۱۵ فروردین ۱۳۹۶، ۱۲:۲۳

فینالیست‌های جایزه ادبیات زنان بریتانیا معرفی شدند/جای خالی آتوود

فینالیست‌های جایزه ادبیات زنان بریتانیا معرفی شدند/جای خالی آتوود

جایزه ادبیات زنان بریتانیا که با عنوان بیلیز شناخته می‌شود، در حالی فهرست نامزدهای نهایی خود را اعلام کرد که نام مارگارت آتوود نویسنده نامدار کانادایی در این فهرست دیده نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین، در انتخابی غیرمنتظره یک کتاب علمی تخیلی که تصویری از جهانی را ارایه کرده که در آن زنان با قدرت گسترده می‌توانند در برابر مردان ایستادگی کنند و حتی آن‌ها را بکشند، به عنوان یکی از فینالیست‌های جایزه بیلیز که به ادبیات زنان اهدا می‌شود، به فهرست نهایی راه یافت.

نائومی آلدرمن خالق این کتاب با عنوان «قدرت» یکی از ۶ فینالیست این دوره از جایزه بیلیز است.

این جایزه ۳۰ هزار پوندی برای حمایت از ادبیات زنان نویسنده اهدا می‌شود و از سال ۱۹۹۶ تاکنون اهدا شده است.

اسامی فینالیست‌های این دوره در مراسمی که دیروز در لندن برگزار شد اعلام شد. در این فهرست لیندا گرانت یکی از برندگان پیشین این جایزه نیز جای دارد. ایوبامی-آدبایو یک نویسنده نوقلم نیز موفق شده تا به عنوان فینالیست خود را بالا بکشد.

کتاب آلدرمن که چهارمین اثر وی است، رمانی درباره یک دختر نوجوان است که قادر است با یک لمس، فردی را بکشد. به گفته رییس هیات داوران خوانندگان مرد یا زن با خواندن اولین صفحه از این کتاب جذب آن می‌شوند و نمی‌توانند آن را پایین بگذارند.

در این فهرست ۳ نویسنده بریتانیایی جای گرفته آند که شامل آلدرمن با رمان «قدرت»، گرانت با رمانی با عنوان «دایره تیره» که در دهه ۱۹۵۰ می‌گذرد، و گویندولاین رایلی برای رمان «عشق اول» هستند.

آدبایو نویسنده نیجریایی نیز با اولین رمانش با عنوان «با من بمان» در این فهرست حضور دارد. رمان او در نیجریه و در دهه ۱۹۸۰ اتفاق می‌افتد.

سی‌ای مورگان نویسنده آمریکایی دیگر فینالیست این فهرست است که با عنوان «ورزش پادشاهان» در این رقابت بالا آمده است. این کتاب نقدی بر رقابت است.

مدلاین تین نویسنده کانادایی نیز با رمانی با عنوان «نگو چیزی نداشتیم» که فینالیست جایزه بوکر هم بود، در این فهرست جای دارد.

این دوره از جوایز بیلیز با اعلام نام ۱۶ رمان در فهرست اولیه شروع این رقابت را رقم زده بود. در آن فهرست نویسندگان مطرحی چون مارگارت آتوود، آنی پرلوکس و رز ترمین جای داشتند که هیچ یک به مرحله نهایی راه نیافتند.

الی اسمیت، زادی اسمیت، چیماماندا نگوزی آدیچی و آندرآ لوی از جمله برندگان این جایزه در سال های ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۲ و زمانی هستند که این جایزه با نام اورنج شناخته می‌شد.  

کد خبر 3944045

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha