند

غیبت معاون زنگنه دردسرساز شد/ آتش‌نشانان جور مدیرعامل را کشیدند

مدیر بحران خوزستان درحالی یکی از دلایل گسترش آتش سوزی پتروشیمی را ضعف مدیریت بحران و بی برنامگی اعلام می‌کند که مدیرعامل صنایع پتروشیمی در ۴۰ ساعت اول وقوع حادثه غایب بود.

به گزارش خبرنگار مهر، حوادث جزء جدایی ناپذیری از صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در ایران و سایر کشورهای مختلف جهان است اما کشورهای پیشرفته جهان در کنار برنامه‌ریزی برای کاهش حوادث، برنامه‌ریزی گسترده‌ای به منظور مدیریت بحران پس از وقوع حوادث را در دستور کار قرار داده‌اند.

حادثه چهارشنبه گذشته مجتمع پتروشیمی بوعلی هم که ابتدا با یک آتش سوزی و انفجار کوچک آغاز شد و به دلیل عدم به کارگیری مدیریت هوشمندانه بحران و گسترش دامنه آتش، در نهایت به یک بحران ملی تبدیل شد و بدون شک اگر دلایل وقوع حادثه اولیه فنی بوده اما شکل گیری آتش سوزی گسترده و خسارت‌های چندین میلیون یورویی آن به دلیل عدم حضور مدیران توانمند برای مهار حادثه اولیه بوده است.

در این بین شب گذشته در بخش ویژه خبری شبکه خبر سیما، «هاشم بالدی» مدیرکل بحران مدیریت بحران استان خوزستان ابعاد جدید گسترش حادثه آتش سوزی در پتروشیمی بوعلی را تشریح کرد و اطلاعات ارائه شده توسط این مقام مسئول، نقش سوء مدیریت مدیران صنعت پتروشیمی به ویژه غیبت بیش از ۴۰ ساعته مرضیه شاهدایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی را در این حادثه برجسته می‌کند.

ماجرا از این قرار است که سردرگمی و بی برنامگی مدیران پتروشیمی حاضر در منطقه و نبود یک فرماندهی واحد در شب اول وقوع حادثه منجر به گسترش آتش سوزی به مخازن ذخیره سازی نفتای این مجتمع پتروشیمی شده است.

«هاشم بالدی» مدیرکل بحران مدیریت بحران استان خوزستان در این گفتگوی ویژه خبری با تایید بی برنامگی‌ها در شب اول وقوع حادثه و نبود یک برنامه منسجم برای مهار آتش رو به گسترش، گفت: یکی از مهمترین دلایل طولانی شدن حادثه آتش سوزی پتروشیمی به سه روز عدم هماهنگی مدیران، نبود یک برنامه جامع برای مدیریت بحران و مهار آتش سوزی بود.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه بی برنامگی‌ها حتی در تردد خودروهای امدادی و آتش نشانی هم تاثیرگذار بود و رفت و آمد خودروهای امداد و آتش نشان را با تاخیر و اختلال همراه کرده بود، تصریح کرد: مدیران برای مهار حادثه عملا برنامه‌ای نداشتند و این موضوع منجر به گسترش حادثه شد.

بی برنامگی در مدیریت بحران این حادثه آتش سوزی که ابعاد آن را به بزرگترین حادثه دو دهه گذشته صنعت پتروشیمی ایران بزرگتر کرد هم در اظهارات بیژن زنگنه وزیر نفت در کمیته مدیریت بحران منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهر خودنمایی می‌کند به طوری‌که وی صبح روز جمعه با تاکید بر ناموفق بودن مدیریت بحران در مهار این حادثه، تاکید کرده بود: «عملیات مهار آتش فرمانده ندارد و باید هرچه سریع‌تر فرمانده ای متخصص و کاردان برای این عملیات انتخاب شود.»

نکته قابل توجه در گسترش این حادثه این است که با وجود تایید مقامات دولت و شخص وزیر نفت بر بی برنامگی‌ها و نبود فرمانده برای مدیریت بحران در ساعات اولیه وقوع حادثه، شاهدایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و معاون وزیر نفت با بیش از ۴۰ ساعت تاخیر خود را به ماهشهر رساند.

غیبت ۴۰ ساعته معاون وزیر نفت دردسرساز شد

مرضیه شاهدایی معاون وزیر نفت شب گذشته در گفتگوی ویژه خبری شبکه خبر در پاسخ به این پرسش مجری برنامه که دلیل غیبت چندین ساعته شما در ساعت‌های اولیه وقوع حادثه چه بود؟ آیا اگر شما به عنوان معاون وزیر نفت سریع تر در محل حادثه حضور پیدا می‌کردید، امکان مهار آتش در مدت زمان کمتری فراهم نمی‌شد؟ گفت: «قرار نیست که معاون وزیر نفت و یا وزیر نفت برای هر حادثه‌ای حضور داشته باشند»

مدیرعامل تازه منصوب شده شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه هر مجتمع پتروشیمی دارای مدیرعامل، مدیر اچ اس ای و مسئول مجتمع است، تصریح کرد: تمامی این پتروشیمی‌ها خصوصی هستند، سالانه چندین مانور برگزار می‌کنند و شرکت ملی صنایع پتروشیمی دخالتی در مدیریت این واحدها ندارد.

آتش‌نشانان جور مدیرعامل را کشیدند

به گزارش مهر، هر چند در طول سه سال گذشته سیاست‌های وزارت نفت در قبال منابع انسانی انقباضی بوده و تاکنون برنامه خاصی برای حفظ و صیانت از نیروی انسانی در سطح صنایع نفت، گاز و پتروشیمی تدوین و اجرایی نشده اما بازهم این کارکنان بودند که در حادثه پتروشیمی جور ضعف مدیران را کشیدند.

در حادثه پتروشیمی بوعلی که در نهایت زبانه‌های آتش با تمام شدن ذخیره نفتا فروکش کرد و خاموش شد، بیش از هر مدیر و ابزاری این آتش نشانان فداکار صنعت پتروشیمی بودند که در گرمای سخت و طاقت فرسای جنوب، در نهایت از گسترش دامنه آتش جلوگیری و مانع شکل گیری یک فاجعه صنعتی در اولین هاب پتروشیمی کشور شدند.

در این بین بیژن زنگنه وزیر نفت شب گذشته در گفتگوی خبری ساعت ۲۱ شبکه یک سیما با تقدیر از عملکرد آتش نشانان با بیان اینکه دست آتش نشانان را می‌بوسم و به همه آنها ادای احترام می‌کنم، گفت: برخی آتش نشانان ٥٠ ساعت بدون وقفه در عملیات اطفای حریق حضور داشتند، با این حال هیچ یک آنان هنگامی در جمع‌شان بودم از اینجانب درخواست شخصی نداشتند و تنها از اینکه آتش خاموش شد، ابراز خوشحالی می‌کردند و من این را یک سرمایه بزرگ برای کشور می‌دانم.

