بهمن تکاو در حاشیه نشست مشترک مسئولان منابع طبیعی غرب استان تهران در گفتگو با خبرنگار مهر از احیا 30 هزار هکتار از عرصههای بیابانی در استان تهران خبر داد.
وی افزود: از سال 1340 که فعالیت این اداره به طور جدی آغاز شده است 10 هزار و 500 هکتار از بیابان های کرج ، هشت هزار هکتار بیابان در ورامین ، سه هزار و 500 هکتار در شهریار و هشت هزار هکتار در ساوجبلاغ احیا شده اند.
تکاو گفت: کار بیابان زدایی و احیای آن بسیار زمان بر و پرهزینه است و به همین دلیل این میزان به نسبت بودجه های تخصیص داده شده قابل قبول است.
وی افزود: این احیا شامل کاشت درختچه ها و درختان سازگار با محیط بیابان و تغییر محیط طبیعی منطقه به صورت مصنوعی است.
تکاو خاطرنشان کرد: با احیا بیابان ها علاوه بر پیشگیری ار گسترش بیابان ، شن های بیابانی تثبیت شده و فرسایش خاک کاهش می یابد ضمن آنکه با نهال کاری برخی محصولات در این عرصه ها قابل برداشت هستند.
وی تصریح کرد: هم اکنون استان تهران در ردیف مناطق بحرانی کشور از لحاظ فرسایش بادی است که احیا بیابان ها منجر به کاهش این فرسایش نیز می شود.
تکاو اظهار داشت: به رغم تلاش های صورت گرفته توسط این اداره و سایر نهادها صدها هزار هکتار از اراضی مرتعی استان در حال نابودی و تبدیل شدن به بیابان است.
وی ادامه داد: هم اکنون سالانه یک میلیارد و 120 میلیون ریال طرف طرح های بیابان زدایی در استان تهران می شود و به منظور خروج استان از ردیف مناطق بحرانی به تخصیص هفت میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
نظر شما