خبرگزاری مهر - گروه استانها: تعدد مدارس فرسوده در مناطق مختلف لرستان موجب کاهش بازدهی آموزش و انتقادات والدین و دانش آموزان شده است، موضوعی که تاکنون در شهرستانهای مختلف استان شاهد آن بودهایم.
بعد از طرح مشکلات مربوط به ضعف سیستم گرمایشی در ابتدای فصل سرما حالا طی چند روز گذشته با استمرار بارشها در استان چکه کردن سقف یکی از کلاسهای درس در شهرستان دورود به سرخط رسانهها رفت؛ موضوعی که واکنشهای مختلفی را در پی داشت.
مدرسه شهید «موگویی» شهرستان دورود یکی از مدارس فرسوده استان است که پیش از این در جریان بارندگیها شاهد چکه سقف کلاس آن بودیم.
برخی از دانش آموزان این مدرسه در گفتگو با رسانه ها تأکید کردند که وضعیت مدرسه آنها نامناسب بوده و این امر موجب شده که آنها نتوانند بهخوبی درس را فرابگیرند و با خیال راحت سر کلاس خود بنشینند.
مدارس دورود نیاز به بازسازی دارند
یکی از دانش آموزان در مورد چکه کردن سقف کلاس به خبرنگاران گفته است: بهمحض اینکه مدیر مدرسه وضعیت سقف کلاس ما را دید، ما را به اتاق مشاوره مدرسه منتقل کرد تا به درس خواندن خود ادامه بدهیم.
این دانشآموز مدرسه شهید «موگویی» دورود از مسئولان میخواهد که فکری به حال مدرسه فرسوده و سقفهای آن کنند تا با وقوع یک بارندگی سقف آن شروع به چکه کردن نکند.
علیمحمد یاراحمدی مدیر آموزشوپرورش شهرستان دورود هم در سخنانی بابیان اینکه مدرسه شهید «موگویی» دورود جزو مدارس فرسوده این شهرستان محسوب میشود گفت: ما در همین مدرسه فضاهای خالی دیگری داریم که معلم و مدیر مدرسه میتوانستند بهمحض چکه کردن سقف کلاس، دانش آموزان را به این فضاها منتقل کنند و با یک مدیریت ساده مسئولان مدرسه میتوانستند این مشکل را حل کنند.
مشکل دانش آموزان مدرسه موگویی حل شد
مدیر آموزشوپرورش شهرستان دورود با تأکید بر اینکه مسئولان مدرسه باید اقدام به جابجا کردن دانش آموزان از این کلاس میکردند گفت: در حال حاضر نیز با اقدامات صورت گرفته مشکل این دانش آموزان حلشده و آنها در فضای بهتری در حال تحصیل هستند.
یاراحمدی بابیان اینکه در جریان زلزله حدود ۲۰ مدرسه شهرستان دورود دچار خسارت شد گفت: هنوز زمینه برای بازسازی این مدارس فراهم نشده است.
وی تأکید کرد: برخی از مدارس شهرستان دورود به دلیل قدمت بالایی که دارند بهطور حتم نیازمند به بازسازی هستند.
این مسئول در واکنش به مطالب منتشرشده در رسانهها هم گفت: در بازدیدی که از این مدرسه داشتیم از ۴ کلاس موجود در طبقه دوم فقط یک کلاس آنهم از یک نقطه چکه میکرد و با توجه به اینکه این مدرسه در دوطبقه بناشده است در طبقه پایین چند فضا برای نمازخانه، کلاس هوشمند و اتاق مشاوره در نظر گرفتهشده بود که دانش آموزان توسط مدیریت مدرسه به یکی از کلاسهای طبقه پایین انتقال دادهشده بودند و مشکل خاصی مشاهده نشد.
یاراحمدی تصریح کرد: در شهرستان دورود ۲۰ مدرسه قدیمی وجود دارد که ازنظر ناظران اداره کل نوسازی استان لرستان نیاز به تخریب و بازسازی دارند و به دلیل کمبود شدید فضای آموزشی این مدیریت بهناچار باید از این مکانها استفاده کند و هرساله نیز با اعتبارات نوسازی و درآمدهای اختصاصی این شهرستان تعمیرات جزئی در این مدارس انجام میشود.
سقف ۳ مدرسه مشکل دارد
وی اضافه کرد: مدرسه شهید موگویی یکی از این مدارس است که در تابستان امسال سقف آن تعمیر و کلاسها رنگآمیزی شده است.
یاراحمدی همچنین با اشاره به تعویض سقف ۳ مدرسه در سال جاری که از جنس ورقههای فارسیت بودهاند، افزود: با برنامهریزیهای انجامشده سقف ۳ مدرسه دیگر شهرستان که دچار مشکل هستند، ازجمله سقف مدرسه شهید موگویی در اولین فرصت تعویض خواهند شد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۲۰۵ فضای آموزشی، رفاهی و ورزشی تحت مدیریت آموزشوپرورش این شهرستان است که مورداستفاده بیش از ۳۰هزار دانشآموز و ۲هزار فرهنگی قرار میگیرند و با تلاشهای این مدیریت و اداره کل نوسازی ۵ مدرسه روستایی در سال گذشته به بهرهبرداری رسیده است.
مدیر آموزشوپرورش شهرستان دورود ادامه داد: ۳ مدرسه بزرگ ۹، ۱۲و ۱۸ کلاسه در مناطق حاشیه شهرستان بااعتبار بیش از ۶ میلیارد تومان در حال ساخت است که تابستان ۹۶ به بهرهبرداری میرسند و تا حدودی کمبود فضای آموزشی در این شهرستان جبران خواهد شد.
۱۰۰۰ مدرسه فرسوده در لرستان وجود دارد
این سخنان در حالی مطرح میشود که پیشازاین مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس لرستان در سخنانی با اشاره به وضعیت مدارس تخریبی در استان لرستان اظهار داشت: در حال حاضر هزار و ۱۷۰ مدرسه تخریبی در لرستان وجود دارد.
وی با اشاره به میزان اعتبار موردنیاز برای بازسازی این مدارس تخریبی و فرسوده عنوان کرد: درمجموع بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای نوسازی این مدارس فرسوده اعتبار نیاز است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس لرستان با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای نوسازی مدارس تخریبی لرستان بیان داشت: از سال ۸۵ تاکنون توانستهایم ۵۰ درصد مدارس تخریبی سطح استان را مستحکم کنیم.
چگنی بیان داشت: در حال حاضر نیز حدود هزار و ۱۷۰ مدرسه فرسوده در مناطق عشایری، روستایی و شهری لرستان وجود دارد که نیاز به تخریب، بازسازی و مقاومسازی دارند.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به در دست اجرا بودن ۹۰ پروژه آموزشی در لرستان گفت: ۸۰ درصد این پروژههای آموزشی بالای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
نظر شما