به گزارش خبرنگار مهر، عبدالمحمد زاهدی روز سه شنبه در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان که با حضور معاون سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شد اظهارداشت: راه اندازی پایانه صادراتی و بندر خشک می تواند نقش مهمی در توسعه صادرات استان داشته باشد و برای ایجاد آن اقدام لازم را انجام می دهیم.
وی بیان کرد:برای رسیدن به چشم انداز صادرات یک میلیارد دلاری باید بستر لازم را مهیا کنیم و به کمک همه دستگاهها و بهره گیری از همه ظرفیت ها به این هدف گذاری دست یابیم.
استاندار قزوین یادآورشد: در بخش تولید و صادرات باید به تجاری سازی توجه جدی شود و بدانیم در پیست رقابت فقط ما دونده نیستیم و اگر به عقب نگاه کنیم از بقیه عقب خواهیم ماند.
زاهدی بیان کرد: در دنیای رقابت فشرده عصر حاضر باید تجاری سازی جدی گرفته شود تا بتوانیم به رقابت خود ادامه دهیم و در این میان توجه به سایر عوامل نیز ضروری است.
وی اضافه کرد: قاچاق کالا بدون شک از عوامل بسیار مهم در کاهش قدرت رقابت تولیدکننده داخلی با خارجی است اما باید پرسید چرا شاهد رواج قاچاق کالا هستیم و ایا در خانه های صادرکنندگان لوازم خانگی خارجی بیشتر از ایرانی است و شما هم به این روند کمک کرده اید.
استاندار قزوین تصریح کرد: البته توجه به کیفیت و قیمت هم از شاخص های رقابت با کالای خارجی است اما برای کاهش هزینه های تولید باید نوسازی واحدهای فرسوده را نیز جدی بگیریم.
وی گفت: اگر نوسازی واحدهای قدیمی را جدی نگیریم بازار کالای صادراتی خود را در کشورها از دست می دهیم و کیفیت نیز محقق نخواهد شد.
زاهدی تصریح کرد: در شرایطی که سالانه ۴۸ هزار میلیارد تومان یارانه از سوی دولت پرداخت می شود اگر فقط یک هزار میلیارد تومان آن به بخش تولید داده می شد که قرار بود اینگونه باشد تمام مشکلات بخش صنعت و تولید رفع شده بود.
وی اظهارداشت: یکی دیگر از مشکلات عمل نشدن به تعهدات تولیدکنندگان به بانکهاست که محدودیت زیادی در پرداخت های بعدی ایجاد کرده است.
اختیارات استانداران بیشتر شود
زاهدی گفت: اگر اختیار استانداران بیشتر شود می توانیم گره های قانونی را باز کرده و به صادرکننده و تولید کننده کمک بیشتری کنیم.
وی اضافه کرد: بوروکراسی اداری کمر تولیدکننده را خم کرده و برای حل آن نیازمند مقررات زدایی هستیم و در این راستا اگر اختیارات استانداران بیشتر شود می توانیم مشکلات را حل کنیم.
استاندار یادآورشد: باید در سیستم اداری خود تجدید نظر کنیم تا یک کارشناس و یا کارمند نتواند با سلیقه خود قاون وضع کند و روند صادرات و تولید را دچار وقفه کند.
وی اضافه کرد: اگر کیفیت و قیمت را مورد توجه قرار ندهیم بازارهای کنونی را نیز از دست می دهیم و توجه به یک اصل بسیار اهمیت دارد که «فروش پایان یک معامله نیست بلکه آغاز یک رابطه است» که همه تولیدکنندگان و صادرکنندگان لازم است آن را جدی بگیرند.
وی گفت: در دنیای کنونی بدون صادرات نمی توان تولید را حفظ کرد و اقتصاد مقاومتی یعنی حضور قدرتمند در بازارهای جهانی و رقابت پذیری فعال و داشتن اراده قوی در کارها که همه باید به آن اهمیت دهیم.
در این مراسم از ۳۰ تن از صادرکنندگان نمونه استان تجلیل شد.
نظر شما