خبرگزاری مهر- گروه استان ها- وحید محمدی یکتا- مبعث عیدی است که در آن حضرت محمد(ص) تاج بندگی الهی را بر سر نهاد و اخلاق و کرامات اخلاقی را برای مردن جهان به ارمغان آورد.
پیام حضرت محمد( ص)، خداپرستی به جای خودپرستی است
با سابقه ترین امام جمعه کشور، در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: احیاء ارزش های والای انسانی و اخلاقی مهمترین هدف بعثت بوده است، بعثت در واقع پدید آورنده جنبش و تحولی عظیم به سوی سعادت بشر است. پیامبر( ص) پیام یکتا پرستی را با خود آورد و مردم را به خروج از ظلمات و حرکت به سوی نور و روشنایی دعوت کرد.
آیت الله سید مرتضی محمودی گلپایگانی با بیان این که در جامعه ای که مردم خود را پیرو محمد( ص) و آیین توحیدی ایشان می دانند، خود پرستی خطایی نابخشودنی است، گفت: پیروان حضرت باید مروج و الگوی خداپرستی باشند نه کبر و خود پرستی، حضرت رسول به ما خداپرستی را آموخت و دیگر بت ها را شکست، حال اگر بخواهیم به بت درون رجوع کرده و آن را بزرگ کنیم بسیار ناپسند است.
امام جمعه ورامین برگزاری هر ساله جشن های مبعث را یادآوری پاسداری از اخلاق و کرامات انسانی دانست و گفت: نباید فراموش کنیم که هرچه غرور به ما نزدیک شود از دین محمد( ص) بیشتر فاصله گرفتیم و کار ما خطرناک تر است، باید هوشیار بود و مسیر انحراف را طی نکرد.
فلسفه بعثت زنده کردن اخلاق و ارزش های انسانی است
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی( ع) نیز در مورد فلسفه بعثت به خبرنگار مهر گفت: فلسفه بعثت زنده کردن اخلاق و کرامات اخلاقی و پاسداری از ارزش های انسانی است و مهمترین هدف بعثت گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه است.
آیت الله محمد محمدی ری شهری ادامه داد: طبق فرمایش پیامبر( ص) هرکس که اولین و آخرین علم را می خواهد در قرآن جستجو کند، در بحث پژوهش در قرآن هم باید گفت بعثت زمینه گسترش و پژوهش در قرآن را فراهم کرد و بهترین راه برای فهم قرآن نیز احادیث نبوی و نیز ائمه اطهار علیهم السلام است.
رئیس دانشگاه قرآن و حدیث با بیان این که بعثت پیامبر( ص) سبب از بین رفتن جاهلیت در بشر شد، گفت: ما باید پاسدار دستاوردهای بشر باشیم و نگذاریم جاهلیت نوین جایگزین جاهلیت عصر بعثت شود که این نوع جاهلیت بسیار خطرناک تر است.
امر به معروف و نهی از منکر از ویژگی های پیامبر اکرم( ص)
مدیر کل شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران در گفتگو با خبرنگار مهر در این خصوص اظهار داشت: در زمان بعثت جامعه ای مملو از سنت های جاهلیت و باورهای غلط پیش روی پیامبر عظیم الشان اسلام( ص) قرار داشت و انواع تعصبات جاهلیت و بت پرستی در آن جامعه قدرت نمایی می کرد.
حجت الاسلام والمسلمین سید محسن محمودی ادامه داد: اما حضرت پا پس نکشید و به یاری خداوند شروع به هدایت کرد و کار به جایی رسید که جامعه جاهلیت آن زمان تبدیل به جامعه اسلامی و با فضیلت شد، در این راه پیامبر اکرم( ص) از اخلاق حسنه خود نیز استفاده کرد و بسیاری از افراد لجوج از طریق همین اخلاق به پیامبر( ص) و دین اسلام جذب شده و اسلام آوردند.
وی با برشمردن برخی صفات پیامبر( ص) گفت: یکی از ویژگی های حضرت ترویج امر به معروف و نهی از منکر در جامعه و تقویت بنیان خانواده بود، یکی از معضلات امروز جامعه ما از بین رفتن «حیا» در جامعه در پی فراموش کردن سیره نبوی و کم اهمیت شدن امر به معروف و نهی از منکر است که یکی از نمودهای این امر بالا رفتن آمار طلاق در جامعه است، بله؛ اگر از سیره نبوی و پیام بعثت فاصله بگیریم به مشکلات فراوانی برخورد خواهیم کرد.
بعثت مروج عقل، قانون و اخلاق است
امام جمعه شهر ری نیز موضوع بعثت را یک رویداد عظیم دانست و گفت: هرچه زمان می گذرد انسان بیشتر به نواقص خود و ابعاد گوناگون بعثت پی می برد، بعثت مروج عقل، قانون و اخلاق است و این سه چیز همان هایی هستند که بشر برای سعادت به آن ها نیاز دارد.
حجت الاسلام والمسلمین سید علی شاهچراغی ادامه داد: خداوند پیش از بعثت پیامبر( ص) به اهل کتاب برانگیخته شدن ایشان را نوید داده بود و همه جهانیان در انتظار بعثت پیامبر خاتم بودند و بعثت ایشان یک واقعه بسیار عظیم و سرنوشت ساز برای بشر بود و بشر را به سوی سعادت واقعی رهنمون ساخت.
وی با اشاره به تربیت الهی حضرت محمد( ص)، اضافه کرد: پیامبر اکرم( ص) قبل از بعثت نیز حالات معنوی و روحانی فراوانی داشتند و برای این امر خطیر آماده شده بودند.
نظر شما