سارا فرجی خبرنگار اندیشه تعداد خبر 11171
-
وی فارغ التحصیل رشته روزنامه نگاری از دانشگاه علامه طباطبائی است و سابقه فعالیت در رادیو و تلویزیون و مطبوعات را در کارنامه کاری خود دارد. او از سال 1384 تاکنون در رسانه هایی چون همشهری، ایران، فرهنگ امروز، ایبنا و... فعالیت کرده است.
-
نگاه مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران باید بینالمللی باشد
معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: نگاه مؤسسه حکمت و فلسفه باید بینالمللی باشد تا بتوانیم فرهنگ و علم غنی را در جهان عرضه کنیم.
-
اعوانی: نباید بگذاریم اقتضائات علم تحت تأثیر سیاست قرار بگیرد
غلامرضا اعوانی گفت: ایران تنها کشوری است که حکمت دارد و ما نباید چیزی که مفت و مجانی به دستمان رسیده را به راحتی از دست بدهیم.
-
آشکار شدن ناکارآمدی طبقهبندی بیماریها سبب شد شرایط گذار به طب مدرن فراهم شود
نشست تخصصی جایگاه مغفول بیمارستان در تاریخنگاری پزشکی با حضور اساتید فلسفه پزشکی برگزار شد.
-
امور عامه موضوع کار فیلسوف است
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: بابا افضل کاشانی از ادب و فرهنگ به جای اخلاق استفاده میکند. او میگوید چون خرد در جانِ گویا درنگی شد همه زشتیها بازنیکویی گردد.
-
برای استفاده از یک مفهوم به ترجمه نباید اکتفا کنیم
برای استفاده از یک مفهوم به ترجمه نباید اکتفا کنیم و باید مبتنی بر فضای تمدنی خود هر مفهومی که وارد میشود را عالمانه فهم و هضم و در جهت همراستایی با فضای تمدنی آن را دچار تطور کنیم.
-
انواع فقرها مولود فقر فرهنگی است
استاد دانشکده الهیات دانشگاه قم گفت: فقر فکری و فرهنگی و نداشتن قدرت تجزیه و تحلیل، خطرها و آسیب های فراوانی به دنبال دارد. انواع و اقسام فقرها و نیازهای بی پاسخ مولود این نوع از فقر است.
-
از دیدگاه امام خمینی رابطه عاقلانه و نقادانه فرهنگها و تمدنها سبب پیشرفت میشود
شریفی گفت: از دیدگاه امام خمینی (ره) فرهنگ اسلامی برتر از فرهنگ غربی است و فرهنگ و تمدن غربی به جهت گرفتار بودن به آسیبهای فراوان در حال فروپاشی و نابودی است.
-
یک پژوهشگر توضیح داد:
پدیدههای فرهنگی ایران معاصر، موضوع فرهنگپژوهی نبوده است
روح الله اسلامی گفت: پاسخ به پرسش «چیستی و نحوه وجود فرهنگ» نشان میدهد پدیدههای فرهنگی ایران معاصر، موضوع فرهنگپژوهی نبوده است.
-
ارتباط میان علم عصبشناسی با فرهنگ چیست؟
عبادتی گفت:ساختارهای مغزی نه تنها رفتارهای فردی را تحت تأثیر قرار میدهند، بلکه به طور غیرمستقیم در تثبیت و انتقال هنجارهای فرهنگی نیز مؤثر هستند.
-
شماره جدید فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت منتشر شد
ویژهنامه شماره ۱۷۲ فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت با عنوان «تبعیدی غربی» منتشر شد.
-
مشارکت سنت اندیشه ایرانی در شکل گرفتن یک اهتمام تاریخی در فلسفه
استاد فلسفه دانشگاه تهران گفت: موضوع تفکیک وجود از ماهیت به زمان بوعلی سینا باز میگردد مطرح شد و از این جهت میتوان به اهمیت سنت اندیشه ایرانی در زیست جهان مدرن پی برد.
-
بهروز فرنو: باز جست آزادگی و عدالت حقیقی میتواند ضامن کنونی وحدت عمومی باشد
آنچه موجب حفظ وحدت و پیروزی انقلاب ۵۷ شد، نتیجه اقبال به بازجست اصالتهای فراموش شده آزادگی و عدالت ایرانی و اسلامی در گذشته و حرکت در طریق رستگاری و آمادگی برای عدالت موعود بوده است.
-
نظر کانت درباره حرکت و سکون چیست؟
استاد دانشگاه باقرالعلوم (ع) گفت: به عقیده کانت هیچ چیز نمیتواند در برابر حرکت مقاومت کند مگر حرکت مخالف جسم، دیگر و یقیناً حالت سکون آن نیست.
-
جامعه شناسی وقتی تبدیل به فن شود تداوم اخباری گری است
عضو هیئت علمی دانشگاه علم و فرهنگ گفت:جامعه شناسی وقتی تبدیل به فن شود تداوم اخباری گری است در حالیکه کار جامعه شناسی بسط و گسترش ایده بنیادین کانت و پرسش از شرط امکان است.
-
نقد عقل محض کانت تفسیری سنجش ناپذیر از نظامهای فلسفی می دهد
استاد فلسفه علم گفت:میشود کتاب نقد عقل محض را اینطور خواند که یک تفسیر انقلابی و سنجش ناپذیر از نظامهای فلسفی به ما میدهد.
