به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان، جشنواره قصه گویی استان در حالی برگزار شد که طی دو روز رقابت، برگزیدگان نهایی و قصهگویان شایسته تقدیر بیستمین جشنواره بینالمللی قصهگویی حوزه پنج کشوری در سه بخش کانونی، رضوی و آزاد از سوی داوران، معرفی و تجلیل شدند.
هیئت داوران بیستمین جشنواره بینالمللی قصهگویی حوزه پنج کشور پس از بررسی اجرای ۴۰ قصه در سه بخش کانونی، رضوی و آزاد توسط قصهگویان استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی، مازندران، گلستان، تهران، البرز و سمنان، برگزیدگان نهایی و شایسته تقدیر را معرفی کرد.
نفرات برتر تقدیر شدند
در بخش رضوی طاهرهسادات سجادی قصهگوی استان البرز با قصه «بیبی جان»، در بخش آزاد زینب قمری قصهگوی استان البرز با قصه «معدن زغال سنگ کجاست؟» و در بخش کانونی: پاییزه طاهری قصهگوی استان تهران با قصه «آرش کمانگیر و مرد عنکبوتی»، محسن ساجدیفر قصهگوی استان خراسان رضوی با قصه «دختر چهل گز قد و چهل گز مو»، افسانه رحمانیفضلی قصهگوی استان خراسان شمالی با قصه «سلطان گرد و قلمبه و جواب رک و راست»، مریم صرفی قصهگوی استان سمنان با قصه «خیجهچاهی» و ربابه هاشمی قصهگوی استان مازندران با قصه «فانوسهای روشن» مقام های برتر را کسب کردند.
همچنین در بخش رضوی سیداحمد مصطفوی قصهگوی استان سمنان با قصه «مرید امام رضا(ع)»، محدثه کریمی قصهگوی استان مازندران با قصه «معجزه دکتر رضا» و الهام عباسی قصهگوی استان سمنان با قصه «رج به رج»، در بخش آزاد مریم دلاویز قصهگوی استان مازندران با قصه «چشم بادومی» و علی رجبلو قصهگوی استان گلستان با قصه «یخی که عاشق خورشید شد» و در نهایت در بخش کانونی زینب علوی قصهگوی استان تهران با قصه «حکایت تیر انداختن آن مرد قصهگو» و فاطمه جعفریان قصهگوی استان خراسان شمالی با قصه «شاهمیداس و انگشتان جادویی» شایسته تقدیر شناخته شدند.
هیئت داوران بیستمین جشنواره بینالمللی قصهگویی حوزهی پنج کشور ضمن ارج نهادن به تلاش همهی مربیان راه یافته به جشنواره، انتخاب قصه با محتوای مناسب کودک و نوجوان و نیز برخورداری از توانمندیهای تکنیکی بهعنوان نخستین ضرورتهای قصهگویی، بهرهگیری از راه و روشهای قصهگویی ازجمله پردهخوانی، نقالی و نیز قصهگویی عاشقهای آذربایجان و تأکید بر پرداختن به دیگرگونههای قصه، شناخت تفاوت قصه با نمایشهای یک نفره همراه با امکانات صوتی و تصویری، تولید قصههای دینی، رضوی و عاشورایی با تحقیق مبتنی بر منابع موثق را از ملاکها و معیارهای انتخاب قصهگویان برشمردند.
قصهها انسانساز هستند
استاندار سمنان در این مراسم با بیان اینکه خداوند در قرآن مهمترین مسایل تربیتی را با زبان قصه برای انسانها بیان کرده است، گفت: هنر قصهگویی باید انسانساز باشد و آزادی بیان و اندیشه را در وجود کودکان و نوجوانان زنده کند.
محمد رضا خباز باتاکید بر اینکه قرآن فقط کتاب آسمانی یک ملت نیست و تا روز قیامت، جامعه بشریت را هدایت میکند، بیان داشت: در این کتاب انسانساز که به ما یاد میدهد چگونه زندگی کنیم، قصههای فراوانی وجود دارد و کسی که ما را خلق کرده میدانسته هدایت انسانها از راه قصه است.
وی افزود: قصهگویان بهعنوان انسانهای فرهیخته در انتقال مفاهیم تربیتی، نقش بهسزایی دارند. خباز با بیان اینکه قصهگویی، هنر است و هر کس نمیتواند در این عرصه موفق باشد، گفت: قلم قصهگویان در مسیر انسانسازی بوده و از اهمیت بالایی برخوردار است همچنین باید گفت قصهگویان وظیفه دارند روحیه پژوهشگری را با قصههای خود در وجود کودکان زنده کند.
استاندار سمنان همچنین راه نجات کشور را پژوهش دانست و گفت: اگر بتوانیم امر پژوهش را از دوران کودکی در کودکان و نوجوانان زنده کنیم، بسیاری از گرهها و مشکلات کشور گشوده میشود.
خوشبختی ما در دنیا در عمل به قرآن است
مشاور وزیر آموزش و پرورش نیز در این جشنواره ضمن اشاره به فراوانی نکتهها و قصههای قرآنی و بازگو کردن آنها در سراسر دنیا، قرآن را برنامه زندگی مسلمانان دانست و افزود: خوشبختی ما در دنیا و آخرت در سایه عمل به برنامههای این کتاب آسمانی فراهم میشود.
حجتالاسلام محمدجواد بهشتی اظهار داشت: در روایات آمده است که قرآن در روز قیامت به صورت فرشتهای بر ما وارد میشود و از ما درباره کارهایی که برای قرآن انجام دادهایم پرسش میکند و بعد از پاسخ ما، از برخی شکایت و برخی را نیز شفاعت میکند
وی با بیان اینکه قرآن در مدت ۲۳ سال بر پیامبر نازل شد، خاطرنشان کرد: پیامبر بزرگ اسلام درباره قرآن و عمل به پیامهای قرآن سفارشهای فراوانی به مسلمانان کرده است و در روز قیامت از مسلمانان درباره قرآن پرسش میکند
مشاور وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه باید مسلمانان در کتاب آسمانی قران تأمل کنند و نکات آن را در زندگی بهکار گیرند، افزود: خداوند آیاتش را در قرآن به هفت شکل امرها، نهیها، تشویقها، هشدارها، قصهها، مثلها و گفتوگوها نازل کرده است.
بهشتی در ادامه با بیان اینکه عمده مطالب و آیههای قرآن در قالب قصه بیان شده، اضافه کرد: قصهگویان باید تلاش کنند بیش از پیش از قصههای قرآن بهره بگیرند و مطالب و قصههای قرآنی را برای کودکان و نوجوانان بیان کنند
فطری بودن، دلیل تاثیر گذاری قصه است
داور بیستمین جشنواره بینالمللی قصهگویی حوزه پنج کشوری نیز در این مراسم گفت: علت تأثیرگذاری قصه بر همگان، فطری بودن حس کنجکاوی آدمی و جستجو برای دانستن بیشتر است.
حسن دولتآبادی تاکید کرد: این توان فطری از ابتدای هوشمندی انسان شناسایی شده و آدمی با به وجود آوردن قصه آن را به گنجینهای برای ثبت، ضبط و انتقال هر آنچه که مطلوب جامعه است، قرار داد.
وی اظهار داشت: قصه در ساختاری که انتظار ایجاد میکند و مخاطب را منتظر نگه میدارد به مدد تحریک حس کنجکاوی، هر آنچه را که هدف قرار داده است در جان مخاطب مینشاند و از این منظر، قصه امکانی برای ارتقای بینش و آگاهی به حساب میآید و به مؤثرترین قالب آموزشی تبدیل میشود و راز ماندگاری قصه هم جز این نیست.
داور جشنواره قصهگویی حوزه پنج کشور تأکید کرد: کانون پرورش فکری بهعنوان بنیادیترین مرکز پرورش کودکان و نوجوانان کشور با شناخت همهجانبه از توان قصه کوشید این امکان بالقوه را برای ارتقای شخصیت نسل امروز و فردای جامعه به خدمت گیرد.
نظر شما