۶ خرداد ۱۳۹۷، ۱۸:۴۲

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات؛

رشته مبارزه با سیگار در فیلم ها و سریال ها پنبه می شود

رشته مبارزه با سیگار در فیلم ها و سریال ها پنبه می شود

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه تنها صنعتی که تحریم نشده، دخانیات بوده است، گفت: دیدگاه سیاسی پشت سیگار است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمدرضا مسجدی در نشست خبری هفته ملی مبارزه با دخانیات، اظهار داشت: طبق قانون اتومبیل شخصی وسیله‌ای عمومی است اما چگونه می‌توان توجیه کرد که قهوه‌خانه‌ها جزو اماکن عمومی محسوب نمی‌شوند. با توجه به اینکه مسئله دخانیات دغدغه‌ای جدی نیست هنوز هم استفساریه خروج قهوه‌خانه‌ها از فهرست اماکن عمومی در مجلس طرح می‌شود.

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با تاکید بر این که وزارت بهداشت متولی گرفتاری‌های ناشی از دخانیات است، افزود: در جامعه گروه‌های تاثیرگذار زیادی مانند ورزشکاران و هنرمندان وجود دارند اما متاسفانه در سریال های تلویزیونی و سینما صحنه های استعمال سیگار و قلیان دیده می شود.

وی افزود: در یک فیلم سینمایی تولید شده، ۱۴ صحنه مصرف سیگار وجود دارد که در مجموع ۱۵ دقیقه استفاده از دخانیات را نشان می‌دهد.

مسجدی با تاکید بر اینکه ۷۶ درصد دانش آموزان کشور از عوارض دخانیات آگاهی دارند اما با دیدن این صحنه ها در سریال‌ها همه رشته‌ها، پنبه می‌شود، افزود:  وزارت ارشاد یکی از اعضای ستاد کنترل دخانیات است اما در هیچ یک از جلسه‌های این ستاد، حضور نداشته و وقتی این دغدغه وجود نداشته باشد، به رغم تلاش های وزارت بهداشت در حوزه مبارزه با دخانیات، هیچ نتیجه‌ای حاصل نخواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حال حاضر بحث جدی جامعه ما،  برجام است و از زمانی که تحریم‌ها علیه ایران صورت گرفته ، برنامه‌ ای از تحریم‌ها  مصون نمانده است به طور مثال، ماسک ویژه آزمایشگاه سل تحریم بودو می بینیم که در حوزه های مختلف، تحریم های ظالمانه ای علیه ایران تصویب می شود اما چرا در مورد دخانیات هیچ تحریمی اعمال نمی‌شود و کمپانی‌ها برای ورود به صنعت دخانیات ایران تشویق می‌شوند و حتی ژاپنی‌ها هم در کشور یک کارخانه دخانیات ایجاد کردند.

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران میزان هزینه های صنعت دخانیات کشور را بیش از سه میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: ۳۰ درصد از هزینه های صنعت دخانیات در کشور مربوط به متولیان داخلی و ۷۰ درصد مربوط به خارجی‌ها است و وزارت صنعت، معدن و تجارت و مجلس، مجوز احداث این کارخانه‌ها در کشور را صادر می کنند.

به گفته وی، میزان مصرف قلیان در دختران ۱۰ برابر مصرف سیگار است و از مسیر سیگار و قلیان، نوجوانان به سمت اعتیاد کشیده می‌شوند که در این زمینه نباید فقط به بیان اعداد و ارقام بسنده کرد بلکه باید اقدامات جدی و موثری انجام شود.

کد خبر 4307664

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha