به گزارش خبرگزاری مهر رئیس مرکز ملی پیشبینی و هشدار مخاطرات دریایی پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی گفت: مانور بینالمللی سونامی در سواحل مکران به صورت همزمان و با حضور کشورهای حاشیه اقیانوس هند برگزار میشود که نوعی تمرین عملی برای مقابله با حوادث سونامی است.
علی خوشخلق با اشاره به مانور بینالمللی سونامی در سواحل مکران (چابهار و جاسک) اظهار کرد: در این مانور یک روزه که 13 شهریور 97 بهصورت مشترک با حضور 24 کشور حاشیه اقیانوس هند برگزار میشود، دو سناریوی وقوع سونامی یکی در گسل مکران و دیگری در گسل سوماترا تعریف شده است که کشورها میتوانند در هر دو یا در یکی از آنها به انتخاب خود شرکت کنند.
وی نام رسمی این مانور بینالمللی دوسالانه را «lOWave18» عنوان کرد و افزایش آمادگی برای مقابله با سونامی و تقویت زنجیره هشدار سونامی در داخل کشور و همچنین ارتقای سطح همکاریهای بینالمللی بین کشورهای حاشیه اقیانوس هند را به عنوان مهمترین اهداف برگزاری این مانور بر شمرد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و هشدار مخاطرات دریایی پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی ضمن اشاره به حضور جمهوری اسلامی ایران در مانور پیشین سونامی ( lOWave16) که در سال 1395 در منطقه رمین شهرستان چابهار برگزار شد درباره برنامههای مانور پیشرو، گفت: جمهوری اسلامی ایران در سناریوی پیشبینی شده که در آن زلزله ای به شدت 9 ریشتر سهشنبه ساعت 10:30 مورخ 13 شهریور 1397 در محدوده گسل مکران در نزدیکی سواحل جنوبی ایران و در روبروی سواحل شرقی استان هرمزگان (در فاصله تقریبی 100 کیلومتری بندر جاسک) رخ میدهد و قادر به ایجاد آبگرفتگی توسط امواج سونامی ناشی از آن است، شرکت خواهد کرد.
این عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی با بیان این مطلب که پس از زلزله و سونامی 26 دسامبر سال 2004 اندونزی و به بار آمدن تلفات جانی و مالی فراوان در کشورهای محدوده اقیانوس هند، سامانهای به نام هشدار سونامی اقیانوس هند ایجاد شده است و پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی به عنوان مرکز هشدار سونامی ایران در این سامانه شناخته میشود، ضرورت انجام این مانور به منظور آمادگی مردم و نهادهای دولتی برای مقابله با اثرات منفی سونامی را مورد تأکید قرار داد.
رئیس مرکز پیشبینی و هشدار مخاطرات دریایی خاطر نشان کرد: در راستای برگزاری این مانور، یک کارگاه آموزشی در زمینه سونامی و مخاطرات ناشی از آن همزمان در چابهار و جاسک برای مسئولان و شرکتکنندگان در مانور برگزار میشود.
این مانور با همت سازمان مدیریت بحران کشور و پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی و با مشارکت فرمانداری، سازمان هلال احمر، شهرداری، اورژانس، آتشنشانی و دیگر سازمانهای امدادی چابهار و جاسک برگزار میشود.
نظر شما