به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الپایس، سانتیاگو پوستگیلو متولد ۱۹۶۵ در والنسیا که به عنوان یکی از محبوبترین نویسندگان اسپانیایی زبان شناخته میشود به عنوان برنده جایزه پلانتو در سال ۲۰۱۸ انتخاب شد.
وی که خودش را هم نویسنده و هم آموزگار میداند برای رمان «من، خولیا» این جایزه را کسب کرد.
به این ترتیب جایزه پلانتا در شصت و هفتمین دوره خود بار دیگر یک رمان تاریخی را برگزید و پس از آن که سال ۲۰۱۷ خاویر سیرا را برای «آتش نامریی» به عنوان برنده برگزید، امسال جایزه ۶۰۱ هزار یورویی خود را به رمانی درباره خولیا دومنا همسر سپتیموس سوروس در روم باستان اهدا کرد.
آیاتا باریلی نویسنده ایتالیایی-اسپانیایی برای نخستین رمانش با عنوان «یک دریای خشن تیره» که داستان سه نسل از زنان را روایت میکند، برنده دوم این دوره بود.
رمان «من، خولیا» در فاصله سال ۱۹۲ و ۱۹۷ میلادی میگذرد و قهرمان اصلی این رمان یک زن باهوش است که از زیبایی خود به بهترین نحوی استفاده میکند.
پوستگیلو از زمانی که در کودکی راهی پایتخت ایتالیا شد تحت تاثیر جذابیت امپراتوری روم باستان قرار گرفت و بعد این جاذبه را وارد آثار داستانیاش کرد.
کتاب «من، خولیا» درباره دوران خولیا دومنا امپراتریس روم است. همسر او سپتیموس سوروس تلاش داشت تا از نیروی ارتش برای پایان دادن به قدرت سیاسی او استفاده کند و بر تخت امپراتوری بنشیند اما امپراتریس او را در نبردهایی به همان راه شکست داد و با استفاده از فلسفه و سفسطه به شکست کشاند. شخصیت پیچیده و اسرارآمیز وی این رمان را بسیار خواندنی کرده است.
برنده این دوره جایزه پلانتا که نویسنده بیش از ۷۰ مقاله تخصصی است نخستین رمانش را وقتی ۳۹ سال داشت نوشت که با عنون «آفریکانوس، پسر کنسلو» در سال ۲۰۰۶ منتشر شد و آغازگر یک سه گانه درباره ژنرال اسپانیایی اسکیپیون ال آفریکانو بود. این رمان بیشتر یادآور ژانر پلیسی است که سزار و گلادیاتورها و داستانهای مربوط به آنها را با مسایل تاریخی وارد این سبک کرده است.
سال ۲۰۰۸ کتاب دوم این مجموعه با عنوان «لژیونهای لعنتی» و سال ۲۰۰۹ کتاب سوم آن با عنوان «خیانت روم» را منتشر شد. او بعد سه گانه «ترایان» را نوشت.
پوستگیلو دکترای زبانشناسی اروپایی را از دانشگاه والنسیا دریافت کرده و در دانشگاه کاستلو تدریس میکند. او زبان و ادبیات انگلیسی را با تمرکز بر زبان روایی انگلیسی در قرن نوزدهم درس میدهد.
این نویسنده که میگوید برای پول آموزگاری نیست که دوست دارد همچنان در کلاس درس دانشگاه حضور داشته میباشد میافزاید از فروش رمانهایش خیلی بیشتر از آنچه دانشگاه به او داده، کسب درآمد کرده است اما حضور در میان جوانها مانع احمق شدن افراد میشود و فرد را در فضایی واقعی قرار میدهد.
این نویسنده جایزه رمان تاریخی ۲۰۱۳ و جایزه بهترین رماننویس تاریخی اسپانیاییزبان سال ۲۰۰۹ را در کارنامه دارد. وی جایزه ادبیات والنسیا در سال ۲۰۱۰ را نیز دریافت کرده است.
نام برنده این دوره به سبک سالهای پیش در مراسمی که با حضور ۹۰۰ مهمان متشکل از ناشران، روسای کمپانیهای نشر و توزیع کتاب و نویسندگان برگزار شد، اعلام شد. نویسندگانی چون دولورس ردوندو، فرناندو شوارتس، کریستینا کامپوس، خاویر آلدکو، آنتونیو اورجودو و خوان مانوئیل دپرادا از جمله حاضران در این مراسم بودند.
این جایزه معتبر به ارزش ۶۰۱ هزار یورو یک جایزه ادبی اسپانیایی است که از سال ۱۹۵۲ توسط کمپانی پلانتا یکی از موسسات فرهنگی و نشر در اسپانیا بنیانگذاری شده است.
امسال ۱۰ رمان از میان ۶۴۲ رمان منتشر شده در یک سال اخیر برای این رقابت انتخاب شدند که رکوردی جدید برای این جایزه بود. علاوه بر اسپانیا، ۱۲۷ کتاب از آمریکای جنوبی، ۵۵ کتاب از آمریکای شمالی، ۲۸ کتاب از آمریکای مرکزی، و ۱۸ کتاب از بقیه اروپا وارد این رقابت شده بودند.
آلبرتو بلکوآ، فرناندو دلگادو، خوان اسلاوا گالان، پییر گیمفرر، کارمن پوساداس، رزا رگاس و بلن لوپز گروه داوری این دوره را تشکیل داده بودند.
جایزه پلانتا دومین جایزه گرانقیمت ادبی دنیا پس از جایزه نوبل ادبیات است، اما تفاوت آن با نوبل در این است که برای یک اثر یک نویسنده به وی اهدا میشود و از این نظر گرانترین جایزه ادبی محسوب می شود.
از سال ۱۹۷۴ به نفر دوم این رقابت نیز یک جایزه ۱۵۰ هزار یورویی اهدا میشود.
نظر شما