-
برگزاری نشست مجازی فلسفه سیاسی با حضور فیلیپ پتیت و نادیا مفتونی
همزمان با فرا رسیدن روز جهانی فلسفه، نادیا مفتونی استاد الهیات دانشگاه تهران با فیلیپ پتیت فیلسوف ایرلندی به صورت آنلاین گفتگو میکند.
-
«آفاق دانایی در سپهر تمدن اسلامی» منتشر شد
کتاب «آفاق دانایی در سپهر تمدن اسلامی» که شامل مصاحبه حامد زارع با رسول جعفریان است منتشر شد.
-
احمد پاکتچی:نباید فرهنگ را به مثابه یک پدیده ایستا تلقی کرد
مدیر گروه نشانهشناسی هنر فرهنگستان هنر گفت: فکر میکنم که درباره ایران دچار فاصله غیرطبیعی میان ماسک فرهنگی و درون مایه فرهنگی هستیم که یک خطر جدی تلقی می شود.
-
اعوانی: علوم بدون فلسفه عمق ندارد که متأسفانه در ایران به آن چندان توجه نمیشود
عضو فرهنگستان علوم گفت: اینکه یونسکو توجه داشته تا روزی را با عنوان روز جهانی فلسفه اعلام کند و همه کشورهای جهان را هم به برگزاری چنین روزی دعوت میکند به اهمیت «فلسفه» برمیگردد.
-
داوری اردکانی:کشور در شرایط کنونی بیش از همیشه به فلسفه نیاز دارد
رئیس سابق فرهنگستان علوم گفت: کشور در شرایط کنونی بیش از همیشه به فلسفه نیاز دارد و ما هم بهتر است کمتر غم روزگار بخوریم و بیشتر غمخوار ایران باشیم.
-
کتاب «تاریخ جامع مشایخ دهلی» منتشر شد/زندگی عارفان و صوفیان مسلمان هند
کتاب «تاریخ جامع مشایخ دهلی» که حاصل تلاش پروفسور شریف حسین قاسمی، استاد ممتاز زبان فارسی در هند است توسط انتشارات مرکز بینالمللی میکرو فیلم نور در دهلی منتشر شد.
-
بیژن عبدالکریمی:
شهادتها بر پایمردی نیروهای مقاومت خواهد افزود/باید به شدت مراقب امر ملی و انسجام ملی بود
استاد فلسفه دانشگاه گفت: بر یکایک آزادگان و نیروهای اصیل ایرانی است که به شدت مراقب امر ملی و انسجام ملی، ایران عزیز و فضای اجتماعی آن باشند.
-
نادیا مفتونی پاسخ می دهد؛
وحی در نگاه فارابی و ابن سینا/ رئیس اول مدینه فاضله کیست؟
از نظر فارابی رئیس اول مدینه فاضله کسی جز نبی نیست و حکومت او همواره مقرون به وحی است و همه افعال و آرای مدینه فاضله با وحی تقدیر میشود و مدبر مدینه فاضله،خود خدا است.
-
مروری بر سه گانه «عقلانیت در روایتی زنانه»؛
بررسی نگاه غرب، ایران باستان و قرآن کریم نسبت به زنان
صانع پور عضو هئیت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در یک مجموعه سه جلدی به موضوع عقلانیت در روایتی زنانه از سه منظر گفتمان غربی، گفتمان ایران باستان و گفتمان غربی پرداخته است.
-
منجمی خبر داد:
اولین مدرسه تابستانه فلسفه پزشکی به کار خود پایان داد
اولین مدرسه تابستانه فلسفه پزشکی که به همت حلقه فلسفه پزشکی با حضور متخصصان حوزههای پزشکی و علوم انسانی برگزار شد به کار خود پایان داد.
-
به همت میثم کرمی:
مجموعه دو جلدی «سهروردی و حکمت خسروانی» منتشر شد
کتاب «سهروردی و حکمت خسروانی» یادگارنامه دکتر سید حسین نصر به خواستاری و اشراف میثم کرمی توسط نشر نگاه معاصر منتشر شد.
-
به مدت پنج روز؛
مدرسه تابستانه فلسفه پزشکی برگزار میشود
«مدرسه تابستانه فلسفه پزشکی» ویژه دانشجویان علاقمند و پژوهشگران علوم انسانی به مدت پنج روز به صورت رایگان و به دو شکل حضوری و مجازی برگزار میشود.
-
در مراسم رونمایی کتاب «سهروردی و حکمت خسروانی» عنوان شد؛
جهانی شدن سهروردی را مدیون زحمات هانری کربن هستیم/انتشار اثری در خصوص اندیشه های ابن سینا
نصر گفت: شهرت سهروردی مرهون زحمات هانری کربن وسایر فلاسفه اروپایی است که به حکمت اشراق علاقمند شدند وگرنه تا ۶۰-۷۰ سال پیش سهروردی جهانی نبود.
-
محقق داماد:
سهروردی حکمتی برپایه قرآن و اندیشه های ایرانی ارائه داده است/بعد از اسلام، ایران «ام القرای» حکمت شد
رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم گفت: سهروردی حکمتی برپایه قرآن، اندیشههای ایرانی و تشکیک در وجود ارائه داده که هیچ کس دیگری چنین کاری نکرده است.
-
اعوانی مطرح کرد:
مهمترین دستاورد سهروردی جمع حکمت ذوقی و حکمت بحثی است/درخواست اعوانی از وزیر علوم آینده
استاد فلسفه و حکمت اسلامی گفت: یکی از بزرگترین دستاوردهای سهروردی جمع حکمت ذوقی و حکمت بحثی با یکدیگر است که در فلسفه یونان هم افلاطون تا حدی این کار را کرده است.