به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری در مراسم انعقاد تفاهمنامه با سازمان بسیج اساتید کشور، با تاکید بر اهمیت توسعه و ارتقاء مبانی نظریهپردازی در حوزههای علم و فناوری در کشور بیان کرد: موضوع جدی در روابط ایجادشده با سازمان بسیج اساتید کشور، بهکارگیری و گسترش ایدههای فناورانه در حوزه دانشبنیان و دانشگاهی است که خوشبختانه با وقوع اتفاقات مثبت و ارائه مدلهای کارآمد توانستهایم، در تبدیل دانش به اقتصاد و بهکارگیری ایدههای نوین و فناورانه جوانان بستر خوبی بهمنظور توسعه اکوسیستم و زیستبوم نوآوری و فناوری کشور فراهم کنیم.
ستاری با اشاره به همکاریهای ایجادشده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با سازمان بسیج اساتید کشور بیان کرد: ایجاد بستر مناسب بهمنظور بهرهمندی از ایدههای نوین و فعالیت جوانان فعال و همچنین تزریق آنان به اقتصاد هدفی است که این معاونت با همکاری بسیج اساتید کشور به دنبال آن است.
وی اظهار کرد: در حال حاضر ایران بزرگترین اکوسیستم استارتاپی را در منطقه دارد و همین اکوسیستم میتواند نقش پررنگی در گسترش نفوذ اقتصادی و فرهنگی ایران در منطقه ایجاد کند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به پیشرفتهای حاصله در حوزههای مختلف نانو، زیستفناوری،سلولهای بنیادی و حوزههای جدیدی همچون هوافضا و ماشینسازی بیان کرد: ورود خط تولید از خارج از کشور کار یک سیستم دانشپایه نیست لذا باید در این زمینه خودساخته و متکی بر خود باشیم، بهطور مثال در صنعت ماشینسازی نیازمند تولید خودمان هستیم و نباید تنها متکی بر ورود خطوط تولید از خارج از کشور باشیم.
در بخش دیگر این نشست پرویز کرمی مشاور معاون علمی و فناوری با تاکید بر اهمیت موضوع زیستبوم فناوری و کارآفرینی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: یکی از جایگاهها و پایگاههایی که میتواند در توسعه و پیشرفت زیستبوم فناوری و کارآفرینی نقش بسزایی ایفاء کند وجود سازمان بسیج است که در معاونت علمی و بهطور کلان در کشور میتواند نقش پررنگی ایفاء کند.
وی بیان کرد: سازمان معظم و مبارک بسیج، در کارهای سازندگی جهادی، اجتماعی، فرهنگی و بهطور کل در سطح کلان برای کشور ثمرات زیادی به همراه میآورد، که درنهایت این موفقیتها شامل حال نظام و کشور است و میتواند بنبستهای موجود را مرتفع سازد.
دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان با اشاره به انعقاد تفاهمنامه مشترک میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با سازمان بسیج اساتید کشور اهداف تفاهمنامه فوق را برشمرد و گفت: ترویج و فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان بهعنوان زیربنا و مقوم اقتصاد مقامتی، روایتگری فتوحات جهاد علم و فناوری، کمک به توسعه و ارتقای فناوریهای نوین کشور و آگاهی از خلأهای موجود در حوزه پژوهشهای کاربردی معطوف به فناوریهای موردنیاز کشور ازجمله اهداف تفاهمنامه مشترک معاونت علمی با سازمان بسیج اساتید کشور است که میتوان به آن اشاره کرد.
وی ادامه داد: تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت و کانونهای نخبگی در راستای توسعه زیستبوم فناوری و نوآوری، گفتمان سازی رویکرد مسئله محوری و حل مسئله در امر پژوهشهای تقاضامحور همچنین تقویت روحیه اعتماد و خودباوری در حوزه تولید علم و فناوریهای بومی از دیگر اهداف این تفاهمنامه مشترک است که میتوان از آن نام برد.
کرمی در پایان گفت: با وجود فرهیختگان و دانشجویان متعدد در سازمان بسیج اساتید کشور میتوانیم به حوزه فرهنگسازی و ترویج و نگاهی ویژه داشته باشیم.
نظر شما