به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام و المسلمین محمد حسین مختاری؛ رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی که برای شرکت در دهمین کنفرانس بینالمللی علمی-آموزشی «الهیات اسلامی و اسلام شناسی آکادمیک؛ همکاری و چشماندازهای توسعه» به روسیه سفر کرده در دومین روز سفر خود با تعدادی مقامات دینی و شخصیت های برجسته این کشور و شخصیت های شرکت کننده در این کنفرانس دیدار و درباره ظرفیت ها و زمینه های همکاری های علمی و آکادمیک دانشگاهی گفت وگو کرد.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در جریان این سفر با «شیخ راویل عین الدین» مفتی اعظم روسیه و رئیس شورای مفتیان و رئیس فدراسیون مسلمانان روسیه به عنوان بالاترین شخصیت امور مسلمانان این کشور دیدار و گفت وگو کرد و ضمن معرفی دانشگاه مذاهب اسلامی در ایران که به دستور مقام معظم رهبری برای آموزش و تحصیل و تعلیم مطالعات مقارن اسلامی با احترام به عقاید و آراء و نظرات همه مذاهب اسلامی درخصوص ظرفیت های همکاری و شیوه های آموزشی در دانشگاه مذاهب اسلامی که به صورت مقارنه ای، تطبیقی و مبتنی بر تقریب است تاکید کرد.
مختاری همچنین به رهنمودهای مقام معظم رهبری در ایجاد و تأسیس این دانشگاه اشاره و از تلاشها و زحمات شخصیتها و پیشگامان عرصه تقریب همچون مرحوم آیتالله واعظ زاده خراسانی، آیتالله تسخیری و آیتالله اراکی دبیران کل محترم ادوار مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در این خصوص و همچنین تلاششان برای ارتباط با مسلمانان روسیه قدردانی و تشکر کرد.
درادامه این دیدارشیخ راویل عین الدین رئیس فدراسیون مسلمانان روسیه نیز ضمن ابراز خرسندی از این دیدار و تقدیر از تمامی پیشگامان و فعالان عرصه تقریب و وحدت در ایران، گفت: همکاریهای ما با جمهوری اسلامی ایران به زمان امام خمینی(ره) برمیگردد و ما به بزرگانی همچون آیتالله واعظ زاده، آیتالله تسخیری، آیتالله اراکی و... احترام زیادی قائلیم و معتقدیم پرچمی که آنها در زمینه تقریب به دست گرفتهاند را ما باید سرپا نگه داریم و راهشان را ادامه بدهیم. آنها نسبت به وضعیت مسلمانان جهان دغدغه دارند و این میتواند برای ما الگو باشد.
وی افزود: ماهمکاری هایمان را در توافقاتی که با آیتالله اراکی، دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی میتوانیم پیگیری کنیم و به نتیجه برسانیم و صفحه جدیدی از ارتباطات بین دو کشور را باز کنیم.
شیخ راویل عین الدین مفتی اعظم روسیه همچنین با قدر دانی از دیدگاه ها و نظرات رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در خصوص احترام متقابل به همه مذاهب و تاکید بر همزیستی مسالمت آمیز، بیان داشت: من هم کاملا موافق هستم که باید با احترام متقابل باهمدیگر رفتار کنیم و مراقب باشیم که تفرقه بین مسلمانان یک فتنه بزرگی است. ما در روسیه هیچ اختلافی بین شیعه و سنی نداشته و نداریم و مطالبی را که شما بیان کردید حاوی نکات بسیار ارزشمند اخلاقی و آموزشی در زمینه احترام متقابل به مذاهب و عقاید همدیگر بود. ما باید با هم افزایی و همفکری اندیشه ها با افراط و تکفیر و گروه هایی مثل داعش مبارزه کنیم.
رئیس فدراسیون مسلمانان روسیه همچنین تاکید کرد که تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه مذاهب اسلامی و دانشگاه اسلامی مسکو در زمینه های مختلف به امضا برسد.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی همچنین با رئیس دانشگاه اسلامی مسکو نیز داشت و در این دیدار طرفین در خصوص همکاریها در زمینه کارهای پژوهشی، بهویژه تبادل استاد و دانشجو و آموزش زبان روسی برای دانشجویان دانشگاه مذاهب اسلامی و آموزش زبان فارسی برای دانشجویان دانشگاه اسلامی روسیه، تبادل تجارب علمی فیما بین از طریق اجرای پژوهشها و مطالعات علمی و تألیف کتابها و مجلات علمی مشترک و برگزاری اجلاسها، نشستها وکارگاه های آموزشی مشترک وسفرهای علمی با هدف تامین نیاز های علمی تاکید کردند.
نظر شما