۲۴ شهریور ۱۳۹۷، ۱۱:۰۶

خجسته در گفتگو با مهر:

۱۶۰هزارخودرواحتکارشده است/ رانت‌های معاون وزیرصنعت درواردات خودرو

۱۶۰هزارخودرواحتکارشده است/ رانت‌های معاون وزیرصنعت درواردات خودرو

رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی با بیان اینکه ایران خودرو و سایپا ۱۶۰ هزار خودرو را احتکار کرده‌اند، گفت: خودروسازان تلاش دارند ورشکستگی خود را از این طریق حل کنند؛ این کار اختلاس است.

امیر خجسته در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر لزوم شفافیت  گفت: تمام سیستم هایی که برای شفافیت در کشور به کار گرفته شده است به نوعی مورد استفاده قرار می گیرد که در عمل منجر به عدم شفافیت می شود.

نماینده مردم همدان در مجلس ادامه داد: پیچیدگی گمرکات باعث پیچیدگی در روند کارها و افزایش قاچاق شده است. کشور های پیشرفته ۶ تا ۷ گمرک دارند اما در کشور ما بیش از ۲۰ گمرک وجود دارد اما شفافیت اقتصادی در گمرک وجود ندارد.

رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری ادامه داد: سیستم های اطلاعاتی گمرک را زیر ذره بین قرار داده اند و وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه و سازمان بازرسی در راستای شفافیت گمرک اقدامات اساسی انجام داده اند. به رئیس گمرک نیز گفته ایم که ما به دنبال شفافیت هستیم.

وی افزود: برای شفافیت اقتصادی باید مدیرانی سالم داشته باشیم؛ وقتی رئیس یک گمرک در فلان بندر شبکه ایجاد کرده و خودرو را به صورت قاچاق وارد کشور می کند امکان اجرای شفافیت در گمرکات وجود ندارد.

رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری اظهار داشت: قاچاقچیان از آلمان و چک کریستال وارد کشور می‌کنند بعد مارک چینی می‌زنند زیرا این کالا اگر از اروپا وارد شود مشمول ۱۷۶ درصد حقوق گمرکی است اما اگر از چین وارد شود، مشمول صفر تا ۱۰ درصد حقوق گمرکی خواهد شد.

خجسته اولین عامل شفاف سازی را قرار گرفتن افراد سالم در پست‌های مدیریتی خواند و گفت: وقتی مدیر ناسالم وارد یک مجموعه می‌شود برای انجام فساد از نگهبان تا همه کارمندان را آلوده می‌کند تا به اهداف شوم خود برسد.

رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری با تاکید بر اینکه فعالیت های اقتصادی باید در اتاق شیشه ای انجام شود گفت: بانک مرکزی ۴۴ میلیارد دلار برای واردات، ال سی باز کرده و ثبت سفارش انجام شده اما کالایی وارد کشور نشده است. متاسفانه بانک مرکزی و وزارت صنعت تاکنون حاضر به انتشار این لیست نشده اند.

وی با تاکید بر اینکه افراد رانت خوار مخالف شفافیت هستند، گفت: ایران خودرو و سایپا ۱۶۰ هزار خودرو را احتکار کرده اند و به تازگی راضی شده‌اند که ۹۰ هزار خودرو را وارد بازار کنند. خودروسازان ورشکسته تلاش دارند ورشکستگی خود را از این طریق حل کنند، این کار نوعی اختلاس است که با دلار دولتی ۴۲۰۰ تومانی قطعات خودرو را خریداری می‌کنند اما با قیمت دلار آزاد خودروها را به فروش می‌رسانند.

خجسته گفت: شرکت‌های خودروساز باید به صورت شفاف اعلام کنند که چند هزار خودرو در انبارها دارند.

رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری با تاکید بر اینکه قوه مقننه و قوه قضائیه باید به شفافیت تن بدهند گفت: متاسفانه مجلس با مخالفت با طرح شفافیت آراء نمایندگان به شفافیت تن نداد. روند طولانی بررسی پرونده های فساد اقتصادی در قوه قضائیه هم نمایانگر مقاومت ها در برابر شفافیت است.

وی ادامه داد: ۵۰۰۰ خودرو خارجی در یک قسمت و ۳۵۰۰ خودروی خارجی در قسمتی دیگر در سلفچگان شناسایی شده است.

رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری گفت: وزیر صنعت در اولویت استیضاح بود اما به دلایلی استیضاح ایشان به تاخیر افتاد. در ابتدای مهر ماه استیضاح وی در دستور کار قرار خواهد گرفت. رانت های مربوط به ثبت سفارش ها، واردات خودرو های خارجی و مشکلات بازار خودرو همه ناشی از عملکرد این وزارتخانه است.

وی ادامه داد: باید تکلیف معاون وزیر صنعت مشخص شود زیرا فردی است که در همه این موارد دست دارد؛ در تعجبم که چنین فردی چرا باید آزاد باشد؟ این فرد باید به قوه قضائیه پاسخگو باشد. ثبت سفارش خودرو یک بخش از مشکلات است. در حال حاضر در بازار سلطان شکر، سلطان حبوبات، سلطان دام و طیور، سلطان لاستیک وجود دارد؛ این افراد برای واردات ال سی باز می‌کنند اما به قیمت بازار آزاد محصولات وارداتی خود را به فروش می رسانند.

کد خبر 4401602

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • ali IR ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۴
      21 1
      احتکار کلمه بیخودیه در اینجا. خودروسازی در ایران دولتیه. دولت ما هم که بشدت با احتکار مخالفه پس خودرو احتکاری نداریم، خودروها را منظم چیدن یک کناری تا هر کدام یک قطعه ای کم دارند تکمیل بشن!
    • جلالی IR ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۴
      28 0
      از اقای خجسته تقاضا داریم که علل عدم برخورد با خاطیان را برای مردم روشن کند، مردم می دانند که مشکلات اقتصادی امروز دست پخت مدیران نالایق کشور است، چرا در برخورد با خاطیان تعلل صورت میگیرد؟
    • DE ۱۲:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۴
      22 0
      رسانه ها باید عملکرد مسئولین را رصد کنند.
    • رعد52 IR ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۴
      27 0
      شفاف سازی دیدی سلام ما را برسان.
    • IR ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۴
      24 0
      اقشار ضعیف کم کم به پول نان هم محتاج می شوند. تمام این جریان مشکلات بار مردم را اضافه می کند. با اینکه کمر مردم از گرانی دولا شده است و هر حرکتی در کشور اتفاق می افتد سنگین این بار را اضافه می کند
    • عباس IR ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۴
      9 5
      خودرو ساز مثل بقیه محصولات خواستار افزایش قیمت برای سود بردن بیشتر می باشد دولت افزایش قیمت را نمی تواند کنترل کند
    • مهدی IR ۱۳:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۴
      25 0
      باید به وزیر صنعت با این عملکردش گفت: ما مردم از شما بابت عملکردی که با ملت ایران دارید بسیار ناراحتیم و سزاوار استیضاح و برکناری هستید.
    • علی IR ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۴
      9 0
      از این خودروها چند خودرو ایرانی بوده است؟
    • اصلاح طلب IR ۰۷:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
      1 0
      خدا لعنت کنه باعث و بانی گرانی را
    • میثم IR ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
      1 0
      جناب خجسته میزان خودرواحتکار شده به یقین بیشتر از این میباشد.ولی چرانمایندگان مجلس باجدیت تمام با این موضوع برخوردنمیکنند جای سوال دارد؟ روزی سه هزارخودرو تولید شود در6ماه میشود پانصد و چهل هزار خودرو
    • IR ۰۹:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
      1 0
      فاصله شعار تا عمل دولتمردان از زمین است تا آسمان
    • محمد IR ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
      1 0
      لعنت خدا و نفرین مردم بر کسانی که به فکر پر کردن جیب خودشون هستند و مشکلات مردم را نمی بینند