به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سلول های بنیادی، این جراحی چشم با حمایت مالی انستیتو ملی سلامت(NIH) و با همکاری مرکز تحقیقات زیست پزشکی آکسفورد و بیمارستان جان رادکلیف آکسفورد صورت گرفت و شامل ۱۲ بیمار بود.
نیمی از این بیماران به طور تصادفی برای برداشتن پرده پشت چشم مورد جراحی رباتیک و نیمی دیگر مورد جراحی دستی استاندارد قرار گرفتند. با استفاده از ربات، جراحان توانستند با کارایی برابر و حتی بهتر از روش دستی، جراحی را به انجام برسانند. در فاز دوم آزمایش، محققین از ربات برای وارد کردن یک سوزن مناسب به زیر شبکیه برای حل کردن خون در سه بیمار که مبتلا به تخریب ماکولای وابسته به سن بودند، استفاده کردند.
به عقیده دکتر رابرت مک لارن، این جراحی رباتیک پیشرفتی قابل توجه به سمت انجام جراحی های ظریف و از نظر تکنیکی پیچیده محسوب می شود و با گذشت زمان می توان به بهبود کیفیت و ایمنی این جراحی امیدوار بود.
این جراحی ها و آزمایشات نشان داده است که استفاده از ربات ها می تواند توانایی جراحان برای انجام جراحی های بسیار پیچیده چشمی را افزایش دهد.
محققان گام بعدی این مطالعه را استفاده از این ربات ها برای انتقال دقیق و با حداقل ترومای ژن درمانی به شبکیه می دانند و امیدوارند بتوانند از دستاوردهای آن تا اوایل ۲۰۱۹ پرده برداری کنند.
نظر شما