۲۸ آبان ۱۳۹۷، ۱۵:۴۶

در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی؛

کتاب «ارزیابی وضعیت صنعت کشور» به چاپ رسید

کتاب «ارزیابی وضعیت صنعت کشور» به چاپ رسید

رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی از تهیه و تدوین کتاب با موضوع ارزیابی وضعیت صنعت کشور با تاکید بر صنعت غذا و بررسی شاخص های امنیت غذایی خبر داد.

به گزارش  خبرگزاری مهر به نقل از موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، دکتر قدیر رجب زاده  بیان کرد: کتاب «ارزیابی وضعیت صنعت کشور با تأکید بر صنعت غذا و بررسی شاخص های امنیت غذایی» منتشر شده است.

وی با تاکید بر اینکه این کتاب در اختیار پژوهشگران و فعالان بخش صنعت به ویژه صنایع غذایی قرار می گیرد در خصوص اهداف تدوین این کتاب گفت: ارزیابی وضعیت بخش های مختلف صنعتی کشور به لحاظ شاخص های کلیدی عملکرد آنها، مقایسه وضعیت صنایع غذایی با سایر بخش های صنعتی و بررسی شمای کلی از وضعیت شاخص های اصلی امنیت غذایی در کشور از جمله مهمترین اهداف تدوین این کتاب به شمار می روند.

وی ادامه داد: با توجه به اهمیت توسعه دانش‌محور بخش صنعت، به‌ویژه صنایع غذایی و آشامیدنی، و همچنین ارتقای شاخص‌های امنیت غذایی در کشور، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در تدوین این کتاب سه موضوع اصلی توسعۀ مرزهای دانش، ارتقای بهره‌وری در صنعت غذا و همچنین نقش‌آفرینی بیشتر در جهت ارتقای شاخص‌های امنیت غذایی کشور را همواره مد نظر قرار داده است.

رجب زاده در مورد ضرورت تدوین کتاب ذکر شده بیان کرد: به منظور انجام بهتر مأموریت‌های اصلی این مؤسسه پژوهشی، نیاز به شناسایی وضعیت صنایع غذایی و آشامیدنی و همچنین یافتن تصویر دقیقی از وضعیت شاخص‌های امنیت غذایی کشور ضروری بوده و با توجه به این مهم اقدامات لازم برای تدوین این کتاب انجام شد.

در ادامه «دکتر عادل بیگ بابایی» نویسنده کتاب ارزیابی وضعیت صنعت کشور با تاکید بر صنعت غذا و بررسی شاخص های امنیت غذایی در خصوص عمده ترین موضوعات پرداخته شده در این کتاب بیان کرد: کتاب مذکور از سه فصل کلی تشکیل شده که در فصل نخست به جایگاه بخش صنعت، صنایع غذایی و مقوله مهم امنیت غذایی در اسناد کلان بالادستی کشور از جمله قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، سیاست های کلی نظام در بخش های مختلف، برنامه های توسعه کشور، نقشه جامع علمی و ... پرداخته شده است که تلاش شده است اهمیت دستیابی به شناخت کلی از وضعیت کشور در حوزه های مورد اشاره در اسناد کلان بالادستی تبیین گردد. 

عضو هیأت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی ادامه داد: در فصل دوم بر اساس آمار های منتشر شده از منابع رسمی کشور تحلیلی از وضعیت صنعت کشور و به طور خاص صنایع غذایی ارائه شده و چالش ها و ظرفیت های موجود در این بخش ها تبیین شده است. 

وی افزود: بررسی جایگاه کشور در حوزه امنیت غذایی، وضعیت ضریب خودکفایی در محصولات اساسی، وضعیت عرضه مواد غذایی مهم و استراتژیک، بررسی وضعیت عرضه مواد غذایی مهم در ایران در مقایسه با سایر کشورها و متوسط جهانی، مقایسه وضعیت مصرف مواد غذایی در کشور و در مناطق شهری و روستایی و سایر موارد از جمله مباحثی است که در فصل سوم این کتاب مورد بحث و تحلیل قرار گرفته است.

بیگ بابایی  با تاکید بر اینکه کتاب مذکور با همکاری «مهندس سروش بشروئی شرق» تهیه و تدوین شده خاطرنشان کرد: موضوع مورد بحث در کتاب و نتایج ارایه شده در آن می تواند از یک سو نقش کلیدی در تدوین سیاست های کلان کشور در حوزه های ذی ربط داشته باشد و از سوی دیگر کمک شایانی به مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در تدوین سیاست های اصلی در راستای انجام بهتر مأموریت ها نماید. 

وی با بیان اینکه سازمان های مختلف از جمله مرکز آمار ایران، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، سازمان بورس اوراق بهادار، گمرک جمهوری اسلامی ایران و ... در ارایه اطلاعات با مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی همکاری داشته اند گفت: این مؤسسه پژوهشی برای همکاری با نهاد ها و سازمان های تصمیم گیر و تصمیم ساز به منظور توسعه بخش صنعت (به ویژه صنایع غذایی) و ارتقای شاخص های امنیت غذایی کشور اعلام آمادگی می کند.

کد خبر 4462707

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha