۳ بهمن ۱۳۹۶، ۱۵:۳۶

در ایران و ۹ کشور جهان؛

مراسم سالگرد ارتحال آیت الله فاضل لنکرانی برگزار می‌شود

مراسم سالگرد ارتحال آیت الله فاضل لنکرانی برگزار می‌شود

قم - مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) از برگزاری مراسم سالگرد ارتحال آیت الله العظمی فاضل لنکرانی در ایران و ۹ کشور جهان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید جواد نورموسوی ظهر سه‌شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه دین، ایجاد کننده امنیت روحی و روانی آحاد انسان‌ها و جامعه است، افزود: مرجعیت نیز پاسدار دین هستند که بعد از غیبت، عهده‌دار پاسداری از حریم امامت و ولایت هستند.

وی گفت: مرحوم آیت الله محمد فاضل لنکرانی مرجعی بودند که عمر خود را وقف اسلام کرد و نگاهی به آثار آن مرجع فقید نشان می‌دهد که ایشان به اسلام عزت بخشید و همین امر سبب گرایش به آثار وی در جهان اسلام شده است.

دبیر ستاد بزرگداشت یازدهمین ارتحال آیت الله العظمی فاضل لنکرانی عنوان کرد: از مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی به عنوان احیاگر فاطمیه می‌توان یاد کرد.

وی اظهار کرد: مراسم سالگرد این مرجع فقید اول اسفندماه بعد از نماز مغرب و عشاء همزمان با سراسر کشور و برخی کشورهای جهان در مسجد اعظم قم برپا خواهد شد.

حجت الاسلام نورموسوی بیان کرد: ۲۷۶ حوزه علمیه در سراسر کشور جهت برپایی مراسم یادبود تحت عنوان تبیین اندیشه‌ها و جایگاه علمی و اخلاقی آیت الله العظمی فاضل لنکرانی اعلام آمادگی کردند که در این راستا بسته‌های فرهنگی ارسال شده است، همچنین مراسم بزرگداشت این مرحوم در سه هزار و ۴۸۰ مسجد در سراسر کشور برگزار می‌شود که از این تعداد، ۴۵۰ مسجد مختص شهر قم است.

وی از برگزاری برنامه معنوی تلاوت قرآن به یاد این مرجع فقید خبر داد و افزود: این برنامه به همت ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور در سراسر کشور برگزار می‌شود.

مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) بیان کرد: مراسم بزرگداشت مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی همزمان با قم و سراسر کشور در کشورهای انگلستان، اندونزی، مالزی، سوئد، آذربایجان، سوریه، پاکستان، افغانستان و هند برگزار می‌شود.

تحصیل بیش از هزار و ۲۰۰ طلبه در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)

وی در خصوص فعالیت‌های علمی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) نیز اظهار داشت: این مرکز تنها مرکز تخصصی است که بدون پشتیبانی دولت و با استقلال مالی فعالیت می‌کند.

حجت الاسلام نورموسوی بیان کرد: مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی استفاده از اعتبارات را در حوزه حرام می‌دانستند و اعتقاد داشتند که حوزه باید با وجوهات دلسوزان به دین حمایت شود.

وی گفت: در دوران حیات مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی تنها چهار شعبه از مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) وجود داشت اما اکنون ۱۱ شعبه در ایران و خارج از کشور با بیش از هزار و ۲۰۰ طلبه مشغول به فعالیت است.

دبیر ستاد بزرگداشت یازدهمین ارتحال آیت الله العظمی فاضل لنکرانی عنوان کرد: مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) طی ۱۵ سال گذشته مرکز تخصصی تربیت مدرس تقریب مذاهب را راه‌اندازی کرده که پاسخگوی شبهات است.

وی با بیان اینکه تاکنون ۲ هزار و ۲۳۶ طلبه وارد مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) شده‌اند، افزود: این تعداد تنها به مشهد، قم، افغانستان و تهران اختصاص دارد.

مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) بیان کرد: تعداد طلاب مشغول به تحصیل در این مرکز هزار و ۱۲۰ نفر و تعداد مقالات علمی ۲ هزار و ۹۰۷ مقاله بوده است.

وی با بیان اینکه در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) فقط به تحصیل علم اهمیت داده می‌شود، گفت: این مرکز علاوه بر قم، تهران، مشهد، کرج، تبریز در کشورهای افغانستان، انگلستان، مالزی و اندونزی دارای مراکزی است، همچنین از ۶ استان کشور درخواست‌هایی برای تأسیس شعبه‌هایی از این مرکز وجود دارد که در حال بررسی و پیگیری است.

حجت الاسلام نورموسوی، شاگرد محوری را از جمله ویژگی‌های مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برشمرد و افزود: تدوین چهار هزار و ۳۲۸ جزوه، شرکت در ۹۲ نمایشگاه داخلی و بین‌المللی، ارتباطات علمی با دانشگاه‌های تراز اول دنیا، برگزاری ۲۷۱ نشست علمی ملی و بین‌المللی با حضور شخصیت‌های علمی از ادیان مختلف و تدوین ۱۱ جلد کتاب علمی از این نشست‌ها از جمله اقدام‌های مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) است.

انتشار ۳۵۵ عنوان کتاب در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)

وی بیان کرد: انتشارات مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تاکنون ۳۵۵ عنوان کتاب با حداکثر ۴۰۰ هزار جلد به زبان‌های فارسی، انگلیسی عربی، اردو و روسی منتشر کرده است که ۶۰ درصد این کتاب‌ها به منظور تأمین منابع علمی جهان اسلام به زبان عربی به چاپ می‌رسد.

مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با بیان اینکه در تلاش هستیم طرح‌های پژوهشی این مرکز متناسب با نیازهای جامعه و حوزه باشد، افزود: تاکنون ۵۹ طرح پژوهشی ارائه شده است و علاوه بر آن با مراکز مختلف نیز همکاری مطلوبی داریم که برخی از این مراکز در خارج از کشور وجود دارند.

وی بیان کرد: ۲۷۱ استاد برجسته حوزه علمیه در این مرکز تخصصی مشغول به فعالیت هستند.

حجت الاسلام نورموسوی با بیان اینکه ۶۹۶ طلبه در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم تحصیل می‌کنند، افزود: در این مرکز ۵۳ کلاس، ۶۳ استاد و ۱۴ گروه علمی تخصصی وجود دارد که پاسخگوی نیاز جامعه و حوزه‌های علمیه است، همچنین در سال گذشته ۴۵۰ مقاله و ۹۰۰ طرح پژوهشی توسط طلاب مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) ارائه شده است.

وی بیان کرد: به منظور تربیت و جذب طلاب مستعد در مرکز فقهی ائمه اطهار برای تحصیل در سطوح عالی حوزه از پنج سال گذشته مدرسه علمیه ائمه اطهار(ع) به بهره‌برداری رسیده که هم اکنون این مرکز دارای ۱۲۳ طلبه است.

مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) ادامه داد: در این مرکز سه کتابخانه از جمله کتابخانه تخصصی کلام با ۲۰ هزار جلد، کتابخانه عمومی با بیش از ۵۱ هزار جلد کتاب و ۲۱ هزار عنوان کتاب و نیز کتابخانه محققان و پژوهشگران با پیشرفته‌ترین امکانات از جمله ظرفیت‌های این مرکز است.

وی در پایان گفت: ۳۵۰ طلبه در افغانستان با حضور ۳۰ استاد و ۵۰ کلاس درس مشغول به تحصیل هستند، همچنین ۳۲ طلبه نیز در مشهد اشتغال به تحصیل دارند.

کد خبر 4208130

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha