به گزارش خبرنگار مهر، کورش کمالی سروستانی یکشنبه شب در سرای سخن مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان فارس که میزبان حماسه پژوهان برای شرکت در آیین گشایش انجمن حماسه پژوهی پارس گردهم آمدند اظهار کرد: در کهنه سرایی که جهانش می نامیم، انسانها زاده می شوند تا به مدد رویاها و تخیلاتشان ببالند و تا ایفای رسالت خویش بر بطن خاکی این جهان هستی، به مقابله با هرآنچه اهریمنی است، برخیزند.
وی افزود: در این میان، شاهکارهای ادبی خلق می شوند تا عمیق ترین نگرش های ممکن را به ماهیت انسان، برما عرضه کنند و بدین قرار، از این آثار می توان برای تقویت وحدت و هویت ملی بهره گرفت؛ از این منظر ضرورت بهره گیری از متون ادبی بر همگان هویداست؛ چراکه قادر خواهیم بود از این رهگذر، زندگی فکری همه اقشار مردمان جامعه را به هم پیوند زنیم.
رئیس مرکز سعدی شناسی با بیان اینکه حماسه ملی شاهنامه سترگ، هنری است استثنایی که در بطن آن تاروپود والاترین جلوه گاه خودآگاه تاریخی مردمانی نهفته است که به فراخور گنجایش ها و شایستگی ها ی مینوی خود، از روح جهانی برخوردارند و همواره بر آن هستند تا به فرگشتی فناناپذیر از روح قومی، که همانا یگانه انگیزه کنش ها و آرزوهای آنان است، دست یابند.
کمالی سروستانی در ادامه با تاکید بر اینکه فردوسی در اوج رواج قصیده سرایی در ایران، مثنوی سرایی را برگزید، تصریح کرد: اما نه به باور ستایش معشوق و صاحبان قدرت، که در جهت سرایش شعری مستند، توام با نرمآهنگی کلام و سادگی بیان و در باور عشق به تاریخ و ارزش های دیرین قوم خود؛ و این امر، فردوسی را از دیگر شاعران همزمان خویش که فردگرا و تکرو بودند، متمایز کرد.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس ادامه داد: از همین روست که فرگردهای شاهنامه را مملو از تلاش ها و کوشش های پایان ناپذیر انسان هایی می یابیم که در این سپنج سرای گیتی، برای یاری اهورامزدا و نابودی اهریمن به کار می جویند.
کمالی سروستانی عنوان کرد: نگریستن با نگاهی انتقادی به وضعیت موجود با امید به برساختن فضایی که در آن آرمان های بشری تحقق یابد و عدالت و دادخواهی، صلح و دوستی، تساهل و مهرورزی، مفاهیمی دست یافتنی تلقی گردند؛ حرکت ناخودآگاه جمعی جامعه به سویی که در آن نشانی از بحران انسانی یافته نشود.
وی با بیان اینکه کاخ عظیمی که روزگارانی به دست توانمند فردوسی پایه ریخته شد، افزود: اینک به دانش و بخردی و هنرمدانی دیگر چون سعدی و حافظ عزت و نام آوری یافته است.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس در پایان تصریح کرد: امروز نیز برپایی خوش شگون «انجمن حماسه پژوهی پارس» در امتداد برپایی مراکزی نظیر سعدی شناسی، حافظ شناسی نشان از بختیاری مردمان این سرزمین می دهد تا این انجمن ها و مراکز در امتداد باور به اعتلای نام ایرانی و ایران زمین، همسوی با یکدیگر به کنکاش داشته ها و شرح یافته ها بپردازند.
نظر شما