۲۶ فروردین ۱۳۹۷، ۱۵:۳۸

گسترش همکاری علمی و فناوری بین ایران و برزیل

گسترش همکاری علمی و فناوری بین ایران و برزیل

برزیل و ایران در زمینه گسترش علم و فناوری و تسهیل رفت و آمد، همکاری می کنند.

 به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نخستین نشست کارگروه مشترک علم و فناوری ایران همزمان با سفر وزیر امور خارجه کشور به برزیل در هفته گذشته برگزار شد.

علی‌مرتضی بی‌رنگ قائم‌ مقام امور بین‌الملل و رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی با اشاره به همکاری‌های علمی و فناوری خوبِ ایران با روسیه، چین و اتریش، اعلام کرد: ایران با ایجاد مرکز ویژه‌ای برای همکاری‌های علمی و فناوری بین‌المللی، مدل‌های همکاری متنوعی با کشورهای مختلف از قبیل کمیته مشترک و یا صندوق مشترک دارد که می‌توانند در همکاری با برزیل نیز مورد استفاده قرار گیرد. 

قائم‌مقام امور بین‌الملل و رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی همچنین به تلاش‌های انجام شده در سال‌های اخیر برای توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران و نقش آفرینی آنها در ایجاد اقتصاد مبتنی بر دانش و ایجاد اشتغال برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی اشاره کرد و اشتراک گذاری تجارب در این زمینه بین دو کشور را مفید دانست.

وی رسالت دولت‌ها را تسهیل این نوع رفت و آمدها برشمرد.

زمینه همکاری ایران و برزیل فراهم است

ماکسیملیان مارایان معاون فناوری و ابتکارات وزارت علوم برزیل علاقه طرف برزیلی را به همکاری با ایران ابراز و بیان کرد: ما اطلاع داریم که ایران در حوزه فناوری‌های پیشرفته و اقتصاد دانش بنیان اقدامات خوبی داشته است. برزیل هم در سال‌های گذشته با تغییرات مختلف در ساختار دولت خود و ایجاد  نهادهای لازم برای تسریع در نوآوری، رقابت‌پذیری خود را افزایش داده است. لذا زمینه‌های خوبی برای همکاری دو کشور وجود دارد.

ماکسیمیلیان فعالیت‌های ایران در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان را تحسین برانگیز دانست. همچنین وی طراحی یک نقشه راه برای همکاری‌های دو کشور را خواستار شد و در ادامه چندین ارائه توسط نمایندگان نهادهای مختلف بزریل و ایران ارائه شد.

معاون فناوری وزارت علوم برزیل، نخستین نشست کارگروه مشترک را نشستی موفقیت‌آمیز دانست و اعلام کرد: برای شروع نیاز به یک موضوع آغازین خوب داریم که با توجه به بحث‌های انجام شده در جلسه، فناوری نانو می‌تواند یک نقطه شروع برای توسعه همکاری‌ها باشد.

وی پیشنهاد داد که تیمی از برزیل با دعوت رسمی طرف ایرانی از نمایشگاه بین‌المللی نانوی ایران که در اکتبر ۲۰۱۸ در تهران برگزار خواهد شد حضور یابند و تا آن زمان اقدامات اولیه برای انجام توافقات نهایی در زمان آن بازدید انجام شود. 

در بخش دیگر این نشست، بندتیوفونسکا مدیر گروه علم و فناوری وزارت امور خارجه برزیل، مدل‌های همکاری ایران با کشورهای دیگر را جالب دانسته و قابل‌استفاده برای همکاری با برزیل عنوان کرد.

فابیولاروتوندا رئیس اداره سیاست‌های تحقیق و توسعه برزیل، شروع فعالیت‌های جدی برزیل در زمینه علم و فناوری را دهه ۱۹۷۰ عنوان و بیان کرد: تا پیش از آن اغلب اقتصاد برزیل بر محور کشاورزی و مواد خام بود و پس از دهه ۱۹۷۰ برزیل تلاش کرد تا با به کارگیری فناوری و تشویق نوآوری در صنایع، جایگاه خود را ارتقاء دهد. ایجاد سنکروترون ملی با عنوان Sirius و تدوین برنامه ملی اینترنت اشیاء (IOT) برخی از تلاش‌های برزیل برای ورود به عرصه‌های جدید فناوری است.

کد خبر 4271503

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha