۲۲ آبان ۱۳۸۵، ۱۰:۲۸

هنر عکاسی در آموزش و پرورش جنبه آموزشی دارد؛ گزارش مهر از سومین جشنواره عکس رشد

هنر عکاسی در آموزش و پرورش جنبه آموزشی دارد؛ گزارش مهر از سومین جشنواره عکس رشد

هنر عکاسی برای وزارت آموزش و پرورش از جنبه های زیادی حائز اهمیت است، زیرا عکس به دلیل داشتن ویژگی صامت‌بودن، پیام‌های اجتماعی تربیتی را در ابعاد هنرمندانه ارائه می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، در سومین جشنواره عکس رشد 155 عکس در قالب ها و درونمایه های مختلف به چشم می خورد. این نمایشگاه که از دیروز بیستم آبان در نگارخانه سینما فلسطین افتتاح شده میزبان آثار عکاسانی از دو رده سنی دانش آموزی و بزرگسال است.

دکتر محمد حاتمی، مشاورهنری وزیر آموزش و پرورش و عضو هیئت داوران این جشنواره، در توضیح بیشتر آن می گوید: "عکس از دیرباز به واسطه جایگاهی که در زمینه انتقال پیام به خصوص در بخش آموزش دارد همواره مورد توجه بوده است. عکاسی در قیاس با سایر رشته ها سهل الوصولتر است و هر انسان علاقمند می تواند با یک دوربین کوچک به شکل حرفه ای و آماتور عکاسی کند. روی این اصل هنر عکاسی برای وزارت آموزش و پرورش از جنبه های زیادی حائز اهمیت است. عکس به دلیل داشتن ویژگی صامت، پیام را در ابعاد هنرمندانه ارائه می کند."

وی می افزاید: "آثاری که در سومین جشنواره عکس رشد به معرض نمایش گذاشته شده کیفیت و محتوای مطلوبی دارند. به نوعی که این عکس ها توانسته به ترویج و تربیت فرهنگی نیز دامن زند. در مجموع جشنواره عکس رشد یکی از عملکردهای خوب وزارت آموزش و پرورش است که می تواند با اطلاع رسانی گسترده در بطن جامعه جای گیرد. زیرا عکس این قابلیت را دارد تا بشر از طریق آن به آرزوهای خود جامه عمل بپوشاند."

دکتر حاتمی درباره دلیل مشارکت آموزش و پرورش در برگزاری این جشنواره می گوید: "بسیاری از جشنواره های هنری به اهتمام آموزش و پرورش برگزار شده اند. زیرا این ارگان برگزاری جشنواره هایی از این دست را همواره در ردیف وظایف اصلی خود می داند. واقعیت این است که ما در تمام مراحل زندگی نیازمند عکس و عکاسی هستیم. تصور می کنم این مقوله به قدری حائز اهمیت است که باید از طریق برگزاری مسابقات عکس در تمام استان های کشور رسوخ کند."

مشاور هنری وزیر آموزش و پروش در ادامه درباره محور و سیاستگذاری های معاونت پرورشی برای تقویت هنرهای تجسمی می گوید: "هنرهای تجسمی جزو هنرهایی است که آموزش و پرورش همواره بر آن اهتمام داشته و به شیوه کار دانش یا فنی حرفه ای و هنرستان به تزریق هنر پرداخته است. وزارت آموزش و پرورش قصد دارد از طریق هنرهای تجسمی به اهداف متعالی خود در وادی تربیت نیز دست یابد. در حال حاضر چند مسابقه ملی در سطح فنی و حرفه ای و منطقه ای برگزار می شود که به توسعه هنر تجسمی کمک می کند."

مجتبی دانشور، دبیر سومین جشنواره عکس رشد، نیز معتقد است: "آشنایی عکاسان با موضوع آموزش و پرورش، جذب عکاسان حرفه ای و توجه آنها به این مقوله، شناسایی عکاسان پیشکسوت و تازه کار از جمله اهداف برگزاری جشنواره است. این جشنواره در دو بخش دانش آموزی و بزرگسال برگزار می شود که این دو خود گروههای تفکیک شده را شامل می شوند. همچنین در بخش موضوعی، جشنواره دو مضمون آزاد و آموزش و پرورش از نگاه دوربین را برای هنرمندان تعیین کرده است."

فراخوان جشنواره عکس رشد سال گذشته منتشر و به دلیل استقبال هنرمندان تا دهم خرداد امسال تمدید شد. در مجموع 1538 عکاس حدود 7845 اثر ارائه کردند که از این میان 155 عکس با گزینش هیئت داوران شامل بهمن جلالی، علیرضا کریمی صارمی، فرهاد سلیمانی، محمدعلی شامانی معاون مجلات رشد و دکتر محمد حاتمی مشاور هنری وزیر آموزش و پرورش روی دیوارهای گالری سینما فلسطین قرار گرفتند.

سومین جشنواره عکس رشد که عصر روز گذشته در محل گالری سینما فلسطین افتتاح شد و تا روز چهارشنبه 24 آبان ماه ادامه خواهد داشت و بعد از آن در مراسم اختتامیه به معرفی برگزیدگان خود در این دوره می پردازد.

کد خبر 406153

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha