۳ آبان ۱۳۹۵، ۱۳:۵۰

معاون آموزشی وزارت علوم خبرداد:

برنامه وزارت علوم برای ارتقای بین المللی ۵ دانشگاه و ۵ پژوهشگاه

برنامه وزارت علوم برای ارتقای بین المللی ۵ دانشگاه و ۵ پژوهشگاه

معاون آموزشی وزیر علوم گفت: براساس ابلاغ ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، وزارت علوم باید ۵ دانشگاه و ۵ پژوهشگاه برتر را به تراز بین المللی برساند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مجتبی شریعتی نیاسر در نشست اعضای کمیته اولیه نظارت و هماهنگی بر ارتقای ۵ دانشگاه و ۵ پژوهشگاه برتر به تراز بین المللی گفت: فرآیند انتخاب تعدادی از دانشگاه ها و مراکز پژوهشی برای اجرای این طرح در مراحل نهایی است تا این مراکز منتخب مورد حمایت ویژه دولت و وزارت علوم قرار گیرند.

وی افزود: براساس ابلاغ معاون اول رئیس جمهور تکالیف، وظایف و پروژه های اولویت دار وزارت علوم برای تحقق اقتصاد مقاومتی مشخص شده است که وظیفه ارتقای دانشگاه ها در سطح بین المللی به معاونت آموزشی وزارت علوم محول شده و این معاونت نقشه راه و برنامه لازم را در این راستا تدوین کرده است.

معاون آموزشی وزارت علوم خاطرنشان کرد: پتانسیل و توانایی لازم برای ارتقای ۵ دانشگاه و ۵ پژوهشگاه کشور به تراز بین المللی وجود دارد زیرا براساس رتبه بندی شانگهای دو دانشگاه تهران و صنعتی امیرکبیر در میان ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار دارند.

شریعتی نیاسر گفت: براساس رتبه بندی لایدن نیز ۱۴ دانشگاه ایرانی در میان دانشگاه های برتر دنیا هستند.

وی اظهار داشت: برای رسیدن به هدف تعیین شده باید رقابت پذیری دانشگاه ها و مراکز پژوهشی کشور در سطح بین الملل بیشتر شود و این مراکز حضور موثرتری در معادلات بین المللی علم و دانش داشته باشند که در این راستا توجه به کیفیت آموزشی، پژوهشی و تجهیز ساختارهای پژوهشی از جمله آزمایشگاه های علمی ضروری است.

معاون آموزشی وزارت علوم تاکید کرد: شاخص های لازم برای ارتقای بین المللی دانشگاهها انتخاب و ابلاغ شد و ۲۳ دانشگاه و ۱۶ پژوهشگاه آمادگی خود را برای حضور در این برنامه اعلام کردند که پس از بررسی های نهایی اسامی دانشگاه های برگزیده وزارت علوم تا پایان آبان ماه اعلام می شود.

شریعتی نیاسر افزود: برای اجرای این طرح ۱۰ سال زمان در نظر گرفته شده است و سالانه ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار مالی مورد نیاز است که در مقایسه با نتایج طرح، بودجه وزارت علوم و در مقایسه با کشورهای دیگر، هزینه زیادی نیست.

وی گفت: در راستای اجرای این طرح و در طول ۱۰ سال، ۳ هزار و ۵۰۰ واحد فعال پژوهشی در قالب هسته های علمی، انجمن های علمی و قطب های علمی در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی مجری طرح و دیگر موسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور شکل خواهند گرفت تا ماموریت های مشخص پژوهشی را دنبال کنند.

معاون آموزشی وزارت علوم افزود: برای اجرای این طرح باید دانشگاه ها و پژوهشگاه های مجری، ساختارچابک و کارآمدی را ایجاد کنند، ردیف بودجه مستقلی را در نظر گیرند و به طور مستمر بر اجرای طرح نظارت شود که در این راستا به زودی کمیته ای با حضور برجسته ترین نخبگان دانشگاهی تشکیل می شود.

شریعتی نیاسر با تاکید برای اهمیت و مزایای این طرح گفت: در طول اجرای این طرح، دانشگاه ها و پژوهشگاه های منتخب می توانند از محل قرارداد با بخش های صنعت، کشاورزی و خدمات، تشکیل شرکت های دانش بنیان، فروش مالکیت فکری، پتنت و اجرای دوره های مشترک با دانشگاه های خارجی، درآمد اختصاصی خود را افزایش داده و از اتکا به بودجه دولت بکاهند.

کد خبر 3804705

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • دانشگاهی ۰۷:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۴
      0 0
      واقعا برای ایشون متاسفم که رتبه بندی شانگهای براشون معیاره!!!!