به گزارش خبرنگار مهر، ترجمه کتاب «عصر انقلاب» اثر اریک هابسام درباره تجربه انقلابهای آزادیبخش در اروپا در آستانه قرن نوزدهم از سوی نشر اختران منتشر شد.
در این ترجمه که توسط علی اکبر مهیدان و اشکان صالحی انجام شده است، وضعیت سیاسی اروپا در خلال سالهای ۱۷۸۹ تا ۱۸۴۸ مورد توجه و بررسی قرار گرفته است.
هابسام در کتاب خود به کلمهی «انقلاب» به شکلی دوگانه اشاره کرده است و در فاصل سال ۱۷۸۹ تا ۱۸۴۸ تحولات جهان را از زاویه انقلاب فرانسه و انقلاب صنعتی برخاسته از بریتانیا مورد بررسی قرار داده است.
اریک هابسبام در کتاب خود تحولی را که این انقلاب دوگانه در همه عرصههای حیات اروپایی به بار آورد با وضوح میکند و از این دریچه به موضوعاتی چون جنگ و دیپلماسی در نواحی صنعتی جدید و مسئله زمین در میان طبقهی دهقان، بورژوازی و اشرافیت وارد میشود. وی همچنین نگاهی نیز به روشهای حکومت و انقلاب؛ فلسفه و دین، ادبیات و هنر دارد.
وی در کتابش این دوره را عصری میبیند که سرمایهداری صنعتی در اروپا دایر شد و اروپا تا یک قرن بر مابقی جهان سلطه یافت و بر همین اساس شرحی جذاب و بدیع، پرشور اما عینی از مهمترین دوره شصتساله تاریخ اروپا را روایت میکند.
اریک جان هابسبام متولد ۱۹۱۷ در اسکندریهی مصر است و در وین، برلین، لندن و کمبریج تحصیل کرد. وی از سال ۱۹۴۹ تا ۱۹۵۵ عضو هیئت علمی کالج کینگز لندن بود و در کالج بیرکبک دانشگاه لندن پس از طی مدارج مختلف به درجه استاد ممتاز رسید.
او علاوهبر مقالات تخصصی مختلفی که به طور عمده در زمینه تاریخ اقتصادی و اجتماعی مدرن نوشت، در انتشار مطالب عمومیتر نیز فعال بود.
شهرت هابسبام بیش از همه بهسبب کتابهای سهگانهای است که او درباره آنچه خود از آن با عنوان «قرن طولانی نوزدهم» یاد میکرد، نوشته است. ـ عصر انقلاب (۱۷۸۹- ۱۸۴۸)، عصر سرمایه (۱۸۴۸ـ۱۸۷۵)، عصر امپراتوری (۱۸۷۵ـ۱۹۱۴) ــ و نیز کتاب عصر نهایتها که دربارهی تاریخ قرن بیستم از ۱۹۱۴ تا ۱۹۹۱ نوشت.
هابسام همچنین با نام مستعار فرانسیس نیوتن در مجلهی نیو استیتسمن درباره موسیقی جاز نقد مینوشت و کتابی با عنوان دنیای جاز (۱۹۶۱) به رشته تحریر درآورد.
هابسبام در ۲۰۱۲ در سن ۹۵ سالگی درگذشت.
ترجمه کتاب «عصر انقلاب» از این نویسنده در ۴۸۰ صفحه و با قیمت ۵۶۰۰۰ تومان منتشر شده است.
نظر شما