به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ارمنپرس، در فهرست کتابهای پرفروش ارمنستان شماری از کتابهای مشهور جای گرفتهاند که نشان دهنده توجه کتابخوانان این کشور به آثار کلاسیک است.
در حالی در ردیف نخست پرفروشها «صد سال تنهایی» نوشته گابریل کارسیا مارکز جای گرفته که «تصویر دوریان گری» نوشته فلسفی اسکار وایلد در مکان دوم جای گرفته است. این رمان نخستین بار سال ۱۸۹۰ منتشر شده است.
«گرگ بیابان» نوشته هرمان هسه نویسنده سوییسی-آلمانی نیز در مکان سوم جای گرفته که نخستین بار سال ۱۹۲۷ در آلمان به بازار آمد. این کتاب که سال ۱۹۲۹ به انگلیسی ترجمه شد، نیز نگاهی فلسفی دارد و ترکیبی از زندگینامه و عناصر روانشناختی نویسندهاش است.
در مکان چهارم فهرست پرفروشهای ارمنستان کتاب دیگری از مارکز جای دارد که در واقع آخرین رمان وی است: «خاطره دلبرکان شیرین من».
«تهوع» نوشته ژان پل سارتر در مکان پنجم جای دارد. این رمان نیز با بنمایههای فلسفی نوشته فیلسوف اگزیستانسیالیست فرانسوی است که سال ۱۹۳۸ به بازار آمد و نخستین رمان سارتر و یکی از بهترین آثار وی است. «تهوع» درباره مردی ۳۰ساله به نام آنتوان روکانتن، مورخ افسرده و گوشهگیری است که به این باور میرسد که اشیای بیجان و موقعیتهای مختلف، بر تعریف او از خود و آزادی عقلانی و روحیاش لطمه میزنند و این ناتوانی، او را دچار تهوع میکند.
اثری از پائولو کویلیو نیز در مکان ششم قرار گرفته است. «دست نوشته پیدا شده در آکرا» نام این کتاب است که داستن آن در سال ۱۰۹۹ در اورشلیم میگذرد.
«عشق سالهای وبا» نوشته گابریل گارسیا مارکز در مکان هفتم جای دارد. این رمان فلسفی نیز از آثار مشهور مارکز است که فرانزیک کرکاسیان آن را به زبان ارمنی ترجمه کرده است. این کتاب نخستین بار سال ۱۹۸۵ منتشر شده است.
در مکان هشتم کتابی از مارک آرن نویسنده ارمنی جای دارد که با عنوان «جایی که رزهای وحشی شکوفه میدهند» به زندگی درونی ارمنی ستیزانه فردی از ترکیه میپردازد که در نهایت میفهمد خودش از تبار ارمنی است.
«چه کسی پنیر مرا جابه جا کرد؟» نوشته اسپنسر جانسون در مکان نهم جای دارد که به سبک زندگی و چهار واکنش ممکن به تغییرات میپردازد.
«زندگی عزیز» مجموعه داستانهای کوتاه آلیس مونرو نویسنده نوبلیست کانادایی نیز در مکان دهم جای دارد.
نظر شما