به گزارش خبرنگار مهر، کتابهای مجموعه سینمایی «فیلم به مثابه فلسفه» به تازگی با ترجمه و تالیف صالح نجفی توسط نشر لِگا منتشر و راهی بازار نشر شدهاند.
نجفی پیش از این با کتاب «عباس کیارستمی و فیلم _ فلسفه» با این ناشر همکاری داشته است.
این مجموعه ۱۰ کتاب در مورد ۱۰ فیلم مهم و تاثیرگذار تاریخ سینما نوشته و ترجمه شدهاند که از زاویه فلسفی و تازه مورد بررسی قرار گرفتهاند. در کتابهای این مجموعه، نظریههای مختلف فلسفی در زمینه نقد فیلم به کار رفتهاند. البته دستاندرکاران تهیه این مجموعه اشاره کردهاند که در پی بیان نظریههای مختلف فلسفی نیستند بلکه بیشتر در پی این هستند که در تماشا یا خوانش یک فیلم سینمایی، مخاطب یک متن فلسفی را ورق بزند.
در هر کتاب این مجموعه، فیلم به مثابه یک متن فلسفی دیده شده و مولف تلاش کرده مواجههای متفاوت نسبت به نقد فیلم به آن معنی که همیشه سراغ داریم، داشته باشد. کازابلانکا، همشهری کین، پرسونا، راشومون، سال گذشه در مارینباد، آنی هال، کپی برابر اصل، ماگنولیا، حرکت اشتباه، و کتابی دیگر تحت عنوان سینما بهمثابۀ تمثیلِ غار افلاطون کتابهای این مجموعه هستند.
نجفی در مقدمهای که برای این مجموعه نوشته، آورده است: اگر فیلمهای سینمایی را منهای تنش دراماتیک آنها بخوانیم، چهچیز برایشان میماند؟... راست این است که بسیاری از فیلمها و شاید اکثر فیلمها منهای تنش دراماتیک حرفی برای گفتن ندارند. شاید هم داشته باشند. شاید روزی باید تمام فیلمهای «خوب» و «بد» تاریخ سینما را از منظر تنشهای «غیر» دراماتیکشان بازدید/بازخواند. شاید آن هنگام بتوان بهشیوهای نو به فیلمها و به جهانی که دیگر بدون فیلمها قابل ادراک-تصور نیست نگریست، جهانی که به نظر میرسد دیری است میکوشد از سینما تقلید کند...
این کتابها ۶۰ صفحه دارند و با شمارگان هزار نسخه و قیمت ۷ هزار تومان منتشر شدهاند.
نظر شما