به گزارش خبرنگار مهر، رضا سپهوند ظهر سه شنبه در شورای سلامت لرستان در سخنانی با اشاره به بحث ممنوعیت تبلیغات کالاهای خارجی و اقدامات آسیب رسان به سلامت استان، اظهار داشت: هر سال یک سری از کالاهایی که آسیب رسان به سلامت هستند اعلام می شوند.
وی با بیان اینکه فهرست خدمات، اقدامات و کالاهای آسیب رسان به سلامت و همچنین داروها بر اساس تشخیص وزارت بهداشت، سازمان ملی استاندارد در ابتدای هر سال اعلام می شود گفت: امسال نیز این امر از سوی وزیر ابلاغ شده و ما نیز این ابلاغیه را طی نامه ای به رئیس صدا و سیما اعلام کردیم.
معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: فهرست این کالاها تقریبا هفت دسته هستند که شامل فرآورده های گوشتی و غذاهای آماده مصرف مانند انواع سوسیس، کالباس، همبرگر و ...، انواع ساندویج، سالاد اولویه، سمبوسه، انواع پیتزا، نوشابه گازدار و انرژی دار، فرآورده های یخی خوراکی، انواع نوشیدنی میوه ای گاز دار و بدون گاز با محتوای آبمیوه ۲۵ درصد، انواع شربت میوه ای و غیر میوه ای، انواع پودر نوشیدنی، انواع روغن های مصرفی خانوار و سرخ کردنی، کره گیاهی، انواع سس های پر چرب با چربی بیش از ۳۰ درصد، انواع فرآورده های سرخ شده در روغن مانند چیبس و ... هستند.
سپهوند همچنین دخانیات، سیگار، قلیان، کالاهای آرایشی و بهداشتی مانند «تاتو»، رنگ پوست و مو، برنزه کننده پوست، صاف کننده مو و ... را از دیگر کالاهای آسیب رسان سلامت برشمرد.
وی با تاکید بر اینکه طی دو تا سه سال گذشته اقدامی که اجرا شد، بحث پیاده سازی طرح نشانگر بر روی فرآروده های مواد غذایی بود، گفت: در این راستا برای شناسایی ویژگی های محصول و انتخاب آگاهانه چهار پرامتر میزان قند، چربی، نمک، اسیدهای چرب و فرآورده هایی مشخص می شود که به عنوان غذا مصرف می شود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان، بیان داشت: در این پارمترها از رنگ قرمز به معنای (زیاد)، نارنجی به معنای (متوسط) و سبز به معنای (کم) استفاده شده است.
سپهوند گفت: این طرح از سال ۹۴ از سوی وزارت بهداشت اجرا شده است.
نظر شما