به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حمید پارسانیا ظهر جمعه در مراسم اختتامیه دوره آموزشی گفتمان نخبگان علوم انسانی که با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی در سالن همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، با ابراز خرسندی از اردوی دانشجویی نخبگان علوم انسانی گفت: حداقل فایده این اردو این بود که عدهای از نخبگان دانشجویی را پرسشگر، سئوال مند و دغدغه دار کرد.
وی با بیان اینکه این اردو جزو نخستین برنامههایی است که به صورت تخصصی و محدود در سطح دانشگاهی برگزار میشود، گفت: ایجاد مباحثی با عنوان علوم انسانی که مخاطبان حرفهای و خاص خود را دارد که قرار است عمر خود را درباره علوم مرتبط با انسان سپری کنند در نوع خود ارزشمند است.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم با بیان اینکه علوم انسانی در رابطه با حیات انسانی است، گفت: ایجاد نسبت میان موضوع سازمان علمی به نام دانشگاه و مجموعه علمی و تاریخی با عنوان حوزه علمیه میتواند به اسلامی سازی علوم انسانی کمک شایستهای کند.
وی با بیان اینکه در این اردوی ۱۲ روزه به مسائلی مانند چیستی علوم انسانی و نسبت آن با اسلام و جامعه اسلامی پرداخته شد، گفت: هدف اصلی این اردو توجه بخشی به مسئله اسلامی سازی علوم انسانی است.
ضرورت نگاه نو به علوم انسانی
حجت الاسلام پارسانیا با بیان اینکه باید نخبگان کشور نسبت به علوم انسانی ناشی از اسلام دغدغه داشته باشند، گفت: خوشبختانه در سالهای اخیر مخالفان بومی شدن علم و پاسخگویی از منظر اسلامی به مسائل علوم انسانی کمتر شده است.
وی با بیان اینکه اخیراً نظریه پردازها نسبت به پاسخگویی اسلام به نیازهای علوم اجتماعی - انسانی توجه میکنند، گفت: علم به مسائل فرهنگی و متافیزیکی توجه پیدا کرده است.
رئیس شورای حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی، فیزیکدانها را خط شکن در حوزه فلسفه و چیستی علوم معرفی کرد و گفت: لازم است دانشجویان حوزه علوم انسانی از افق بالا به این علوم نگاه کرده و به قدرت و اختیار بی نظیر آن پی ببرند.
وی با اعلام اینکه حیات اقتصاد، سیاست و فرهنگ جوامع در گروی قدرت علوم انسانی است، گفت: انقلاب اسلامی ایران با ایجاد نگاه نو و جسورانه به علوم انسانی جرئت بررسی و نواندیشی به این علم را داد.
حجت الاسلام پارسانیا با تأکید بر اینکه علوم نظری و اندیشهای در هویت اجتماعی ضعف دارد، گفت: وظیفه مدیران علمی حضور برای ضعف علوم نظری با تأمین امکانات انسانی و اقتصادی است.
نظر شما