۲۷ آذر ۱۳۹۶، ۱۴:۴۱

در گفتگو با مهر عنوان شد؛

مردمی بودن؛ ویژگی متمایز کننده مسابقات دارالقرآن امام علی(ع)

مردمی بودن؛ ویژگی متمایز کننده مسابقات دارالقرآن امام علی(ع)

نجفی قدسی، مدیر دارالقرآن امام علی(ع) گفت: افق پیش روی دارالقرآن امام علی(ع) آموزش های قرآنی در سطح کشور است و شعبات مختلفی در سطح کشور برای برگزاری جلسات قرآن دائر کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، یازدهمین دوره مسابقات سراسری دارالقرآن امام علی(ع) ویژه خواهران در سه مقطع سنی نوجوانان (زیر ۱۶ سال)، جوانان (بین ۱۶ و ۳۰ سال) و بزرگسالان (بالای ۳۰ سال) و در ۶ رشته حفظ کل، حفظ ۲۰ جزء، حفظ ۱۰ جزء ، حفظ پنج جزء، قرائت و ترتیل‌خوانی قرآن کریم برگزار شد.

این مسابقات در رشته‌های قرائت تحقیق و ترتیل، حفظ کل و اجزاء ۵، ۱۰ و ۲۰ جزء در سه مقطع سنی زیر ۱۶ سال، ۱۶ تا ۳۰ سال و بالای ۳۰ سال در ۱۰ سالن مجزا و با قضاوت ۱۰ تیم داوری پنج نفره و در مجموع ۵۰ نفر با نظارت حوریه عقبایی به عنوان ناظر کمیته داوران این دوره از مسابقات انجام گرفت.

طی یازدهمین دوره مسابقات بیش از هفت هزار و ۱۴۳ نفر ثبت نام کردند که ۳۱۸ نفر از آنها از اتباع هشت کشور خارجی بودند.

  در این مسابقات در رشته حفظ کل قرآن ۷۷۸ نفر، حفظ ۲۰جزء ۸۳۸ نفر، حفظ ۱۰جزء هزار و ۹۶۷ نفر، حفظ ۵جزء دو هزار و ۸۱۵ نفر و قرائت تحقیق و ترتیل ۷۴۵ نفر شرکت کردند.

مرتضی نجفی قدسی، مدیر دارالقرآن امام علی(ع) و دبیر مسابقات این دارالقرآن در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: افق پیش روی دارالقرآن امام علی(ع) آموزش های قرآنی در سطح کشور است و شعبات مختلفی در سطح کشور برای برگزاری جلسات قرآن دائر کرده است.

وی با اشاره به اینکه فعالیت های این دارالقرآن به مسابقات آن شناخته شده است ادامه داد: این دارالقرآن به مسابقات قرآنی شاخته شده است و بزرگترین مسابقات قرآنی در بخش مردمی را برگزار می کنیم و تا کنون یازدهمین دوره مسابقات هفت هزار و ۱۳۵ نفر در مدت زمان محدودی برای ثبت نام گذاشته بودیم به صورت اینترنتی ثبت نام کردند.

نجفی قدسی ادامه داد: هزاران نفر متقاضی بودند که تمدید مدت ثبت نام امکان نداشت لذا گروهی متشکل از فنی کاران همراه با معاونت IT تشکیل شد و با کمک مهندسین طراحی خوبی شکل گرفت و تا ما در مدت زمان ده روزه بتوانیم مسابقات را برگزار کنیم.

وی در خصوص شرکت کنندگان افزود: این مسابقه در سه مقطع سنی زیر ۱۶ سال ؛ ۱۶ الی ۳۰ سال؛ و بالای سی سال برگزار شد و تعداد ده گروه داوری در ده سالن مجزا این مسابقات را در مجتمع فرهنگی شهدای هفتم داوری کردند.

شرکت روزانه بیش از ۱۶۰۰ نفر در مسابقات دارالقرآن امام علی(ع)

مدیر دارالقرآن امام علی(ع) با اشاره به تعداد پذیرش شدگان در این مسابقه اضافه کرد: علی رغم اینکه شرایط جوی در زمان برگزاری مقداری نامساعد بود، در سه روز اول هزار و ۶۰۰ نفر متسابق از سراسر کشور پذیرش داشتیم. در این مسابقه که ویژه بانوان برپا شده بود روزانه ۷۰۰ الی ۸۰۰ نفر از جامعه قرآنی را پذیرا شدیم که  ۵۰۰ نفر آنها در مسابقات شرکت کرده و تا پایان مسابقه نیز حضور حداکثری ثبت نام کنندگان را در برنامه شاهد بودیم.

نجفی قدسی در ادامه گفت: هزینه رفت و آمد به عهده متسابقین بوده و در واقع هر کس کد ملی خود را در سایت دارالقرآن در بخش مسابقات ثبت کرد که بسیاری از دارالقرآن های شهرستانها خودشان با جمعی از قرآن آموزان و به صورت اتوبوسی از شهرهای مختلف به این مسابقات اعزام شدند.

مردمی بودن ویژگی اصلی این مسابقات

این فعال قرآنی مردمی بودن این مسابقات وجه متمایز کننده ای دانست و افزود: وجوه متمایز کننده مسابقات دارالقرآن امام علی(ع) جنبه مردمی بودن این مسابقات است؛ یعنی هیچ بودجه دولتی ندارد و تنها با کمک خیرین قرآنی برگزار گردید و این حجم وسیع شرکت بیش از هفت هزار نفر نشان می دهد که در ظرفیت مردمی پتانسیل هایی است که کمتر به آن توجه می شود و اگر خیرین تشویق شده و به دنبال آن  به انجام چنین کارهای قرآنی مبادرت ورزند از ظرفیت ها بیشتر می توان استفاده نمود.

جمع آوری بانک اطلاعاتی غنی از حافظان قرآن

نجفی قدسی با تأکید به بانک اطلاعاتی از حافظان قرآن کریم افزود: در زمان ثبت نام قرآنیان چند صفحه ای فرم اطلاعاتی که هر متقاضی باید اینترنتی پر کرده و بدین صورت پرونده کاملی نزد ما نگه داشته شده و با عنوان بانک اطلاعاتی غنی می تواند شناخته شود.

حافظان، اشراف امت هستند

وی با تأکید بر اینکه هدف از مسابقات اضافه کردن لشکر قرآنیان است، افزود: اکثر نخبه های قرآنی در این مسابقات  شرکت می کنند و معمولاً در مسابقات نفرات اول تا سوم مورد تشویق قرار می گیرند. ما با این مسابقات سعی مان بر این است که لشکر قرآنیان را زیاد کنیم و عاملان قرآن که اشراف امت هستند را تکریم کرده وهر حافظ قرآن را محترم برشماریم.

نجفی قدسی در ادامه خاطر نشان کرد: به همین خاطر علاوه بر تشویق حافظان اول تا سوم برنامه ای حد نصابی نیز گذاشته ایم یعنی حافظان قرآنی که صحت حفظ آنها از بین ۹۰ تا ۱۰۰ قرار گرفت به هرکدام مبلغ ۷۰۰ هزار تومان و حافظانی که حدنصاب آنها بین ۸۰ تا ۹۰ بود ۳۵۰ تومان به صورت نقدی اهدا کردیم.

نجفی قدسی با اشاره به اینکه این ها حداقل کاری است که می توانیم در قبال قرآن انجام دهیم تصریح کرد: وجه ناچیزی است ولی از اینکه اکثر آنها مورد توجه قرار می گیرند خوشحالیم.

تعامل سازنده و مشارکت بالای موسسات مردم نهاد

وی با اشاره به همکاری موسسات در این مسابقه و لزوم وحدت میان تشکل های قرآنی جهت رشد فراگیر عنوان کرد: موسسات قرآنی عملاً  با ما همکاری دارند و بسیاری از آنها کاروان قرآنی به سمت مسابقات امام علی (ع) راه انداختند؛ مثل مهد قرآن قزوین و یا تشکل های  مختلفی که در شهرهای مختلف بوده و یا ایجاد تسهیلات برای متسابقین را  به عهده می گیرند و به صورت اعزام های کاروانی شرکت کننده ها را حمایت می کنند.

 حضور اتباع غیر ایرانی در مسابقات امام علی(ع)

وی با استقبال اتباع غیر ایرانی از این مسابقات گفت: ما ورود این مسابقات را آزاد گذاشتیم و هر کسی که علاقه مند به ثبت نام باشد، می تواند شرکت کنند. لذا خیلی از افغانستانی ها و عراقی های مقیم ایران نیز در این مسابقات شرکت کردند و بیش از ۳۱۸ نفر شرکت کننده خارجی داشتیم.

احیای مساجد؛ اولویت اول برپایی کلاسهای قرآن

نجفی قدسی با ابراز اینکه تمامی قرآنیان بعد از مسابقات از سوی دارالقرآن به کار گرفته می شوند، افزود: دارالقرآن امام علی(ع) از تمامی افرادی که در این مسابقات رتبه های برتر را کسب می کنند برای گسترش کلاسهای قرآن در شهر خودشان استفاده می کند که این افراد در همان شهر جلسه وکلاس قرآن برپا کرده و حق الزحمه استاد نیز از سوی دارالقرآن  پرداخت می شود و برای مکان، استراتژی دارالقرآن امام علی(ع) احیای مساجد و حسینیه ها می باشد.

 وی در این خصوص ادامه داد: از ظرفیت حسینیه و مساجد  استفاده می کنیم و هیچ پولی را صرف ساختمان سازی برای دارالقرآن نخواهیم کرد. غیر از بیت علامه طباطبایی در قم و خانه مدرس در تهران که در اختیار دارالقرآن امام علی (ع) قرار دارد. خانه علامه طباطبایی که دارالقرآن بزرگی شده و مرکز تفسیری حوزه می باشد و یکی دیگر خانه شهید مدرس در تهران که به عنوان حفظ یادمان این عامل که الگوی مبارزاتی امام خمینی بوده است.

دبیر مسابقات امام علی(ع) در پایان افزود: ما عمدتا بودجه را صرف اداره جلسات قرآن می کنیم و توصیه می کنیم از ظرفیت مساجد و حسینیه ها داخل شهرها استفاده شود و مبنای کلاسهای قرآن را بر احیای مساجد بگذارند.

کد خبر 4175814

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha