۲۲ آبان ۱۳۹۷، ۱۳:۵۷

ابهام درمورد تخریب یک بنای تاریخی

میراث: سردر بیمارستان باهنر تخریب شد/ علوم پزشکی: تکذیب می کنیم

میراث: سردر بیمارستان باهنر تخریب شد/ علوم پزشکی: تکذیب می کنیم

کرمان – سردر تاریخی بیمارستان باهنر کرمان در حالی از سوی میراث فرهنگی تخریب شده اعلام می شود که مسئولان این بیمارستان تاکید دارند این سردر تخریب نشده و در حال بازسازی است.

خبرگزاری مهر – گروه استان ها: مدت هاست خبرهایی در خصوص احتمال تخریب سردر تاریخی بیمارستان باهنر کرمان در فضای مجازی به گوش می رسد، این سر در زمان پهلوی احداث شده است و از لحاظ تاریخی و معماری جزو بناهای دارای ارزش محسوب می شود.

هر چند این سردر ثبت آثار ملی نبوده اما میراث فرهنگی این بنا را در کنار هفت هزار بنای دیگر دارای ارزش استان کرمان که ثبت ملی نیستند دانسته و اعلام می کند که این بنا می توانسته در لیست آثار ملی قرار گیرد اما به دلیل ازدیاد بناهای این چنینی در کرمان هنوز پرونده بنا به جریان نیفتاده است.

ساختمان جدید بیمارستان هر چند در محوطه بیمارستان قدیمی احداث می شود اما سردر قدیمی سازه در محدوده طرح عمرانی قرار نداشته است

داستان از آنجایی آغاز می شود که طرح احداث بنای جدید بیمارستان باهنر کرمان در مجاورت بنای قدیمی بیمارستان آغاز شد. این ساختمان هر چند در محوطه بیمارستان قدیمی احداث می شود اما سردر قدیمی بیمارستان در محدوده طرح عمرانی قرار نداشته است.

چند سال قبل در  پی اجرای یکی از طرح های تعریض خیابان در این بخش از شهر با همکاری شهرداری و میراث فرهنگی این سردر که در میانه خیابان قرار گرفته بود با استفاده از کارشناسان مجرب و تجهیزات مناسب چند متر جابجا شد و عقب تر از مکان قبلی مجددا احداث می شود.

اما در دو سال اخیر که طرح احداث ساختمان جدید بیمارستان آغاز شده است اطراف حیاط بیمارستان قدیم با استفاده از دیوارهای فلزی محصور و از دید خارج می شود، طی این مدت کسی سراغی از این سر در نمی گیرد و در نهایت امروز که کارشناسان میراث فرهنگی از مکان این بنا بازدید می کنند اثری از سردر نمی بینند.

امکان بازدید کارشناسان و خبرنگاران از بنای تاریخی مهیا شود

محمد مهدی افضلی در گفتگو با مهر می گوید: در استان کرمان تخمین زده می شود ۱۲ هزار اثر تاریخی که امکان ثبت ملی دارند وجود دارد که به دلیل تعدد این آثار تشکیل پرونده این آثار روند طولانی دارد.

رئیس روابط عمومی میراث فرهنگی استان کرمان می افزاید: سر در بیمارستان باهنر در گذشته نیز با دخالت میراث فرهنگی در یکی از طرح های عمرانی کرمان جابجا شده بود و این نشان از اهمیت تاریخی این بنا دارد به همین دلیل پیمانکار طرح بیمارستان باهنر باید دقت لازم در حراست و حفاظت از این بنای تاریخی را انجام می داده که متاسفانه این اتفاق نیافتاده است.

سردر تاریخی روبروی مهمانسرای ارتش قرار دارد نه خیابان سپه

افضلی ادامه داد: امروز صبح به اتفاق چند نفر از کارشناسان میراث فرهنگی از این بخش بازدید کردیم اما افرادی که در محل بودند یک سردر دیگر را به ما نشان دادند در صورتیکه سردر تاریخی بیمارستان رو بروی مهمانسرای ارتش و مجاور بخش کنونی پاتولوژی قرار دارد اما سردری که مسئولان پروژه بیمارستان از آن سخن می گویند در خیابان سپه و روبروی شهرداری است و ارزش تاریخی ندارد.

وی گفت: مسئولان دانشگاه علوم پزشکی می گویند سردر بیمارستان تخریب نشده به همین دلیل از آنها می خواهیم اگر تخریبی صورت نگرفته از خبرنگاران، کارشناسان میراث فرهنگی و صداو سیما دعوت کند تا از سردر بازدید کنیم.

توسعه دلیل نمی شود که بناهای تاریخی کرمان از بین بروند و از سوی دیگر اینکه این بنا ثبت ملی نبوده است نیز دلیل نمی شود بنا تخریب شود

وی ادامه داد: به این دلیل میراث فرهنگی در خصوص حفاظت از این بنا تاکنون حساس نبوده که احساس می کردیم چون در یک مجموعه دولتی قرار دارد احساس وظیفه برای نگهداری بنا وجود دارد.

افضلی با اشاره به رو به توسعه بودن شهر کرمان می گوید: توسعه دلیل نمی شود که بناهای تاریخی کرمان از بین بروند و از سوی دیگر اینکه این بنا ثبت ملی نبوده است نیز دلیل نمی شود بنا تخریب شود.

وی در خصوص اینکه آیا میراث در جریان پروژه بوده و آیا حریم بنای تاریخی حفظ شده است یا خیر می گوید: در این خصوص مشورتی با میراث فرهنگی نشده است.

وقتی علوم پزشکی بنای تاریخی را بازسازی می کند

وی در خصوص بازسازی بنا نیز می گوید: این کار از ابتدا باید با نظر میراث فرهنگی و زیر نظر کارشناسان باشد و هیچ دستگاه دیگری نمی تواند بنایی را جابجا یا مورد تعرض قرار دهد.

این در حالی است که معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی در گفتگویی اعلام کرده است که این بنا تخریب نشده بلکه در حال بازسازی است.

استان کرمان که در سالهای اخیر در مسیر توسعه قرار گرفته است در زمینه های مختلف از جمله طرحهای عمرانی، سدسازی، طرحهای معدنی و صنعتی شاهد مشکلاتی در نگهداری و حراست از محوطه های تاریخی و بناهای ارزشمند میراثی بوده که موجب تخریب بناهای تاریخی شده است.

کد خبر 4457149

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha