به گزارش خبرگزاری مهر، پیروز حناچی در مراسم رونمایی از سردیس دکتر سید محمدامین قانعیراد، جامعهشناس فقید که با حضور برزین ضرغامی مدیرعامل سازمان زیباسازی، محمدجواد حقشناس عضو شورای شهر و چند تن از جامعهشناسان برگزار شد، با اشاره به این بیت از سعدی علیهالرحمه که «دولت جاوید یافت هر که نکونام زیست، کز عقبش ذکر خیر زنده کند نام را»، گفت: وظیفه نظام مدیریت شهری این است که علاوه بر کارهای سیویل و امور جاری، به بخشی از ارزشهای شهر که ممکن است به طور طبیعی همه آن ها را نشناسند، توجه ویژه داشته باشد.
وی با بیان اینکه بخش عمدهای از این ارزشها کسانی هستند که به عنوان سرمایه انسانی این شهر مورد توجه قرار گرفتهاند و جناب دکتر قانعیراد یکی از این اشخاص است، عنوان کرد: در راستای وظیفه نامگذاری معابر که توسط شورا تعقیب میشود، باید زمینههای معرفی ابعاد شخصیتی و وجودی این افراد فراهم شود، چرا که این افراد بیدلیل ماندگار نیستند و ویژگی هایی دارند که آنها را از دیگران متمایز میکند.
حناچی با اشاره به اینکه ما روزانه از خیابان دکتر قریب عبور میکنیم و هر بار او را به یاد میآوریم، گفت: دکتر قریب نیز ویژگی هایی داشت که او را از بسیاری دیگر متمایز میکرد. جناب قانعیراد نیز این گونه بود.
شهردار تهران گفت: علم جامعهشناسی بسیاری از بحرانها را قبل از اتفاق افتادن تشخیص میدهد. کسانی که با این علم آشنا باشند هشدارهایش را میپذیرند، اما دیگران ممکن است موضع بگیرند، به ویژه اگر در مسند مسئولیت باشند.
حناچی با اشاره به بخشی از خصیصههای سید محمد امین قانعی راد، تصریح کرد: یکی از ویژگی های ایشان این بود که در عین حفظ فاصله و نگاه نقادانه، همواره امکان رویارویی را فراهم میکرد و با اینکه امکان اصطکاک وجود داشت، برای اصلاح جامعه همیشه این ریسک را میپذیرفت.
وی با بیان اینکه در همکاران دانشگاهیمان دو طیف داریم، گفت: یک گروه افرادی هستند که صرفاً به امور آکادمیک میپردازند و گروه دیگر افرادی هستند که در کنار این امور، به موضوعات نگاه نقادانه و اصلاحی دارند. معمولاً افرادی که با نگاه دوم فعالیت میکنند موثرتر اند. به عنوان مثال، دکتر حسین عظیمی با نگاه متفاوت خود، تصویرهای متفاوت میآفرید.
حناچی ادامه داد: قطعاً دکتر قانعیراد نیز از این جنس بود و صراحت لهجهای که در کنار شوخ طبعی داشت، باعث میشد بتواند موضوعات سخت و شکننده را با گویش قابل قبول بیان کند، خصوصاً در مقابل کسانیکه نمیخواستند بپذیرند. داشتن این ظرافت که قدرت اقناع طرف مقابل را نیز داشته باشد، کار هر کسی نیست.
وی با تاکید بر اینکه تاکید شهرداری بر توجه جدی به ارزش های کم تر پرداخته شده در شهر خواهد بود، عنوان کرد: به آثار دکتر قانعیراد که نگاه میکنیم توجه به موضوعات جدی را میبینیم. به عنوان مثال، موضوع مهاجرت چیزی است که همه از آن رنج میبریم و باعث میشود سرمایههای بسیاری را از دست بدهیم؛ ایشان در قالب کتاب و مقاله مهاجرت یا مشارکت در این حوزه، راه حل هایی را پیشنهاد کرد یا درباره فروپاشی خانواده و مطرح کردن سنت و حضور خانواده مدنی، راهکارهای مهمی را برای چالشهای مدرنیته ارائه کرد.
شهردار تهران در پایان با تاکید بر اینکه وظیفه داریم تداوم این موضوعات را پیگیری کنیم، بار دیگر به شعری از سعدی اشاره کرد و گفت: «غرض نقشی است کز ما باز ماند، که هستی را نمیبینم بقایی، مگر صاحبدلی روزی به رحمت، کند در کار درویشان دعایی»
سردیس دکتر سید محمدامین قانعیراد در ابتدای خیابان سهیل سابق که نام آن به اسم این جامعهشناس فقید تغییر یافت، نصب شد و توسط همسر مرحوم و شهردار تهران از آن رونمایی شد.
نظر شما