۲۵ مرداد ۱۳۹۵، ۹:۲۰

معرفی شغل؛

چه طور تمشک‌های وحشی را اهلی کنیم؟

چه طور تمشک‌های وحشی را اهلی کنیم؟

پیش از این تمشک جزو میوه های وحشی محسوب می شد که برای مزه کردنش باید منتظر پیش کش کردن آن توسط بوته های خودرو می شدیم. مجید زمانی کسی است با کشت تمشک در زمینش این میوه وحشی را اهلی کرده است.

مجله مهر:یکی از ویژگی هایی که موفق ها را از افراد معمولی جدا می کند این است که آدم های معمولی همیشه ترجیحشان این است که مسیرهایی را انتخاب کنند که پیش از این توسط افراد دیگر امتحانش را پس داده باشد با آن به یک نتیجه مطلوب رسیده باشند چیزی که اتفاقا خلاف انجامش می شود رمز پیروزی آدم های موفق چون آنها عادت دارند به سراغ چیزها و اتفاقاتی بروند که کسی تا به حال سر وقت آنها نرفته است برای همین هم فرصتی برایشان فراهم می شود که هم در یک کار تخصص پیدا می کنند و هم تجربه«اولین»بودن در یک حرفه را به دست می آورند.«مجید زمانی»یکی از همین آدم هاست او در کنار مهندسی و کارهای عمرانی اش این روزها در شمال کشور به سراغ کشت تمشک رفته است؛میوه ای که پیش از این محصولاتش به صورت خودرو و وحشی در اختیار مصرف کننده قرار می گرفت.

تجربه احداث اولین باغ تمشک

باتحقیقات و مطالعاتی که انجام دادم متوجه شدم که پرورش تمشک در دنیا بسیار متداول واز محبوبیت بالایی برخوردار است ،از آنجایی که خود من هم در شمال کشور و در رامسر زندگی می کردم به فکر کشت این میوه افتادم. وقتی خواستم تصمیمم در این زمینه را عملی کنم متوجه شدم غیر از کاشت محدود تمشک در برخی مناطق  و تجربه کم آن ،برای  پرورش تمشک در ایران هیچ منبع و کتابی نداریم برای همین هم به سراغ منابع خارجی رفتم و حتی با باغداران خارجی در کشورهای دیگر مکاتبه کردم، از آنها مشاوره گرفتم، شرایط اقلیمی و خاک حاصل خیز در شمال کشور  به‌گونه‌ای بود که برای پرورش تمشک قابلیت‌های لازم را داشت و من تصمیم به احداث باغ گرفتم، در نتیجه الان که دارم با شما صحبت می‌کنم یک سال  و نیم از احداث این باغ می‌گذرد و در حال حاضر یکی دو هفته ای از آخرین برداشت ما هم گذشته است،خوشبختانه محصول برداشت شده با استقبال خوبی هم رو به رو بوده است.

برای پرورش تمشک انگیزه های متفاوتی داشتم

من برای پرورش تمشک و شروع این کار انگیزه‌های زیادی داشتم، اولین آن خواص بسیار زیاد میوه تمشک بود چون تمشک دارای بیشترین میزان آنتی اکسیدان در بین میوه هاست که مهمترین عامل پیشگیری از بیماری سرطان است و از طرفی تمشک یکی از معدود میوه هایی است که قابلیت فریز شدن را دارد و پس از انجماد حتی دارای طعم و مزه بهتری می شود برای همین هم  طرفداران زیادی دارد و همین ویژگی هم باعث می شود تا این میوه برای باغداران قابلیت فروش در فصول مختلف را ایجاد کند. دلیل دوم آن این بود که تا به حال کاشت و پرورش تمشک  به این شکل در کشور توسعه نیافته بود  و من دوست داشتم  اتفاقی که در زمینه کشت«کیوی»در کشور ما افتاد درباره کشت«تمشک»هم تکرار شود چون همان طور که می‌دانید کیوی حدود ۲۰سال است که در ایران آن هم در مناطقی در شمال کشور تولید می‌شود و در طول این ۲۰ سال ما توانسته‌ایم چهارمین کشور تولید کننده کیوی در دنیا باشیم.

در باغ ما خود مردم تمشک می‌چینند

از مهمترین مزایای این محصول که شمادر کمتر میوه ای مشاهده می کنید جذابیت و لذت چیدن تمشک توسط خود افراد(مصرف کنند گان) است، یکی از کارهایی که ما در باغمان و در زمینه فروش محصول آن انجام دادیم این بود که اجازه دهیم خود مردم به داخل باغ بیایند از آن دیدن کنند،  تمشک بخورند و مقداری موردنیازشان را هم خریداری کنند و با خود ببرند. این روش یکی از روش‌های مرسوم در فروش محصولات باغ داران در دنیاست به طور مثال در باغات تمشک کشور امریکا   ۳۰ درصد محصولات باغ به این شکل به فروش می رسد.

از سرمایه تا سود

به طور کلی با فرض مهیا بودن تمامی شرایط ، احداث باغ به ازای هر نهال تمشک چیزی حدود پنجاه هزار تومان هزینه دارد،به طور مثال در یک زمین هزار متری حودا ۴۰۰ نهال تمشک می توان کاشت و این یعنی اینکه شما برای احداث باغی به این متراژ بایستی حدودا ۲۰ میلیون تومان هزینه کنید.و حدودا ۱۸ ماه بعد از کاشت ،اولین برداشت محصول راخواهید داشت.محصولی که با فرض رسیدگی اصولی باغ از هر بوته تمشک بطور متوسط حدودا ۴ کیلو قابل انتظار است و این یعنی اینکه شما در این باغ ۱۰۰۰ متری حدودا ۱۶۰۰ کیلو محصول خواهید داشت .در نهایت اگردرآمد حاصل از فروش را از هزینه های سالانه نگهداری باغ کسر کنیم می توانیم به این نتیجه برسیم که کاشت و پرورش میوه تمشک حدودو برابر مرکبات سود دارد،نتیجه ای که ما آن را تجربه کرده ایم.

ما به متقاضیان پرورش تمشک مشاوره می‌دهیم

بنده در اجرای این کار در کنار مطالعات و تجربیات شخصی از مشاوره یکی از بهترین کارشناسان کشاورزی و باغبانی منطقه استفاده کردم با این همه باتوجه به نبودن تجربه علمی و تجربه خاصی در این زمینه در کشور هنوز هم موضوعاتی وجود دارد که می تواند مطالعه روی آن به بهتر شدن کمیت و کیفیت محصول کمک کند .خب  در این مدت هم افرادی بوده اند که علاقمند به  احداث باغ تمشک شده اند، که خب ما هم علاقه مند هستیم تا به آنها مشاوره های لازم را بدهیم چه بسا این کار را هم در پیج اینستاگراممان با نام «irantameshk» انجام داده ایم چون قطعا افرادی که ریسک ورود به این کار جدید را دارند می توانند در این زمینه جزو اولین ها باشند.

کد خبر 3740272

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • مهدیه گودرزی ۱۹:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۶
      0 0
      چه تیتر خوبی ! :)
    • شاپور شادمقدم ۰۲:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۲
      0 0
      درو بر شما.... آیا این گیاه در مناطق سردسیر که برف حدود نیم متر وجود دارد عمل می‌کند؟؟ در مناطق گرمسیر چطور؟؟ . آیا درختی که برگها و میوه اش کاملا شبیه تمشک است اما میوه اش تلخ است هم یک نوع تمشک هست و خوردنی می باشد ؟؟؟ ممنون میشم پاسخ دهید.