به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمدتقی مصباح یزدی شامگاه جمعه در مراسم سالگرد ارتحال علامه طباطبایی که در دارالقرآن این مفسر قرآن کریم برگزار شد در سخنانی اظهار داشت: مقام و شخصیت معنوی علامه طباطبایی شاید از برخی اولیای الهی کمتر نباشد و ایشان مقامی از معرفت و عظمت و محبوبیت نزد خداوند داشتند.
وی بیان داشت: خداوند به بندگانی که راه طاعت و عبادت الهی را میپیمایند توفیق و برکات فراوانی میدهد.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: شناخت شخصیت علامه طباطبایی و اینکه اقدامات ایشان چه برکاتی برای انسانها داشته بسیار مهم است تا بتوانیم مسیری که ایشان پیمودهاند را بشناسیم و مانند وی حرکت کنیم.
وی ابراز داشت: نباید اینگونه تصور کنیم که هر چه ما میگوییم درست و گفته دیگران اشتباه خواهد بود بلکه حتی باید به فتاوای مختلف هم احترام گذاشت هر چند که ممکن است مود قبول ما نباشد.
آیت الله مصباح یزدی افزود: علامه طباطبایی وقتی از تبریز به قم آمدند در اولین گام نیازهای جامعه و حوزههای علمیه را استخراج کردند و برنامه ریزیهایی در این زمینه صورت دادند.
عالمی به جامعیت علامه طباطبایی کمتر سراغ داریم
وی ادامه داد: علامه طباطبایی بر اساس خلأهای موجود در جامعه و حوزه علمیه در سه بخش تفسیر قرآن، فلسفه و اخلاق اقداماتی صورت دادند هر چند که درس اخلاق ایشان به دلایل از همان ابتدای امر به تعطیلی کشیده شد و دروس فلسفه و تفسیر ادامه یافت.
استاد حوزه علمیه قم، تصریح کرد: عالمی به جامعیت علامه طباطبایی کمتر سراغ داریم و ایشان به دنبال آن بودند که ببینند چه چیزی برای آینده جامعه مفید و نیاز است و به آن بپردازد.
وی بیان داشت: باید برنامه منسجم و سنجیدهای برای حوزههای علمیه در نظر گرفت و باید مسائلی که مورد نیاز است وارد دورس حوزوی شود و کسانی که از حوزههای علمیه فارغ التحصیل میشوند باید بتوانند نیازهای جامعه از نظر مختلف پاسخ دهند و به شبهات ایجاد شده از سوی افکار انحرافی جواب دهند و این شبهات تنها به کشور ما باز نمیگردد بلکه همه مسلمانان با آن مواجه هستند.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: سنت، قرآن و عقل از منابعی هستند که بر اساس آن یک عالم دینی میتواند نقش خود را در جامعه ایفا کند و البته موضوع تهذیب نیز بسیار با اهمیت است و در حقیقت این چهار رکن اصلی در حوزههای علمیه باید وجود داشته باشد.
آیت الله مصباح یزدی، بیان داشت: حوزویان باید از نظر اخلاق و تهذیب نفس در مرتبه بالایی باشند چرا که بدون این امر مهم نمیتوانند جامعه را به سمت خوبیها هدایت کنند.
نظر شما