اصغر اللهیاری در گفتگو با خبرنگار مهر، ساماندهی آرامستانها و گلزار شهدا را از مهمترین برنامه های این سازمان دانست و اظهارداشت: با توجه به حرمت مزار شهدا باید ساماندهی و تامین امنیت این مکانها مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
وی افزود: در حال حاضر مدیریت مزار شهدا با بنیاد شهید است اما با همکاری شورای شهر، شهرداری، معاون خدمات شهری فعالیت های خوبی برای نوسازی و ساماندهی مزار شهدا صورت گرفته که تعویض جداول، ساماندهی آبهای سطحی و هدایت آن به چاههای جذبی، تامین فضای سبز و رنگ آمیزی دیوارها از آن جمله است.
اللهیاری تصریح کرد: تعویض سنگ قبور، تعویض سیستم جمع آوری مکانیزه زباله، توسعه فضای سبز و فضای پارکینگ در مزار شهدا از کارهای انجام شده در مزار شهدای قزوین است.
وی اضافه کرد: ایجاد دو هزار مترمربع فضای پارکینگ و رنگ آمیزی جداول و کارهای خدماتی در سه ماه گذشته بالغ بر ۲۵۰ میلیون تومان در مزار شهدا هزینه داشته است.
مدیرعامل سازمان آرامستانهای شهرداری قزوین یادآورشد:درگذشته برای نظافت مزار شهدا یک نفر بکار گرفته شده بود که درحال حاضر این تعداد به ۴ نفر افزایش یافته است.
اللهیاری گفت: با کمک خانواده شهدا و تشکیل اتاق فکر برای تامین امنیت و اجرای طرح های عمرانی در مزار شهدا اقدام خواهیم کرد اما تامین امنیت آن از اهویت زیادی برخوردار است.
وی بیان کرد: متاسفانه به دلیل نداشتن حفاظ مناسب و نگهبان مزار شهدا به محل تجمع اراذل و اوباش و معتادان تبدیل شده و نیازمند رسیدگی جدی است.
اللهیاری گفت: از نیروی انتظامی و فرمانداری شهرشتان قزوین درخواست می کنیم با توجه به استقرار مزار شهید بابایی و بزرگان دیگر که محل زیارت افراد زیادی از اقصی نقاط کشور است برای تامین امنیت مزار شهدا اقدام عاجلی صورت دهند.
مدیرعامل سازمان آرامستانهای شهرداری قزوین یادآورشد: در شهر قزوین با داشتن چند آرامستان زمینه ارایه خدمات لازم به شهروندان فراهم شده است.
وی اظهارداشت: آرامستان بهشت فاطمه با ۲۳ هکتار وسعت، بهشت حسینی با یک هکتار، بهشت صدر و نوبلی با ۳ هکتار وسعت، بهشت رضوی با ۲ هکتار، برای تدفین اموات شهروندان پیش بینی شده و روزانه ۱۰ فوتی در این مکانها دفن می شوند.
سالانه ۴ میلیارد تومان کار عمرانی در آرامستانها
اللهیاری اظهارداشت: سالانه به طور میانگین ۴ میلیارد تومان برای فعالیت عمرانی شامل احداث و توسعه فضای سبز، نوسازی مقابر، آسفالت و جدول گذاری، نظافت و بهداشت، راه دسترسی، تامین آمبولانس، محوطه سازی، رفت و روب در آرامستانها هزینه می شود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر تعداد ۱۰ دستگاه آمبولانس در سازمان آرامستانها وجود دارد که نیازمند خودروهای جدید و مدرن هستیم و تا زمان تامین آن درصددیم تا خودروهای موجود را نوسازی کنیم.
اللهیاری از بازگشایی مسیر دسترسی به عنوان مهمترین اقدامات انجام شده برای دسترسی آسان و روان مردم به آرمستانها بویژه بهشت فاطمه نام برد و گفت: سه مسیر به آرامستانها بازگشایی شده و با روکش آسفالت و مناسب سازی برای تردد آسان مردم اقدام شده است.
وی اضافه کرد: با داشتن امکانات مناسب مانند غسالخانه در ردیف سه غسالخانه نمونه کشور هستیم و از این نظر هیچ مشکلی نداریم.
وی گفت: از نظر نرم افزاری و تسریع در کار مردم نیز امکانات خوبی تهیه شده و با الکترونیکی شدن پرونده ها در این سیستم بیش از ۱۰۰ نوع گزارش گیری انجام می شود.
مدیرعامل سازمان آرامستانهای شهرداری قزوین یادآورشد: ثبت اطلاعات قبور، پیش فروش، تسلیت به خانواده های متوفی وسایر نیازهای شهروندان به صورت الکترونیکی صورت می گیرد که موجب جلب رضایت مردم شده است.
وی گفت: موظفیم و تلاش می کنیم تا فضایی فراهم شود تا زمینه تسکین آلام خانواده های متوفی فراهم شود.
اللهیاری بیان کرد: خوشبختانه با برنامه ریزی انجام شده اگر حوادث غیرمترقبه و حادی در استان رخ ندهد آرامستانهای موجود قزوین تا ۱۵ سال آینده همه نیازهای شهروندان را تامین خواهد کرد.
نظر شما