۱۴ آذر ۱۳۹۷، ۱۳:۲۶

اسقف هاین:

اروپا بدون وجود ادیان یک اروپای ناقص است

اروپا بدون وجود ادیان یک اروپای ناقص است

اسقف هاین در کنگره سه روزه اروپا در پادربورن گفت: اروپا بدون وجود ادیان یک اروپای ناقص است.

به گزارش خبرنگار مهر، به تازگی کنگره سه روزه اروپا با حضور نمایندگان ادیان، حوزه سیاست و علم در شهر پادربورن آلمان برگزار شد. «بدون دین، اروپا غیر قابل تصور است، علاوه بر این، برای حفظ پروژه صلح اروپا ضروری است که در آینده پیروان ادیان با سنت‌های مختلف خود در جوامع اروپایی حضور داشته باشند.» نتیجه این کنگره است.

در ا ین کنگره، نمایندگان مذاهب مختلف درباره مسائل مهم یهودیان، مسیحیان و مسلمانان و همچنین در مورد اینکه چگونه پیروان این ادیان می‌توانند آینده‌ای مشترک بسازند، به بحث و تبادل نظر پرداختند. در این مراسم آیمان مازیک، رئیس شورای مرکزی مسلمانان آلمان از نیاز متقابل اروپا و مسلمانان به یکدیگر گفت.

والتر روتشیلد، روحانی یهودی یکی از سخنرانان اصلی این مراسم بود. او گفت: دولت‌ها و ادیان به هم وابسته نیستند. بنابراین اینکه پیروان ادیان در آینده اروپا چه نقشی دارند، به خودشان بستگی دارد و به دولت‌ها ارتباطی ندارد.

وی به ایده «تمدن یهودی-مسیحی» اشاره کرد و گفت: برای اجرای این ایده خیلی دیر شده است، چرا که امروزه تعداد اندکی از یهودیان در اروپا زندگی می‌کنند. ایده «تمدن یهودی-مسیحی» ساختار درستی ندارد و هدف آن حذف میراث اسلامی در اروپا است.

او معتقد است: از لحاظ تاریخی، مسلمانان نه تنها ناظر مسائل اروپا بوده‌اند، بلکه با مسیحیان در اسپانیا یا سیسیل نیز تبادلاتی داشته‌اند. در حال حاضر بسیاری از تحولات تاریخی و نشانه‌هایی که از قرن‌های گذشته به جا مانده، بیانگر حضور مسلمانان در اروپا است. بنابراین اروپا نیاز به مسلمانان دارد و مسلمانان به اروپا نیاز دارند. درک درستی از این موقعیت می‌تواند از یک مسلمان، یک وطن‌پرست اروپایی بسازد.

مازیک درباره همزیستی در اروپا گفت: من می‌خواهم از کلمه احترام در این زمینه استفاده کنم و فکر می‌کنم ما با احترام به هم، می‌توانیم قدرت تحمل خود را افزایش دهیم و بهتر یکدیگر را درک کنیم. در این زمینه بحث و گفت‌وگو نیز می‌تواند سودمند باشد. چرا که به ما نشان می‌دهد؛ ادیان شباهت‌های زیادی به هم دارند.

ولفرام آیلنبرگر، فیلسوف و نویسندۀ غیرمذهبی از دیگر سخنرانان این مراسم بود. او گفت: نقش اروپا در تاریخ بیش از حد زیاد بوده است، اما در حال حاضر که به نظر می‌رسد؛ جایگاه سابق را ندارد، دچار ناآرامی‌های فرهنگی شده است. اکنون این وظیفه پیروان ادیان در اروپا است که به مشکلات فرهنگی توجه کنند و خودپسندی اروپایی را کنار بگذارند.

اروپا از نظر آنته شاوان، سفیر سابق آلمان در واتیکان شرایط سختی برای پیروان ادیان دارد. او در سخنرانی خود خاطر نشان کرد که در حال حاضر ۸۰ درصد از جمعیت جهان بر اساس اعتقادات دینی خود زندگی می‌کنند و در اروپا نیز باید این شرایط حاکم شود.

اسقف هاین از دیگر شرکت‌کنندگان این برنامه، صحبت‌های او را کامل کرد و در پایان سمینار گفت:اروپا بدون وجود ادیان یک اروپای ناقص است.

کد خبر 4476989

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha