۲۸ فروردین ۱۳۹۶، ۱۲:۵۰

ذوالقدر:

جبهه مردمی، فراتر از یک رخداد انتخاباتی است

جبهه مردمی، فراتر از یک رخداد انتخاباتی است

عضو شورای مرکزی جبهه مردمی در همایش و کارگاه‌های تخصصی و قشری این جبهه گفت: تشکیل جبهه مردمی، فراتر از یک رخداد انتخاباتی است بلکه ضرورت پاسخ به یک نیاز و مسائل انقلاب است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدباقر ذوالقدر عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی صبح امروز(۲۸ فروردین) در همایش و کارگاه‌های تخصصی و قشری این جبهه در مسجد بقیه‌الله اظهار کرد: جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی یک کار مقطعی، موقتی و زودگذر نیست. بر خلاف برخی از القائات و شبهات مبنی بر اینکه این جبهه برای انتخابات تشکیل شده یک برداشت غلط است. البته ما به این صحبت‌ها به دلیل سابقه رفتار گروه‌های سیاسی حق می‌دهیم.

وی افزود: تشکیل جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی فراتر از یک رخداد انتخاباتی است بلکه ضرورت پاسخ به یک نیاز و مسائل انقلاب است.

عضو شورای مرکزی جبهه مردمی با بیان اینکه همانگونه که در سخنرانی‌های پیشین خود تأکید کرده بود گفت: ما دلایل مختلفی برای تشکیل جبهه مردمی داریم چراکه برای این فرآیند و ساختار قرار است نیروهای انقلاب توانشان تجمیع، سازماندهی و برای پیشبرد اهداف انقلاب فعالیت کنند.

وی در ادامه اظهارات خود به مقوله جامعه‌شناسی و سرمایه اجتماعی پرداخت و خاستگاه این حرکت نیروهای انقلاب را رسیدن به سرمایه اجتماعی در تراز انقلاب عنوان کرد.

عضو شورای مرکزی جبهه مردمی در عین حال به مفهوم گسترده‌تری از سرمایه اجتماعی پرداخت و این سرمایه را متفاوت از سرمایه انسانی و سرمایه اقتصادی برشمرد و حتی سرمایه اجتماعی را گاهاً مهم‌تر از دو سرمایه فوق دانست.

ذوالقدر ضرورت و لازمه رسیدن به اهداف توسط هر جامعه‌ای را سرمایه اجتماعی تعریف و تصریح کرد: یک جامعه می‌تواند با سرمایه کم اقتصادی اما با مشکلات خود را حفظ کند اما بدون سرمایه اجتماعی هویت نمی‌یابد، بنابراین، این سرمایه اجتماعی است که می‌تواند اقتصاد را محقق و سرمایه انسانی را شکل دهد.

وی اضافه کرد: بدون سرمایه اجتماعی جامعه قوام پیدا نمی‌کند و این سرمایه افراد را پیوند و به صورت تصاعدی ظرفیت افراد را افزایش می‌دهد.

به اعتقاد عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی هر چه سرمایه اجتماعی بیشتر، قوی‌تر و اثرگذارتر باشد دوام و قوام یک نظام مردم‌سالار بیشتر خواهد شد چراکه نقطه اتکای نظام‌های مردم‌سالار همین سرمایه است.

ذوالقدر در این سخنرانی مباحث خود در مورد سرمایه اجتماعی از حالت آکادمیک به صورت تجربه مثال زد و خاطر نشان کرد: در دوران بعد از انقلاب ما حقیقت سرمایه اجتماعی را تجربه کردیم چرا که اساس شکل‌گیری انقلاب به دلیل به صحنه آمدن سرمایه اجتماعی بود.

وی پیروزی انقلاب، ۸ سال جنگ تحمیلی و رأی ۹۸.۲ درصدی مردم به جمهوری اسلامی را مصادیق واقعی شکل‌گیری سرمایه‌های اجتماعی دانست.

عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی با بیان اینکه ما هر جا غافل از سرمایه اجتماعی بودیم از دسترسی به اهداف باز ماندیم ‌گفت: ما نتوانسته‌ایم از سرمایه اجتماعی در حوزه اقتصاد به خوبی استفاده کنیم چراکه باید کشور را با مشارکت مردم می‌ساختیم اما نگاه لیبرالی به سازندگی و توسعه مانع این کار شد. بنابراین هیچ یک از مؤلفه‌های سرمایه اجتماعی در حوزه اقتصاد کارکرد ندارد.

به باور ذوالقدر، اقتصاد مقاومتی تلاش می‌کند سرمایه اجتماعی را شکل بدهد اما برخی‌ها در مقابل آن مقاومت می‌کنند.

وی ایده مشترک، اعتماد متقابل، انسجام و وحدت و مشارکت را ۴ رکن اساسی سرمایه اجتماعی عنوان کرد و گفت: هیچ یک از این ۴ رکن در سرمایه اجتماعی اقتصاد ما وجود ندارد، به عبارتی در حوزه اقتصادی به هم اعتماد نداریم و هر فردی به دنبال منافع شخصی خود است و دیگری را رقیب و دشمن می‌داند.

عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی ادامه داد: در حوزه اقتصاد انسجام و مشارکت هم نیست. اگر مرم مشارکت داشتند پس چرا کالاهای خارجی خریداری می‌کنند در حالی که می‌دانند خرید کالاهای خارجی ریشه تولید کشور را خواهد خشکانید.

ذوالقدر در عین حال می‌گوید در حوزه سیاست نیز نتوانسته‌ایم به معنای واقعی سرمایه اجتماعی ایجاد کنیم و این سرمایه‌های اجتماعی در شرایط خطیر و امنیتی به صحنه آمدند و مثال آن ۱۸ تیر و فتنه سال ۸۸ است.

وی تأکید کرد: چون سرمایه اجتماعی وجود ندارد، دیگران از درون ما سربازگیری می‌کنند یعنی همان اتفاقی که در انتخابات ۹۲ و سال ۹۴ شکل گرفت. بنابر این اگر نیروهای انقلاب سرمایه اجتماعی خاص خود را نداشته باشند دیگران جامعه را به این سمت و آن سمت می‌کشند.

عضو شورای مرکزی جبهه مردمی گفت: اگر انقلاب سرمایه اجتماعی را شکل ندهد، دیگران آن را در مقابل انقلاب و آرمان‌های آن هدایت می‌کنند.

به باور ذوالقدر ما باید سرمایه اجتماعی انقلاب را شکل دهیم بنابر این یک انتخاب نیست بلکه یک اضطرار است چرا که اگر شکل ندهیم فرش را از زیر پای انقلاب می‌کشند.

ذوالقدر در ادامه صحبت‌های خود پیشنهاد می‌دهد که برای شکل‌گیری سرمایه اجتماعی از هسته اصلی به عبارت دیگر هسته سخت توسط نیروهای اصیل انقلابی پایه‌گذاری شود و تئوری نقطه جوش در دستور کار قرار دهیم، یعنی سرمایه اجتماعی و نیروهای انقلاب شکل گیرد و توسعه یابد و همه جامعه را فرا گیرد.

عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی با بیان اینکه ما ثروت اجتماعی زیادی در درون نیروهای انقلاب داریم گفت: این ثروت اجتماعی هنوز تبدیل به سرمایه نشده است. یعنی اجزای از هم پراکنده‌ای هستند که دور هم جمع نشده‌اند.

ذوالقدر در ادامه سخنان خود به انتخابات اشاره و تصریح کرد: اگر قطعاً نیروهای انقلاب و مردم یک تصمیم هماهنگ برای اصلاح مدیریت کشور نگیرند، با شرایط سخت‌تری در آینده روبه‌رو خواهیم بود.

از نظر وی نگاه لیبرالی به کشور و تداوم جریانی که گرفتار نفوذ است شرایط سختی را به ما تحمیل خواهد کرد.

عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی با بیان اینکه کنار زدن یک دولت مستقر کار بسیار سختی است گفت: دولت مستقر ۲۰۰ الی ۳۰۰ هزار مدیر در اختیار دارند که آن ها اهداف و آینده خود را در استقرار این دولت می‌دانند و البته این دولت‌ها همواره از همه ظرفیت خود برای تبلیغات استفاده کردند اما در عین حال پخش اقامه نماز یکی از کاندیداهای ما در آستان قدس رضوی از صدا و سیما را بر نمی‌تابند.

ذوالقدر در مورد آرایش انتخاباتی دوازدهمین دوره انتخابات گفت: جریان نوبنیاد جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی، جریان غرب‌گرا یا همان اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان، جریان احمدی‌نژاد و احمدی‌نژادی‌ها که رفتارشان فرقه‌ای و همچنین مستقلین چهار بازیگر رقابت‌های انتخابات خواهند بود.

ذوالقدر در ادامه صحبت‌های خود پیشنهاد می‌دهد که برای شکل‌گیری سرمایه اجتماعی از هسته اصلی به عبارت دیگر هسته سخت توسط نیروهای اصیل انقلابی پایه‌گذاری شود و تئوری نقطه جوش در دستور کار قرار دهیم، یعنی سرمایه اجتماعی و نیروهای انقلاب شکل گیرد و توسعه یابد و همه جامعه را فرا گیرد.

عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی با بیان اینکه ما ثروت اجتماعی زیادی در درون نیروهای انقلاب داریم،‌گفت: این ثروت اجتماعی هنوز تبدیل به سرمایه نشده است. یعنی اجزای از هم پراکنده‌ای هستند که دور هم جمع نشده‌اند.

ذوالقدر در ادامه سخنان خود به انتخابات اشاره و  تصریح کرد: اگر قطعاً نیروهای انقلاب و مردم یک تصمیم هماهنگ برای اصلاح مدیریت کشور نگیرند، با شرایط سخت‌تری در آینده روبه‌رو خواهیم بود.

از نظر وی نگاه لیبرالی به کشور و تداوم جریانی که گرفتار نفوذ است شرایط سختی را به ما تحمیل خواهد کرد.

عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی با بیان اینکه کنار زدن یک دولت مستقر کار بسیار سختی است،‌گفت: دولت مستقر 200 الی 300 هزار مدیر در اختیار دارند که آنها اهداف و آینده خود را در استقرار این دولت می‌دانند و البته این دولت‌ها همواره از همه ظرفیت خود برای تبلیغات استفاده کردند اما در عین حال پخش اقامه نماز یکی از کاندیداهای ما در آستان قدس رضوی از صدا و سیما را بر نمی‌تابند.

کد خبر 3955233

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha