۱۹ آبان ۱۳۹۵، ۱۹:۰۱

وزیر ارشاد مطرح کرد؛

سرمایه ما نفت نیست بلکه انسان هایی چون ساروخانی است

سرمایه ما نفت نیست بلکه انسان هایی چون ساروخانی است

سیدرضا صالحی امیری در مراسم گرامیداشت پرفسور باقر ساروخانی گفت: سرمایه ما پول و نفت نیست بلکه انسانهایی چون باقر ساروخانی است.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم گرامیداشت پرفسور باقر ساروخانی عصر امروز چهارشنبه ۱۹ آبان در سالن قلم کتابخانه ملی برگزار شد.

سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای این برنامه گفت: جامعه در حال تحول ایران به شدت نیازمند افرادی است که تحلیل دقیقی از وضعیت این کشور دارند تا بتوانند در مورد آن درست تصمیم گیری کنند. امروز بیشتر از همه به جامعه شناسانی نیازمندیم که درباره سیر تحولات جامعه ایران تحقیق می کنند چون به این وسیله خواهیم فهمید که به کدام سمت و سو می رویم و به کدام سمت و سو باید برویم.

وی افزود: باید بدانیم در شرایط  پرتلاطم جامعه جهانی اطلاعات و ارتباطات، جامعه ما به کدام مقصد و مقصود می رود. دانستن این مطلب با وجود افرادی چون پرفسور ساروخانی ممکن می شود. ساروخانی ها چراغ هدایت جامعه ما هستند. این چهره چراغ پرفروغ جامعه ایران به سوی قله های پیشرفت است. سرمایه ما پول و نفت نیست بلکه انسانهایی چون باقر ساروخانی است و حضور این جمعیت در این برنامه موید این نکته است. ما امروز از ساروخانی تجلیل نمی کنیم بلکه از اخلاق و حقیقت تجلیل می کنیم.

در ادامه این برنامه رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم گفت: آقای ساروخانی را ۵۰ سال است که می شناسم. او دوران دانشجویی خود را در فرانسه طی کرد و دانشجوی ممتازی بود. ساروخانی رساله اش را پیش استادی بزرگ که اگر اشتباه نکنم اتوکلایور بود تالیف کرد.

این استاد فلسفه گفت: من دانشجوی علم فلسفه هستم و درباره علوم اجتماعی اطلاعات چندانی ندارم اما می دانم در علوم اجتماعی هنوز حوزه های پژوهشی مان را مشخص نکرده ایم.

رئیس فرهنگستان علوم در ادامه گفت: دانشمند کاری به این ندارد که علمش به کار می آید یا نه. او کار پژوهشی و علمی خو د را می کند. طی ۵۰ سالی که آقای ساروخانی را می شناسم او کار علمی انجام داده؛ فارغ از سود و زیان. مقصودم از این حرفها این است که دانشمند نیاز ندارد که علم خود را کاربردی کند بلکه این کار نهادهای دیگر است.

داوری اردکانی در پایان سخنانش گفت: ما طی قرون گذشته در برقراری پیوند علم و زندگی نقص داشته ایم؛ مشکلی که باید آن را حل کنیم.

در ادامه این برنامه سید محمود دعایی مدیرمسئول موسسه مطبوعاتی اطلاعات متنی را که برای این برنامه آماده کرده بود را خواند و هادی خانیکی رئیس انجمن مطالعات فرهنگی و ارتباطات گفت: پرفسور ساروخانی در حوزه علم جامعه شناسی خود را محدود نکرد و وارد حیطه های دیگر شد مانند جامعه شناسی ارتباطات و بعدها جامعه شناسی اطلاعات و فضای مجازی.

ما طی قرون گذشته در برقراری پیوند علم و زندگی نقص داشته ایمسیدحسین سراج زاده رئیس انجمن جامعه شناسی ایران، محمود اسعدی دبیر ستاد چهره های ماندگار و غلامرضا کاظمی دینان استاد ارتباطات از دیگر سخنرانان این برنامه بودند و اسعدی در سخنرانی خود پیشنهاد تاسیس جایزه پرفسور ساروخانی را مطرح کرد.

کد خبر 3820298

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha