۲۳ آبان ۱۳۹۶، ۱۵:۴۹

معاون سازمان توسعه تجارت ایران:

برندسازی موجب افزایش صادرات کشور می شود

برندسازی موجب افزایش صادرات کشور می شود

قزوین- معاون توسعه صادرات کالاوخدمات سازمان توسعه تجارت ایران گفت: توسعه صادرات نیازمند برندسازی محصولات شاخصی مانند زعفران، پسته و فرش است تا در بازارهای بین المللی حضور بیشتری یابیم.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا مودودی در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان قزوین که در سالن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین برگزار شد اظهارداشت: همه مسئولان با مشکلات تولید و صنعت از جمله حمل و نقل، سود بانکی، آشنا هستند لذا از تولیدکنندگان و صادرکنندگان انتظار داریم در کنار طرح مشکلات راهکار هم ارائه دهند.

وی بیان کرد: باید بتوانیم با کمک بخش خصوصی و دولتی راهکارهای عملی برای کمک به تولید پیدا کنیم و از ظرفیت های موجود بخوبی بهره برداری کنیم.

برندسازی را جدی بگیریم

مودودی تصریح کرد: در شرایطی که برخی کشورها از برند پتروشیمی بیش از ۵۰۰ میلیون دلار درآمد کسب می کنند ما با داشتن تولیدات شاخص هنوز از این ظرفیت بی بهره ایم که جای کار زیادی دارد.

وی اضافه کرد: ۸۰ درصد موفقیت در عرضه و فروش یک کالا مربوط به معرفی و برندسازی است که از آن غفلت کرده ایم و رقبای ما هم با افزایش هزینه های مبادله در خارج از کشور کاری کرده اند که قدرت رقابت ما کمتر شود.

معاون‌ سازمان توسعه تجارت تصریح کرد: وقتی ظرفیت تولید و صنعت ما را می دانند با روش های گوناگون هزینه های مبادله ما را بیشتر می کنند لذا باید ظرفیت سازی کرده و موانع را برطرف کنیم تا قادر به رقابت با دیگران باشیم.

وی گفت: بیشتر واحدهای صنعتی ما در ۴ دهه گذشته شکل گرفته اند و امروز باید برای رونق آنها با پیش بینی بسته های حمایتی زمینه رفع مشکلاتشان را مهیا کنیم.

مودودی یادآورشد:خوشبختانه میزان صادرات کشور از ۴۰۰ میلیون دلار به ۴۵ میلیارد دلار رسیده که بیشتر آنها از استان ها صورت گرفته و بخشی ملی بوده اما در این مدت مگاپروژه هایی که بتواند در زنجیره جهانی شکل گرفته و ما را معرفی کند نداشته ایم که این خلاء باید جبران شود.

برندسازی را جدی بگیریم

وی بیان کرد: در شرایطی که می خواهیم صادرات را افزایش دهیم نبود «مگاپروژه ها» کاملا احساس می شود و این کمبود بسرعت باید برطرف شود.

مودودی تصریح کرد: برندسازی در بخش صنعت و تولید و صادرات بسیار مهم است و حرف اول را می زند که ما در این بخش نیز عقب مانده ایم و در شرایطی که ۹۷ درصد زعفران دنیا و بخش اعظم فرش دست باف جهان را تولید می کنیم اما در تعیین قیمت آن نقشی نداریم که نگران کننده است.

وی اضافه کرد: اگر روی برندینگ کارکنیم می توانیم بخشی از سهم خود را در بازار جهانی بگیریم در غیر این صورت باید از این درآمد هنگفت چشم پوشی کنیم.

پویایی اقتصاد با صادرات محقق می شود

مودودی اظهارداشت: اقتصاد پویا برای باقی ماندن به صادرات نیاز دارد و بدون توجه به این بخش نمی توان به رونق اقتصادی دست یافت لذا وظیفه داریم امور صادرکنندگان را تسهیل کنیم.

وی گفت: وقتی یک نقاشی بخاطر برندینگ نقاش خود یک میلیون دلار قیمت دارد چرا ما نتوانیم فرش خود را که با بافندگان حرفه ای تولید کرده ایم با داشتن برند ایرانی به قیمت واقعی بفروشیم.

معاون توسعه صادرات کالا و خدمات سازمان توسعه تجارت ایران یادآورشد: برندینگ در آینده صنعت بسیار موثر است و باید آن را جدی بگیریم و روی بخش های مهم آن کار کنیم.

۲۲۰ میلیارد تومان کمک به صادرکنندگان

وی اضافه کرد: در بسته حمایتی ۲۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی و ۲۲۰ میلیارد تومان از صندوق توسعه برای روان سازی امور پیش بینی شده است.

مودودی یادآورشد: هنوز از مبلغ ۲۲۰ میلیارد تومان چیزی داده نشده است که باید آن را عملیاتی کنیم تا در بخش حمل و نقل، برندینگ و توسعه فعالیتهای نمایشگاهی هزینه شود و کمک تولیدکنندگان باشد.

وی اظهارداشت: استان قزوین با ظرفیت خوبی که در صنعت دارد و توانسته در توسعه بازارهای آفریقا گام بردارد برای ما ارزشمند است و به شما کمک می کنیم تا این فعالیتها توسعه یابد.

مودودی اضافه کرد: در حوزه پایانه صادراتی اگر قزوین برنامه مشخصی داشته باشد همکاری و مساعدت خواهیم کرد.

وی بیان کرد: اگر از اقتصاد نفتی رها شویم و حقوق کارمندان به تولید گره بخورد می توان امیدوار بود همراهی و حمایت از تولید براستی محقق شود.

کد خبر 4144785

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha