به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فایننشال تایمز، در اواخر دهه ۱۹۵۰ پل بولز نویسنده از توریستهای آمریکایی که به مراکش میرفتند سوال کرده بود شما در جستجوی چه چیزی به مراکش میروید؟ پاسخ تقریبا همه آنها این بود: برای حس اسرارآمیز آن.
جایگاه این کشور بتدریج و با میزبانی از نویسندگانی از جنبش بیت چون ویلیایم باروز و آلن گینزبرگ تغییر کرد و آنها در نوشتههایشان جاذبههایی دیگر در این کشور کشف کردند.
مراکش جایگاهی خاص در میان مسافران و گردشگران دارد و با بازارهای پیچدر پیچ و با تقریبا ۲.۵ گردشگر ساکن در شب، در فصل اول ۲۰۱۷ آمار گردشگران خود را ۲۰ درصد از مدت مشابه سال پیش افزایش داده است.
محمد سجاد وزیر گردشگری مراکش میگوید: ما به تاریخ، تمدن و فرهنگ خود میبالیم وهمین عوامل مشوق گردشگران برای دیدار از مراکش است.
آمار گردشگران برای مراکشیها اهمیت دارد و ۲.۵ میلیون نفر از جمعیت ۳۵ میلیون نفری مراکش در این بخش مشغول کار هستند. این در حالی است که آمار درآمد توریسم این کشور ۶.۶ درصد از درآمد ناخالص داخلی این کشور را در سال ۲۰۱۶ تشکیل داده بود.
وزرات گردشگری مراکش برنامههایی برای تغییر اقتصاد این کشورطرحی ۱۰ ساله تدوین کرده که چشمانداز ۲۰۲۰ را ارایه می کند. این برنامه در نظردارد تا اندازه این بخش در سال ۲۰۲۰ را تا ۱۴۰ میلیارد درهم مراکش برابر با ۱۵ میلیاردلار افزایش دهد.
در این زمینه این کشور مذاکراتی را با آمریکا و چین آغاز کرده تا بتواند برای گسترش این صنعت روی کمک آنها حساب کند.
شهر تاریخی «فاس» در این میان یکی از پرجاذبهترین شهرهاست. در ماه ژوئن، خطوط هوایی مراکش که با هزینه پایین پرواز میکنند، شروع به پروازهایی از این شهر به شهر مراکش کردند. این خط هوایی موجب ایجاد ریشههای هوایی برای افزایش شمار گردشگران اروپایی به فاس شده است.
خطوط هوایی این منطقه قرار است مستقیم به اندولس در جنوب اسپانیا متصل شود تا گردشگران اروپایی به طورمستقیم امکان پرواز به این سایت تاریخی را پیدا کنند. وزیر گردشگری میگوید گردشگرانی که برای دیدن سویل، کوردوبا و گرانادا به اسپانیا میروند میتوانند سفر تاریخی خود را تا فاس نیز ادامه دهند.
خطوط هوایی مراکش در عین حال حجم جابجایی مسافر خارجی تا مراکش را دو برابر کرده وبه ۹ میلیون مسافر در سال رسانده است. در ماه مه گذشته نیز یک ترمینال جدید در فاس راهاندازی شد که توانایی جابهجایی ۲.۵ میلیون مسافر را در سال دارد که در مقایسه با آمار ۵۰۰ هزار نفری پیش از آن، نشان دهنده عزم جزم مسئولان گردشگری مراکش است.
گسترش خطوط هوایی یکی از سرمایهگذاریهای کلی دولت برای جلب توریسم به این کشور تاریخی است.
نظر شما