۱۵ تیر ۱۳۹۶، ۱۵:۴۰

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه در گفتگو با مهر :

نهادهای آموزشی بیشترین سهم را در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب دارند

نهادهای آموزشی بیشترین سهم را در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب دارند

کرمانشاه- مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه، بیشترین سهم در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب را مربوط به نهادهای آموزشی و تربیتی چون آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها و... دانست.

حجت‌الاسلام اسماعیل قبادی در گفتگو با خبرنگار مهر  و در پاسخ به اینکه با توجه به وضعیت کنونی جامعه در زمینه رعایت عفاف و حجاب و اشکالی که از بی‌حجابی یا بدحجابی در جامع دیده می‌شود، برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در چنین شرایطی چه باید کرد و به ویژه شما در سازمان تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه در این زمینه چه تدابیری را اتخاذ کرده‌اید؟ گفت: ما به عنوان سازمان تبلیغات اسلامی در کلیه مناطق و محلاتی چون محلات حاشیه‌ای که آسیب پذیر اجتماعی است، حضور داریم و حجاب و عفاف نیز در محلاتی که حضور داریم بهتر از مناطق دیگر است.

وی در پاسخ به اینکه اشکال حضور سازمان تبلیغات اسلامی در این محلات برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی چگونه است؟ افزود: ما به وسیله روحانی مستقری که در این محلات داریم یا به وسیله مساجد و حسینیه‌ها و حتی هیئات مذهبی، حتی المقدور احکام اسلام را به گوش آنهامی‌رسانیم. بیشتر این پیام‌ها و آموزش‌ها از طریق مبلغین منتقل می‌شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه تصریح کرد: برای مثال ما در محلات آقاجان و چمن، ده‌پهن، شاطرآباد، جعفرآباد، کیهانشهر که بعض از آنها از محلات بسیار آسیب‌پذیر و حاشیه‌ای کرمانشاه هستند، روحانی مستقر داریم و از آنها برای کاهش آسیب‌های اجتماعی در این محلات حمایت می‌کنیم.

وی افزود: در محلات فوق ما برنامه‌های فرهنگی، جذب جوانان و نوجوانان به نماز و... را اجرا می‌کنیم. البته در امکان دیگر نیز کم و بیش به همین صورت است.

حجت‌السلام قبادی گفت: متاسفانه یکی از دلایل وجود مشکلات در زمینه عفاف و حجاب در جامعه، این است که سطح آگاهی مردم نسبت به عفاف و حجاب بسیار پایین است و مردم مطالعه کافی نسبت به موضوع عفاف و حجاب ندارند.

وی تاکید کرد: به عقیده من افرادی که مشکلاتی در زمینه عفاف و حجاب دارند و بدحجاب و بیحجاب هستند، هیچگونه دشمنی‌ای با اسلام، قرآن و نظام ندارند، بلکه بی توجه و کم اطلاع نسبت به موازین دینی و قرآنی دارند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه تصریح کرد: متاسفانه از آن آموزه‌های دینی و قرآنی و احکام اولیه اسلام کم اطلاع هستند و در نتیجه عفاف و حجاب را رعایت نمی کنند و این در آقایان و خانم‌ها تفاوتی ندارد.

وی تاکید کرد: تا زمانی که  این افراد از آموزه‌های دینی و قرآنی بی اطلاع و کم اطلاع باشند وضع بر همین منوال است و شاهد همین وضعیت بی حجابی، بدحجابی و بی‌عفتی خواهیم بود.

حجت‌الاسلام قبادی، در پاسخ به اینکه تبلیغات اسلامی برای آموزش احکام دینی و به‌ویژه مسئله عفاف و حجاب به کسانی که ممکن است به هر دلیلی به مساجد و حسینیه‌ها مراجعه نکنند تا تحت هدایت مبلغین مذکورقرار گیرند، چیست؟، گفت: ما علاوه بر مساجد و حسینیه‌ها گاه گاهی نیز در پارک‌ها حضور پیدا کرده و نماز جمعتی را در پارک‌ها برگزار می‌کنیم و در حالتی که آنها پیش ما نیایند ما به سراغ آنها می‌رویم.

وی یادآور شد: در ماه مبارک رمضان ما در میادین اصلی شهر، اکیپ‌های تبلیغی در قالب چادرها و خیمه‌های تبلیغی، خیمه‌های پاسخگویی سوالات شرعی را در اماکن پرتردد و میادین اصلی چون میدان فردوسی، میدان انقلاب و میدان آیت‌الله کاشانی مستقر کردیم که کار هدایت مردم را در این زمینه بر عهده داشته باشند و به صورت خودجوش توسط سازمان تبلیغات هدایت می‌شدند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: هرگونه کار تبلیغی دینی که توسط مسجد، حسینیه و هیئات مذهبی صورت می‌گیرد با راهنمایی و نظارت سازمان تبلیغات است تا آسیب‌های اجتماعی چون بحث عدم رعایت عفاف و حجاب مورد توجه قرار گیرد و رفع شود.

وی افزود: در راستای این مهم ما در محلات آسیب‌پذیر ما هیئت مذهبی تایید و راه‌اندازی می‌کنیم. حتی ما افرادی که منسوب به کولی(دوره‌گردهایی که بیشتر در محلات حاشیه‌ای چون آقاجان و چمن مستقر هستند) هستند و جامعه اینها را تحویل نمی‌گیرد را تحویل می‌گیریم و حتی به نام اینها هیئت داریم و برای آنها سخنرانی می کنیم و اینها را شهروند درجه یک و عینا مانند سایر هیئات مذهبی به حساب می‌آوریم.

حجت الاسلام قبادی در پاسخ به اینکه، با توجه به اینکه اکثر افراد بدحجاب و بی‌حجاب مربوط به محلات بالا شهری یا متمکن نسبت به محلات متوسط، فقیر نشین و حاشیه ای شهر است، چه تدابیری برای هدایت افراد ساکن در این محلات اندیشیده شده است؟ گفت: تاکید ما این است که در آن مناطق هم، هم مساجد و حسینیه‌ها، هم خیمه‌های تبلیغی و هم هیئات مذهبی باید بیش از پیش فعال باشند و هم نهادهای دیگری چون کتابخانه‌ها، آموزش و پرورش، ورزش و جوانان و... و. غال باشند تا این معضلات برطرف و یا به حداقل برسد.

وی افزود: نهادهای مذکور باید حضور فعالی در این مناطق داشته باشند و با نظارت مستمر بر اماکن زیرمجموعه خود پس از اعطای مجوز فعالیت به آنها، چون ورزشگاه ها، کلاس های هنری و کتابخانه ها داشته باشند. آنها نیز باید همانگونه که ما بر مساجد، حسینیه ها و هیئات مذهبی نظارت داریم و تذکرات لازم را به آنها می‌دهیم به اماکن زیر مجموعه خود نظارت، تقویت و برخورد کنند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه گفت: من احساس می‌کنیم در برخی از مناطق دستگاه‌های فرهنگی آنگونه که باید اثرگذار نیستند.

وی در پاسخ به اینکه نهادهای مختلف از خانواده، آموزش و پرورش  تا سایر نهادهای فرهنگی برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب چه باید بکنند؟ گفت: دستگاه‌های فرهنگی همه در تاثیرگذاری و اثربخشی روی جامعه سهم دارند. چرا که اقشار مختلف مشتری اینها هستند.

حجت الاسلام قبادی تصریح کرد: به عقیده من نهاد آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها از همه نهادها سهم بیشتری باید در این موضوع داشته باشند، چرا که از اقشار و خانواده‌های مختلف مشتری این نهادها و دانش آموز و دانشجوی اینها هستند و مثل تبلیغات نیست که عده خاصی به حسینیه و مسجد بیایند، به همین دلیل باید کارکرد آنها خیلی بیشتر از ما باشد.

وی تاکید کرد: مراکز آموزشی اعم از آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها باید اثرگذاری فکری، فرهنگی، تربیتی و اخلاقیشان باید بیشتر از این که هست، باشد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه، همچنین گروه‌های زیادی با اداره کل ورزش و جوانان مرتبط هستند، لذا می‌توانند اثرگذار تر باشند.

وی گفت: البته همه نهادهای فوق مکمل کار خانواده‌ها هستند و خانواده‌ها هم باید خیلی دقت کنند و آموزهای دینی را به فرزندانشان به صورت عملی انتقال دهند. هرجا که پدر و مادر خانواده به صورت ضعیف در مباحث فوق عمل می‌کنند فرزندانشان به صورت بی‌بند و بار و، بار می‌آیند.

حجت‌الاسلام قبادی در پاسخ به اینکه مصادیق عفاف و حجاب در خانم‌ها و آقایان چه مواردی می‌تواند باشد و آیا حجاب فقط مختص بانوان است؟ گفت: خیر حجاب(پوشش) هم در آقایان و هم بانوان باید مورد توجه قرار گیرد و مصداقی از آموزه‌های دینی، معلومات و پایبندی‌های اعتقادی است که این فرد دارد. لذا پوشش و نشست و برخاست‌ها خیلی مهم است  و اختلاط میزان پایبندی افراد را به عفاف و حجاب نشان می‌دهد.

وی در پایان تاکید و خاطرنشان کرد: عفاف نیز چون حجاب هم برای آقایان و هم بانوان است و بیشتر جنبه اخلاقی، رفتاری، ظاهری و پوششی دارد و اگر ضعفی در موارد مذکور در جامعه ببینیم نشان دهنده این است که در جامعه پایبندی و توجه لازم وجود ندارد.

کد خبر 4023486

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha