به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی قبل از ظهر پنجشنبه در همایش صدف کوثر که با هدف تجلیل از شخصیت حضرت خدیجه(س) در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد، اظهار کرد: این همایش علاوه بر اینکه سبقه دینی و علمی دارد سبقه حقوقی هم دارد، زیرا حقوق متقابل مادر و فرزند ایجاب میکند که فرزند، مادرش را بشناسد.
وی با بیان اینکه جاهلیت را کنار زدن کار هر حکیمی نیست و اینکه آدم بتواند در فضای جاهلی فرهنگ جاهلی را به فرهنگ عقلانی تبدیل کند کار هر عالمی نیست، گفت: در جاهلیت معیار قبول مسئلهای و یا تکذیب آن آراء پدران گذشته بود.
این استاد سطوح عالی حوزههای علمیه افزود: حضرت خدیجه(س) در فضای فرهنگ جاهلی موحدانه خدا را اثبات میکردند و قبل از بعثت به نبوت انبیاء و ولایت عامه معتقد بودند و موحدانه زیستهاند.
حضرت خدیجه(س) در عصر دلالی علم محقق و موحد بودند
آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه بین دلال علم و حکیم فرق است، عنوان کرد: حضرت خدیجه(س) در عصر دلالی علم محقق و موحد بودند و موحدانه خدا را میپرستیدند و ما باید چنین مادری را حتما بشناسیم.
این مرجع تقلید شیعیان با اشاره به اینکه اگر بخواهیم برهانی را تکذیب و تصدیق کنیم باید عالم به برهان باشیم نه دلال.
وی گفت: فرهنگ عصر جاهلیت فرهنگ دلالی بود نه تحقیق و استدلال، حضرت خدیجه(س) در این عصر علامه زاهده موحده بودند و ما باید فخر کنیم همچین مادری داریم.
استاد سطوح عالی حوزههای علمیه یادآور شد: حضرت خدیجه(س) فرهنگ عقلانیت را در فضای جاهلی پیاده کردند و بر اقتصاد جاهلی را که در محدوده ربا میچرخید و دامن فروشی و مراکز فساد که یک تجارت رسمی بود خط بطلان کشید و هر دو را تحریم کرده بود.
وی ادامه داد: حضرت خدیجه(س) تا کوه حرا برای حضرت محمد(ص) غذا میبردند و مال فراوان را با اشراف پیامبر(ص) به سودآوری تبدیل کردند و ایشان مریم ثانی هستند.
حضرت خدیجه(س) الگوی زن و مرد مسلمان است
آیت الله جوادی آملی بیان کرد: ما باید راهی را که مادرمان یعنی حضرت خدیجه(س) رفته ادامه دهیم و این از حقوق مادر بر فرزند است.
این مرجع تقلید شیعیان تصریح کرد: حضرت خدیجه(س) الگوی ما هستند و الگوی جامعه بد زن نوح است و الگوی جامعه بد اعم از زن و مرد است.
وی با بیان اینکه زن الگوی جامعه چه مرد و چه زن است و حضرت مریم(س) الگوی جامعه خوب است، ادامه داد: هیچ کمالی در اسلام مشروط به مذکر و مونث بودن نیست، بلکه پشتوانه نبوت و رسالت ولایت بود و این ولایت مشروط به مذکر و مونث بودن نیست.
استاد سطوح عالی حوزههای علمیه یادآور شد: آنچه کمال است ولایت است که حضرت خدیجه کبری(س) دارد نه مرجعیت، چرا که مرجعیت و رسالت کار اجرایی است.
آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه وقتی حضرت خدیجه(س) را به عنوان پدر انتخاب کردیم، باید حضرت خدیجه(س) را نیز به عنوان مادر انتخاب کنیم، اضافه کرد: حضرت خدیجه(س) ام المؤمنین فرهنگی، فقه، اقتصادی و حقوقی است.
این مرجع تقلید شیعیان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما انسانها به اندازهای که میفهمیم مسئول هستیم و حوزههای علمیه را مرجعیت دینی حفظ میکند.
وی اضافه کرد: باید افرادی که توانایی علمی دارند و زرین فکر هستند در حوزههای علمیه مجتهد تربیت کنند که باید در آخرت در پیشگاه خداوند جوابگو باشند.
نظر شما