کد خبر 3708834

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • سهیلا نجفی ۰۹:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
      0 0
      کسانی که این بحران رو به جون خریدن و آتش رو مهار کردن همونایی هستن که آقای وزیر از اون ها بعنوان نیروی مازاد صنعت نفت نام برد همون انسانهایی که اگه نبودن معلوم نبود چه فاجعه ای رخ میداد...حالا دیگه وقتشه که وزیر قبول کنه تمامی زحمات این صنعت چه در بخش حفاظتی چه در بخش اچ اس ای چه در بخش تولید که با تلاش این کارکنان تولید کشورمون تو این روزها به حد قابل قبولی رسیده همشو مدیون این کارکنانی هست که نود درصدشون کارکنان قراردادی صنعت هستند و حقوقی معادل یک پانزدهم معاونینش میگیرن.باز هم مازادند؟؟؟؟
    • شهروند ۰۹:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
      0 0
      قرار بود ژنرالها در این دولت بکار گرفته شوند !!خانم شاهدایی حتی یک روز هم در مناطق عملیاتی و مجتمع ها حضور نداشته است ! واز چنین بحرانهای هیچ تجربه ای ندارد .تکرا ر می کنم !هیچ تجربه ای ندارد ! از آقای زنگنه واقعا بعید بود چنین فرد بی تجربه ای را به عنوان معاون خود منصوب نماید به هر حال انتخاب سیاسی افراد چنین تبعاتی دارد!؟
    • کاوه ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
      0 0
      هر واحد تولیدی در صنعت نفت یک مسئول HSE با مسئولیت های تعریف شده دارد ، با چه استدلالی بالاترین مقام مسئول می بایست در هر حادثه ای حضور پیدا کند؟ جور ضعف ساختار تشکیلاتی و تجهیزات و نیروی عملیاتی را چگونه بالاترین مقام هر سازمان بایست بر دوش بکشد؟ اساساً مگر پتروشیمی بوعلی خصوصی نیست؟
    • محمد ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
      0 0
      خیلی مسخره است که الان همه انتقادها از خانم شاهدایی میشه. مدیریت آن پتروشیمی پس چه مسئولیتی داره؟ اگر قراره برای هر مشکلی که پیش میاد همه مدیران رده بالا حاضر باشند پس مدیرعامل و مسئولین اون پتروشیمی چه کاره اند؟
    • شهروند ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
      0 0
      آقای محترم شرکت بوعلی خصوصی است .آیامردم ساکن در منطقه هم خصوصی هستند؟اگر خدای نکرده اتفاقی ناگواری می افتاد دولت محترم می توانست بگوید شرکت خصوصی بوعلی پاسخ دهد؟ چرا وزیر محترم نفت فوری در محل حاضرشد؟و گفتند مهار آتش فرمانده ندارد!!به هرحال بالاترین مقام دستگاه با ید برای هماهنگی تمام نیرو ها در محل می بود.مسئولیت اجتماعی دولت با خصوصی شدن شرکتی قابل واگذاری نیست . اگر شرکت خصوصی است ومدیر عامل پتروشیمی نقشی ندارد.چرا مدام با یک هیات زرق برق داری برای بازدید همین شرکت ها می رود وکلی فیلم وعکس..
    • زیبا ۱۴:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
      0 0
      آقای کاوه این پتروشیمی 70 درصد سهامش متعلف به هلدینگ خلیج فارسه...بعدش هم تمامی پتروشیمی ها با وجود واگذاری ها مسایل کلان مدیریتیشون تحت نظر و کنترل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی هست که دولتیه...یعنی در نهایت این دولته که در مسایل کلانشون تصمیم گیری میکنه -پیرداوری
    • کارمند پتروشیمی هلدینگ خلیج فارس ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
      0 0
      به اطلاع شما میرسونم که شرکتهای واگذار شده شرکت ملی صنایع پتروشیمی تحت عنوان هلدینگ خلیج فارس، تحت مدیریت مدیران بازنشسته صنایع پتروشیمی، به شدت منابع انسانی را نادیده گرفته و موجب بی انگیزگی شدید کارکنان صنایع پتروشیمی در این منطقه شده اند. به عنوان نمونه پاداشهای یکی دو میلیون تومانی که در طول سال یکی دو بار به کارکنان تعلق می گرفت به بهانه های واهی خط می زنند و از آن طرف تور ترکیه برای مدیرانشون برگزار می کنند و یا با سود شرکت به فکر احداث الفین دوم بندر امام هستند و قس علی هذا
    • کریم صمدی ۱۵:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
      0 0
      تو همه این حوادث و جریانات و چه در شرایط عادی این کارکنان خدوم صنعت نفت هستند که همه جا حاضرند چه در بخشهای عملیاتی و جنوبی کشور چه در بخشهای ستادی و حتی وزارتی...مدیریت معاونین این وزارت خونه رو هم که دیدیم بعد جالبه وزیر دوباره یه حکم جدید برای معاون پژوهشیش زده معاون مهندسیم شده+ مسیول اجرای پروژه های الویت دار...!!!!