۲۱ مهر ۱۳۹۶، ۱۰:۴۱

ورود و خروج دام در مناطق محیط زیست با هماهنگی ادارات کل باشد

ورود و خروج دام در مناطق محیط زیست با هماهنگی ادارات کل باشد

مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان محیط زیست گفت: برای پیشگیری از شیوع بیماری‌های دامی در حیات وحش کشور باید تردد دام اهلی در مناطق تحت مدیریت سازمان با هماهنگی کامل ادارات کل محیط زیست انجام شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست (پام)، مجید خرازیان مقدم مدیر کل دفتر حیات وحش و آبزیان آب های داخلی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه یکی از تهدیدات مهم برای حیات وحش کشور طی سال های اخیر، انتقال بیماری های شایع واگیر دامی از دام های اهلی سبک همچون گوسفند و بز به نشخوارکنندگان وحشی است، گفت: از جمله مهم ترین این بیماری های واگیردار، طاعون نشخوارکنندگان کوچک یا همان  ppr است.
 
وی افزود: بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک یا  ppr، بیماری ویروسی است که از دام های اهلی کوچک (گوسفند و بز) به حیات وحش و نشخوارکنندگان زوج سم همچون کل و بز و قوچ و میش منتقل می شود.

مدیرکل دفتر حیات وحش و آبزیان آب های داخلی سازمان حفاظت محیط زیست با ابراز تاسف از شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک طی دو، سه سال اخیر در برخی استان ها، اظهار کرد: متاسفانه این بیماری که ویروس عامل آن از دام اهلی منتقل می شود، تلفات قابل ملاحظه ای در حیات وحش کشور داشته است.

این مقام مسئول با اشاره به اقدامات ضروری برای جلوگیری از انتقال این بیماری به حیات وحش، خاطرنشان کرد: مهم ترین اقدام در این زمینه، جلوگیری از ورود دام اهلی به مناطق تحت مدیریت محیط زیست است که اقدامی بسیار دشوار و فراسازمانی و فرابخشی است و لازم است نسبت به ممیزی پروانه تعلیف احشام و همچنین جلوگیری از تعلیف دام بیش از ظرفیت چرای مراتع اقدامات جدی و اساسی بعمل آید.

تاکید بر ضرورت واکسیناسیون به موقع و فراگیر سالانه دام های اهلی علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک

مقدم با یادآوری این موضوع که از دیگر اقدامات ضروری در این حوزه، واکسیناسیون فراگیر و به موقع کلیه دام های اهلی سبک همچون گوسفند و بز است، اظهار کرد: برای واکسیناسیون به موقع و فراگیر سالانه دام های اهلی علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک، نیاز به در نظر گرفتن اعتبارات ویژه ای برای سازمان دامپزشکی کشور است.

وی ادامه داد: در حال حاضر دامپزشکی تنها زمانی که بیماری در نقطه ای خاص در دام های اهلی یا حیات وحش گزارش شود نسبت به واکسیناسیون دام ها آن هم در همان کانون بیماری اقدام می کند.

به گفته مدیرکل دفتر حیات وحش و آبزیان آب های داخلی سازمان حفاظت محیط زیست، اگرچه دستورالعمل های کنونی برای واکسینه دام های اهلی و اقدام های صورت گرفته در این زمینه خوب است اما به دلیل اینکه واکسینه شدن تنها در زمان گزارش بیماری رخ می دهد، بعضا وقوع تلفات قابل ملاحظه ای را در حیات وحش به دنبال دارد.

 واکسینه کردن دام های اهلی بر اساس اولویت مناطق تحت مدیریت محیط زیست صورت می گیرد

این مقام مسئول افزود: گرچه تقسیم بندی مناطق تحت مدیریت محیط زیست بر اساس شاخص های مرتبط با بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک همچون جمعیت کل و بز و قوچ و میش و میزان تعارض مناطق به لحاظ ورود دام به سه دسته مشخص و اعلام آن به سازمان دامپزشکی کشور جهت واکسینه کردن دام های اهلی بر اساس اولویت مناطق و همکاری دامپزشکی کشور در این زمینه منجر به موفقیت هایی شده است اما همچنان باید برای واکسیناسیون به موقع و فراگیر سالانه دام های اهلی تلاش کرد.

مقدم ادامه داد: یکی دیگر از اقدام های صورت گرفته از سوی سازمان حفاظت محیط زیست برای کنترل بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در حیات وحش، ارائه دستورالعملی به ادارات کل استانی و تشریح چگونگی کنترل و ممانعت از گسترش این بیماری در مناطق است که در آن موارد متعددی از جمله نحوه معدوم کردن لاشه ها و چگونگی ضدعفونی کردن آبشخورها بیان شده است.

مدیرکل دفتر حیات وحش و آبزیان آب های داخلی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: واکسیناسیون فراگیر و به موقع دام های اهلی علیه بیماری های واگیردار بویژه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک بصورت جدی و مستمر و با اولویت دام هایی که در مجاورت یا داخل مناطق تحت مدیریت سازمان قرار دارند از جانب ادارات کل دامپزشکی استان ها ضرورت دارد.

وی خاطرنشان کرد: گرچه ادارات کل محیط زیست استان ها بر اساس دستورالعمل هایی ابلاغی از سوی دفتر حیات وحش و معاونت محیط زیست طبیعی با همکاری ادارات کل دامپزشکی اقدام کرده اند اما متاسفانه طی دو سه هفته اخیر، شاهد شیوع و گسترش بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در استان سمنان  بوده ایم.

 بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در سالوک تایید نشد

مدیرکل دفتر حیات وحش افزود وقوع حدود ۲۵ راس تلفات در قوچ و میشهای پارک ملی سالوک در استان خراسان شمالی ناشی از طاعون نشخوارکنندگان کوچک نبوده و بر اساس اعلام دامپزشکی استان عامل تلفات ویروس عامل اکتیمای واگیر است.

کد خبر 4112302

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha