حجت الاسلام علیرضا اعرافی رئیس مرکز جهانی علوم اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد راهکارهای ارتقاء وحدت مسلمانان گفت: پیش از بررسی این پرسش باید به رابطه گسترش و پراکندگی مسلمانان و آموزش و نگرش اسلامی پرداخت، اسلام تقسیمات جغرافیایی را نفی نمی کند در اما در آموزه ها و تعالیم خود خواستار اتحاد امت اسلامی است.
وی افزود: علاوه بر نگرش اسلامی، دنیای امروز نیز نیازمند ایجاد یک هویت واحد، جمعی، معرفتی و فکری میان مسلمانان است که نه تنها دارای ریشه های اعتقادی است بلکه از سوی دیگر با مهاجمان و رقیبانی رو به رو است که در راستای نقب زدن آن تلاش می کنند. این وظیفه متفکران، اندیشمندان و روشنفکران مسلمان است که اهتمام کرده و عوامل تهاجمی بر هویت جمعی مسلمانان را خنثی کنند.
حجت الاسلام اعرافی تصریح کرد: راهکارهای ارتقاء وحدت میان مسلمانان به آموزش معارف اسلامی و تربیت نسل جوان باز می گردد و توجه و آگاهی ویژه این عرصه شرط لازم احیای هویت اسلامی نسل جوان است.
رئیس مرکز جهانی علوم اسلامی از دیگر راهکارهای گسترش و پیشرفت مسلمانان در امر وحدت را ارتباطات میان فرهنگی با مراکز جهانی اسلامی و تقویت ارتباطات اقتصادی دانست و گفت: تشکیل بازار بزرگ اسلامی که به تازگی از سوی کشورهای اسلامی از جمله ایران پیشنهاد شد در این میان نقش دارد.
وی افزود: مسلمانان می توانند با تقویت نهادهای بین المللی اسلامی چون آیسیسکو و سازمان کنفرانس اسلام نیز گامهای مؤثری بردارند.
حجت الاسلام علیرضا اعرافی در مورد موانع موجود در مسیر تعمیق و گسترش وحدت اسلامی گفت: موانع مسلمانان در راستای وحدت بسیار گسترده است که از آن می توان به عنوان عوامل گسست زا یاد کرد.
وی فاصله های جغرافیایی، تفاوتهای اقلیمی، فاصله های مذهبی و تاریخی، گسست زبانی، شکافهای فرهنگی، ضعفهای بنیادی اعتقادی معرفتی میان برخی از مناطق جهان اسلام و توطئه های تاریخی مستکبران را عوامل گسست زا توصیف کرد و خواستار توجه جهان اسلام به این عوامل و چالشهای بیرونی شد.
نظر شما